Pregled in svetovanje

Razmišljate o estetskem posegu, a vas obdaja kopica strahov in dvomov? Hkrati vas potihem skrbi, kaj bodo rekle vaše prijateljice, sodelavke, sosede in znanke, če bodo izvedele, da ste to storile? Naj vas pomirimo – če se odločite za lepotni poseg, to še zdaleč ne pomeni, da se boste spremenile v plastično lutko.

Vsak estetski poseg, ki ga opravimo na Kliniki Božikov, predstavlja medsebojno razumevanje in sodelovanju pacienta in kirurga.

Če vprašate dr. Božikova, vam bo povedal, da na naši kliniki opravljamo estetske posege izključno s ciljem, da kandidatkam in kandidatom pomagamo poudariti njihovo lepoto, bodisi na način, da polepšamo določene dele telesa, ali da odpravimo tiste pomanjkljivosti, ki jih najbolj motijo. V obeh primerih je učinek neverjeten: zdi se, kot da ženske po estetskem posegu začnejo živeti na novo – počutijo se lepše, spet so zadovoljne same s seboj, bolj so samozavestne in kar je zelo pomembno, spet se počutijo ženstvene, s tem bolj zapeljive in spet zaželene. A da ne bo pomote, če je v družbi nekdaj veljalo prepričanje, da je lepotna kirurgija domena žensk, lahko danes iz izkušenj trdimo, da se zanjo odloča tudi vse več moških. Tudi pri njih so učinki podobni – po estetskem posegu se počutijo bolj možato, so naenkrat spet opaženi in zaželeni, kar zelo pomembno vpliva na njihovo samozavest. 

Zakaj je prvi posvet tako pomemben?

Vsak estetski poseg, ki ga opravimo na naši kliniki, predstavlja medsebojno razumevanje  in sodelovanju pacienta in kirurga. Le tako je mogoče doseči najboljši rezultat in obojestransko zadovoljstvo. Takšno sodelovanje je mogoče le s pristno komunikacijo – dr. Božikov se vam na prvem posvetu, ki traja eno urotemeljito posveti, saj vas želi dobro spoznati. Vpraša vas po vaših željah in predstavah o tem, kako želite izgledati po posegu. Zaželeno je, da s seboj prinesete tudi kakšno fotografijo, kakšen rezultat si želite. Na podlagi vaših želja vam predstavi vse možnosti, ki v estetski kirurgiji obstajajo, da dosežete želeni rezultat, hkrati z njimi pa tudi vse njihove pozitivne in negativne platiIzmeri vaše telo in vam skladno s tem tudi svetuje, kateri poseg in v kakšni meri je za vas najbolj primeren. Opiše vam tudi vsa tveganja, ki jih predstavlja izbrani poseg, ter postopek okrevanja, ki vas čaka po njem.

Prek pogovora do popolnega zaupanja

Na naši kliniki veliko pozornost posvečamo psihološkemu vidiku estetskih posegov. Dr. Božikov zagovarja stališče, da se mora s pacientom dobro razumeti, prav tako si morata popolnoma zaupati. Ker je vsak estetski poseg poseg, ki naj izboljša počutje, samozavest in videz, s tem, da pomaga  odstraniti motnjo v videzu, ki je lahko vzrok vaše frustracije, zabrisati neskladje med počutjem in videzom, ter omiliti znake staranja, je zelo pomembno, da skozi poglobljen pogovor razume vaše razloge za estetski poseg, vaše želje in seveda tudi vaša pričakovanja. Na drugi strani mora tudi pacient razumeti in sprejeti predlagani način kirurške terapije, njene učinkerezultat, morebitne zaplete in posledice. Da je vse to izvedljivo, morate izbrati kirurga, ki mu zaupate in tudi verjamete, da bosta skupaj uspešno izpeljala terapevtski postopek od samega posega prek okrevanja do končnega rezultata.

Le s sodelovanjem pacienta in estetskega kirurga je mogoče doseči najboljši rezultat estetskega posega in obojestransko zadovoljstvo.

Naredite prvi korak k boljšemu počutju, večji samozavesti in samozadovoljstvu in se naročite na pregled in posvet pri naših strokovnjakih.

Naročite se na posvet pri naših strokovnjakih

doc. dr. Krešimir Božikov, specialist plastične, estetske in rekonstruktivne medicine, Klinika Božikov

doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med., specialist plastične, estetske in rekonstruktivne medicine

Dermatologinja Urša Fratnik Florijančič, dr. med.

Urša Fratnik Florjančič, dr. med., specialistka dermatologije

Kontakt

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67