Dermatološki pregledi in dermatologija

Novost leta 2020 na Kliniki Božikov je najsodobnejši center za dermatologijo. V njem z najučinkovitejšimi visokotehnološkimi napravami, kot so laser Candela CO2RE, sistem Nordlys Ellipse Candela ter laser Candela Ellipse Frax 1550, izvajamo najsodobnejše tehnike laserskega in nekirurškega pomlajevanja obraza. Mednje sodijo lasersko odstranjevanje kožnih znamenj in izrastkov, lasersko odstranjevanje hiperpigmentacij kože, zdravljenje aken in brazgotin po aknah ter lasersko zdravljenje žilic in rdečice (rozacee) na obrazu.

V centru za dermatologijo opravljamo tudi dermatološke preglede kože in lasišča, diagnosticiranje bradavic, luskavice, mozoljavosti in aken ter preventivne digitalne preglede kožnih znamenj z visokotehnološko napravo FotoFinder ATBM. Privoščite svoji koži najboljše!

Dermatološki pregledi so sestavni del naše skrbi za kožo, ki je naš največji organ. Pri odraslem človeku meri do 2 m² in tehta do 10 kg. Ima pomembno zaščitno funkcijo: varuje nas pred zunanjimi vplivi, poškodbami, mikrobi, strupi in kemikalijami. Ščiti nas pred rakotvornimi ultravijoličnimi žarki in prostimi radikali, ki lahko poškodujejo našo DNA. Varuje nas pred izgubo vode, pomembna je pri regulaciji telesne temperature. Izguba že samo dvajsetih odstotkov kože, npr. zaradi opeklin, lahko pomeni smrt zaradi dehidracije. H koži sodijo tudi specializirani kožni izrastki, kot so lasje, dlake in nohti ter žleze lojnice in znojnice.

Po poletju koža izgubi sijaj in je zaradi dolgotrajne in pretirane izpostavljenosti soncu starikava, upadla in brez energije. Zato jo je priporočljivo osvežiti in pomladiti.

Dermatološki pregledi: koža je naše ogledalo

Za kožo moramo lepo skrbeti. Je naše ogledalo, saj se na njej med drugim odražajo naše prehranske navade, naše splošno zdravstveno stanje, morebitne notranje bolezni in psihološke motnje. Kožo lahko prizadene več kot 3000 različnih bolezni, najhujše med njimi so kožni rak ali uničujoče avtoimunske bolezni. Nekatere benigne bolezni, kot so akne, vitiligo (pomanjkanje kožnega pigmeta) ali izpadanje las, povzročijo le spremembo izgleda kože, a kljub temu pomembno vplivajo na naše počutje in samozavest.

Koža je naše ogledalo, zato je potrebno zanjo lepo skrbeti.

Zakaj k dermatologu?

Dermatolog je specialist, ki diagnosticira in zdravi bolezni kože. Ukvarja se s kožo, lasmi, nohti in žlezami. Pri tem vam svetuje, kako lahko kar najbolje poskrbite za vašo kožo – izboljšate njen sijaj ali jo pomladite in osvežite. Glede na tip vaše kože vam lahko pomaga pri izbiri ustrezne kozmetike ter svetuje pri izbiri morebitnega estetskega posega, s katerim upočasnite staranje kože.

Dermatološki pregledi in posegi

Na naši kliniki izvajamo naslednje preglede kože ter zdravljenja bolezni oz. pojavov na koži:

Dermatološki pregledi: naša dermatologinja

Urša Fratnik Florijančič, dr. med., specialistka dermatovenerologije

Dermatologinja Urša Fratnik Florijančič, dr. med.

Urša Fratnik Florijančič, specialistka dermatologije, je po končani gimnaziji Poljane nadaljevala svojo pot na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je izkazovala izjemen umetniški talent, bila vedno med najboljšimi in diplomirala z odliko. Želja po raziskovanju človeškega telesa in znanstvena žilica sta jo nato usmerili na medicinsko fakulteto, ki jo je prav tako zaključila z odliko. Po pripravništvu je nadaljevala s specializacijo dermatologije. Po opravljeni specializaciji pa je izpolnitev prirojene nadarjenosti za oblikovanje lepega telesa našla predvsem v estetski medicini, še posebej pri delu s polnili in z laserji, na področju katerih ima večletne izkušnje. S podjetjem Fotona sodeluje pri pripravah kliničnih študij in kliničnih raziskavah. Svoje znanje in izkušnje je obogatila tudi med daljšim obdobjem dela na elitni zasebni medicinsko-estetski kliniki v Trstu pri dr. Leonardu Mariniju. Med specifične kompetence spadajo izvajanje širokega spektra laserskih posegov, aplikacije hialuronskih polnil ter pripravkov za glajenje gubic, dermatoskopija, seveda pa izvaja tudi vso klasično dermatologijo.

Ajda Fabjan, dr. med., specialistka dermatovenerologije

Ajda Fabjan, specialistka dermatovenerologije, je članica ekipe Klinike Božikov od februarja 2018. Leta 2009 je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani in kot mlada zdravnica takoj pričela s samostojnim delom v ambulanti družinske medicine. Po specializaciji s področja dermatovenerologije, ki jo je opravila s cum laude, je bila do decembra 2017, ko se je podala na samostojno poklicno pot, zaposlena na Dermatovenerološki kliniki  Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Izkušnje si je nabirala na vseh področjih dermatologije in venerologije, saj je obravnavala bolnike v različnih subspecialističnih ambulantah (otroška dermatologija, dermatološka onkologija, kirurgija). Ves čas se je dodatno izobraževala in usposabljala na različnih kongresih in delavnicah doma in v tujini.

Cena

Cena dermatološkega pregleda je 80 EUR.

Naročite se na dermatološki pregled

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67