Kako se znebiti odvečne maščobe na trebuhu?

S kriolipolizo s posebno tehnologijo kontroliranega ohlajanja tkiv učinkovito odstranimo odvečno maščobo s trebuha.

Odvečna maščoba na trebuhu je ena izmed najbolj trdovratnih, a z nekaj discipline, spremembo načina prehranjevanja in redno telesno vadbo lahko poskrbite, da ne bo več vaša večna težava.  

Porušen hormonski sistem, neuravnotežena in neredna prehrana, pomanjkanje gibanja in neučinkovito uravnavanje stresa – to so največkrat glavni krivci za kopičenje maščobnih zalog na trebuhu. K temu je treba dodati tudi genetsko predispozicijo, torej da ljudje različno kopičimo maščobo, ki je prav v predelu trebuha še posebej trdovratna. Pravzaprav odvečno maščobo na trebuhu sestavljata dve vrsti maščobe: Podkožna maščoba prekriva mišice in pri hujšanju v trebuh povzroča največ težav. Druga je visceralna maščoba, ki obdaja notranje organe. Če je je preveč, govorimo o t. i. trebušni oziroma visceralni debelosti. Ta je bolj nevarna od prve, saj pomeni tveganje za zdravje – izloča namreč vnetne spojine, zaradi katerih se poveča tveganje za nekatere bolezni.  

S kriolipolizo s posebno tehnologijo kontroliranega ohlajanja tkiv učinkovito odstranimo odvečno maščobo na trebuhu.
Foto: Sahin Yesilyaprak, Unsplash

Boj z obema vrstama maščobe bo učinkovit le, če boste k temu pristopili celostno in načrtno –  to pomeni, da mora boj proti odvečni maščobi na trebuhu vključevati tako telesno vadbo, kot tudi uravnoteženo in redno prehranjevanje.

Korak št. 1 v boju z odvečno maščobo na trebuhu: Telesna vadba

Če želite, da vaše telo uporabi maščobne zaloge kot gorivo, ga morate pripraviti do tega, da začuti pomanjkanje energije. Matematika je preprosta: porabiti morate več kalorij, kot jih vnesete v organizem. Ko telo začuti pomanjkanje energije, poseže po maščobnih zalogah, in sicer najprej po visceralni maščobi, saj mu ta najlažje dostopna. Pri tem žal ne boste imeli vpliva na to, da bi telo poseglo po njej na točno določenih delih telesa, a brez dvoma boste odvečno maščobo na trebuhu najučinkoviteje odpravili z intenzivno kardiovadbo. Če jo boste kombinirali še z vajami za krepitev mišic, bo uspešen tudi vaš boj z podkožno maščobo na trebuhu.

Ko telesna vadba in zdrava prehrana v boju z odvečno maščobo na trebuhu ne zadostujeta, je čas za kriolipolizo s CLATUU tehnologijo.
Foto: Clem Onojeghuo, Unsplash

Korak št. 2 v boju z odvečno maščobo na trebuhu: Zdrava prehrana in pravilno prehranjevanje

Vedeti pa morate, da vadba ne bo imela nobenega učinka, če se boste še naprej nepravilno prehranjevali. Pri boju z odvečno maščobo na trebuhu morate tako zmanjšati kalorični vnos ter se izogibati nekaterim predelanim vrstam živil, še zlasti rafiniranemu sladkorju, belemu rižu in živilom iz bele moke. Namesto njih naj bodo na vašem krožniku lokalno pridelana, sveža in polnovredna živila.

Priporočljivo je posegati tudi po živilih z nizkim glikemičnim indeksom, torej tistim, ki imajo manjši presežek glukoze, ter se izogibati živilom z visokim glikemičnim indeksom, ki v telo dovajajo veliko količino glukoze, hkrati pa ste po njihovem zaužitju kmalu spet lačni. Pomembni so tudi zadosten vnos vlaknin in tekočine, predvsem navadne vode, ter redni, uravnoteženi obroki. Predvsem pazite, da s količino oz. velikostjo porcij ne pretiravate, saj tudi zdrava prehrana v prevelikih količinah redi.

Odstranjevanje odvečne maščobe na trebuhu terja celovit pristop - poleg redne telesne prehrane je pomembna tudi zdrava in uravnotežena prehrana.
Foto: Brooke Lark, Unsplash

Trdovratno in odvečno maščobo na trebuhu lahko zamrznete

Če je odvečna maščoba na trebuhu tako trdovratna, da ne pomagata ne vadba in ne pravilna prehrana, potem se jo boste najučinkoviteje znebili z liposukcijo. A čene želite ali se bojite operacije, kot je liposukcija, se je lahko znebite s kriolipolizo s 360° CLATUU tehnologijo, trenutno najsodobnejšim estetskim postopkom za neoperativno odstranjevanje trdovratnih lokaliziranih maščobnih oblog, ki ga izvajamo na Kliniki Božikov. V postopku, ki je brez bolečin, hkrati pa tako zelo učinkovit, da ga mnogi imenujejo kar nekirurška liposukcijaz napredno tehnologijo hlajenja in vakuuma varno zamrznemo maščobne celice in pospešimo njihovo izločanje skozi limfni in krvni obtok. Med postopkom se odstrani okoli 30 % maščobnih celic. Učinki so vidni že po dveh do treh tednih po posegu in se nadaljujejo do tri mesece po posegu.

Odvečno maščobo na trebuhu je mogoče odstraniti s kriolipolizo s 360° CLATUU tehnologijo,  
pri kateri z napredno tehnologijo hlajenja in vakuuma varno zamrznemo maščobne celice in pospešimo njihovo izločanje skozi limfni in krvni obtok.
Odvečno maščobo na trebuhu je mogoče odstraniti s kriolipolizo s 360° CLATUU tehnologijo,
pri kateri z napredno tehnologijo hlajenja in vakuuma varno zamrznemo maščobne celice in pospešimo njihovo izločanje skozi limfni in krvni obtok.

Kriolipoliza po akcijski ceni do 20. junija

Na Kliniki Božikov vas pričakujemo s posebno akcijsko ponudbo: do 20. junija se lahko na en tretma kriolipolize s 360° CLATUU tehnologijo naročite po akcijski ceni 200 EUR (redna cena tretmaja je 250 EUR). Svoj termin lahko rezervirate na info@bozikov.com oz. na 041 33 10 67, kjer dobite tudi vse podrobne informacije o tretmaju. Znebite se odvečne maščobe na trebuhu in poskrbite za svoje telo še pred poletjem!