Odstranjevanje maščob in preoblikovanje telesa

Liposukcija in VASER lipo 1

Liposukcija in VASER lipo (liposukcija) sta vodilna posega za kirurško preoblikovanje telesa, s katerima spreminjamo telesno obliko in jo oblikujemo kot kipar.

Liposukcija je lahko samostojen poseg, lahko pa se jo uporablja v kombinaciji z drugimi posegi oblikovanja telesa, kot korekcija trebuha – abdominoplastika, dvig dojk – mastopeksija,  dvig zadnjice, cirkumferentni dvig telesa, stegenski lifting, odstranitev odvečne kože nadlahti, itd.

Ne samo odstranjevanje maščobe

Najnovejši trendi liposukcije narekujejo, da estetski kirurg ne samo odstranjuje maščevje, temveč tudi oblikuje in poudarja posamezne dele telesa, kot je skulpturiranje trebušnih mišic, poudarjanje oblin telesa – zadnjica.

Za dosego tovrstnih rezultatov je potrebno uporabiti najnovejšo tehnologijo, ki je v svetu na voljo.  Zadnjih nekaj let v svetu liposukcije brez uporabe VASER tehnologije ni več. V Kliniki Božikov vam z veseljem sporočamo, da kot vodilni na tem področju izvajamo liposukcijo z VASER tehnologijo.

Posegi so manj invazivni, rezultati bolj natančni, okrevanje je krajše, krčenje kože mnogo boljše kot pri drugih starejših metodah liposukcije (PAL, SAL). 

Razlike v postopkih liposukcije

Maščobo lahko odstranjujemo na mnogo načinov, saj na tržišču obstaja tudi več različnih principov za liposukcijo:

  • SAL liposukcija je klasična liposukcija, ki pomeni suction asisted lipoplasty,
  • PAL liposukcija  power asisted lipoplasty, kjer mehanizem vibriranja omogoča hitrejše odstranjevanje maščobe.
  • UAL utrasonic asisted lipoplasty, kjer z ultrazvokom raztopimo maščobo, da postane tekoča in jo nato odstranimo.
  • UAL je VASER Liposukcija, ki je povzročila revolucijo na področju liposukcije in v ZDA ponovno postavila posege liposukcije na prvo mesti po številu opravljenih lepotnih posegov.

VASER lipo

Gre za zadnjo, tretjo generacijo Ultrazvočne liposukcije. Razlika med VASER liposukcijo in ostalimi liposukcijami je, da z VASER tehnologijo najprej maščobo emulzificiramo, nato sledi liposukcija oziroma odstranitev maščobe. Emulzificirano maščobo je bistveno lažje odstranjevati, ne povzroča se travm okoliškim tkivom, manjša je možnost neravnin na koži, poseg je manj invaziven za pacienta in manj naporen za kirurga.

S to tehnologijo je varno odstranjevati precej večje volumne maščevja, kot z klasično liposukcijo. Prav tako ima VASER tehnologija boljši učinek na krčenje kože. VASER Tehnologija je v ZDA in zahodni Europi zlati standard moderne liposukcije. VASER lipo je tudi odlična metoda za odstranjevanje podbradka.

Najnovejša metoda liposukcije, VASER lipo, je razširila indikacije liposukcije na odstranjevanje dela maščevja, ki ga z drugimi metodami ni moč odstraniti. S tem je omogočeno dejansko 3D oblikovanje telesa in odstranjevanja večjih količin maščevja, kot tudi zelo natančnim posegom, kot je definiranje trebušnih mišic ali silhuete zadnjice.

VASER lipo oblikovanje zadnjice, trebuha

Vabimo vas k ogledu videa (v angleškem jeziku):

VASER lipo oblikovanje trebuha moški (six pack)

Vabimo vas k ogledu videa (v angleškem jeziku):

Kako deluje VASER lipo

Vabimo vas k ogledu videa (v angleškem jeziku):

Liposukcija

Liposukcija je postopek, s katerim prav tako odstranjujemo odvečno maščobo telesa. Najprej v predel telesa vbrizgamo tekočino, da maščobo »zmehčamo«, nato jo s pomočjo votle kovinske cevke, ki je povezana s podtlakom, posesamo. Tehniko je razvil Francoz Dr. Yves-Gerard Illouz v 70 letih prejšnjega stoletja. Moderno ime, ki se uporablja, je tudi liposkulpturiranje.

Pričakovani rezultati liposukcije

Liposukcija trebuha, liposukcija zadnjice in liposukcija nog so med najbolj zaželenimi in iskanimi estetski posegi. Mnogokrat se za njih odločajo ženske, ki so že poskusile z drugimi oblikami odstranjevanja maščobe (npr. kavitacija) in z rezultati niso bile zadovoljne.

Najboljši rezultati so pri pacientih, ki niso pretirano debeli in imajo lokalizirano nakopičeno maščevje na notranji strani kolen, na bokih, trebuhu ali pod brado. Rezultat je odvisen tudi od elastičnosti kože, ki se prilagodi novi obliki telesa. Z leti se elastičnost kože manjša.