Neinvazivno pomlajevanje obraza in oblikovanje telesa

Vas ob pogledu v ogledalo vsakič znova zmoti starikav izgled kože na obrazu ter to, da izgleda izsušena in brez energije? Ali pa maščobne obloge na trebuhu, bokih, celo rokah, da o celulitu na stegnih in zadnjici ne govorimo. Se slednjih nikakor ne morete znebiti in to kljub temu, da poskušate paziti na svojo prehrano in se vsaj malo gibate? Ste prav zato začeli razmišljati o estetskem posegu, vendar pa niste preveč naklonjeni ideji, da bi morali za to pod narkozo in po domače povedano pod nož? Ženske, pa tudi moški, si čedalje pogosteje pomagajo s t. i. medi SPA neinvazivnimi tretmaji oz. nekirurškimi metodami oblikovanja telesa in pomlajevanja obraza.

Kaj so medi SPA neinvazivni tretmaji?

Na Kliniki Božikov poleg kirurških in nekirurških estetskih posegov izvajamo tudi tretmaje za neinvazivno oblikovanje telesa in pomlajevanje obraza. Gre za t. i. medi SPA neinvazivne tretmaje, ki jih izvajamo s pomočjo posebnih medicinskih aparatov. Medi SPA tretmaji se od klasičnih lepotnih programov v wellness centrih ali kozmetičnih salonih razlikujejo po tem, da vse tretmaje izvaja ali pa potekajo pod nadzorom zdravnika, ki je usposobljen za rokovanje s tovrstnimi aparaturami. Zato jih v klasičnih wellness centrih ne boste našli, pravi naslov zanje so estetske klinike – te namreč lahko prav zaradi usposobljenosti svojega osebja ponujajo bolj specializirane tretmaje pomlajevanja obraza in oblikovanja telesa.

»Medi SPA neinvazivni tretmaji zahtevajo strokovni nadzor. Za pravilno uporabo in delovanje je potrebna zdravniška ekspertiza in zato niso dostopni v kozmetičnih salonih ali klasičnih wellness centrih. Posege lahko izvaja le zdravnik ali ustrezno usposobljena medicinska sestra ali kozmetičarka pod njegovim nadzorom. Za dober rezultat namreč ni dovolj le aparat, temveč tudi znanje in občutek osebe, ki z njim rokuje,« medi SPA tretmaje opisuje doc. dr. Krešimir Božikov, specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter direktor Klinike Božikov.

Medi SPA tretmajev je več vrst, vse pa povezuje ena značilnost –  uporabljajo se kot metoda za zaviranje znakov staranja in za oblikovanje telesa. »Ljudje se čedalje bolj zavedajo pomena zdravja in so zato tudi čedalje bolj ozaveščeni o tem, kaj lahko naredijo za svoje zdravje, dobro počutje ter osebno zadovoljstvo. Ko se odločajo za estetski poseg, so v prvi vrsti bolj naklonjeni neizvazivnim in nekirurškim posegom, vendar pa tudi izvedbe le-teh ne želijo prepustiti komur koli, ampak se raje odločijo za usposobljenega strokovnjaka, ki mu zaupajo.« dodaja dr. Božikov.

Medi spa tretmaji so odličen quick fix

Medtem ko kirurški posegi še vedno veljajo za klasične posege na področju doseganja lepote, ki terjajo tudi večtedensko okrevanje pa so aparati, s katerimi se izvajajo neinvazivni lepotni tretmaji, v zadnjem času dosegli neverjeten napredek. Kombinacija različnih energij, kot sta denimo ultrazvok in radiofrekvenca, je lahko že dovolj za viden rezultat bolj napete kože na obrazu. Kako pa so v resnici učinkoviti? »Učinek pri neinvazivnem tretmaju, jasno, ni takšen kot če bi na primer naredili face lifting obraza. Medi spa tretmaji se predvsem uporabljajo kot t. i. quick fix. To pomeni, da se na primer nekaj dni pred kakšnim bolj pomembnim dogodkom, kot je denimo poroka, pomembna obletnica ali prireditev, odločimo za izboljšanje svojega videza. V takih primerih je njihova uporaba zelo smiselna, saj so učinki vidni takoj, brez bolečin in dolgotrajnega okrevanja,« še pove dr. Božikov.

Za vas smo izbrali le najboljše aparate

Na trgu je mnogo različnih aparatov za izvajanje neinvazivnih tretmajev pomlajevanja obraza in oblikovanja telesa. Na naši kliniki smo izbrali tiste, za katere vemo, da so najbolj učinkoviti in jih je možno kombinirati tudi z bolj invazivnimi posegi.

Komu priporočamo medi SPA tretma

Neinvazivne tretmaje s posebnimi medicinskimi aparati priporočamo tistim pacientom, ki si  iz kakršnega koli razloga ne želijo invazivnih kirurških posegov, ali pa si ne morejo privoščiti časa za okrevanje, ki je nujno potreben po invazivnih posegih. Treba pa je vedeti, da je učinek neinvazivnih mediSPA tretmajev omejen, saj so rezultati manj drastični kot pri invazivnih posegih.

Na Kliniki Božikov izvajamo naslednje medi SPA tretmaje:

Nekirurški facelift z napravo Ultraformer III

Ulterapija – izraz zaznamuje ultrazvočno terapijo – je najsodobnejša metoda nekirurškega pomlajevanja obraza z visokofrekvenčnimmikrofokusiranim ultrazvokom. Na naši kliniki ta poseg opravljamo z napravo Ultraformer III, ki predstavlja najnovejšo, tretjo generacijo tehnologije mikrofokusiranega ultrazvoka, zaradi česar je terapija v primerjavi z njej podobnimi še bolj udobna in bolj učinkovita, sam postopek pa kar dvakrat hitrejši. S terapijo učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo

Kriolipoliza je trenutno najsodobnejši estetski postopek za neinvazivno odstranjevanje trdovratnih lokaliziranih maščobnih oblog, ki jih ne moremo uspešno odpraviti z vadbo ali uravnoteženo prehrano. V postopku z napredno tehnologijo hlajenja in vakuuma varno zamrznemo maščobne celice in pospešimo njihovo naravno izločanje.Ko so maščobne celice nekaj časa podvržene izredni ohladitvi, odmrejo in razpadejo ter se prek limfnega ter krvnega obtoka izločijo iz telesa. Kriolipoliza je trenutno najnovejši postopek v svetu, s katerim dokazano učinkovito odstranimo maščobo na mestih, kjer je to najtežje. Terapija lahko učinkovito nadomesti invazivne in boleče kirurške postopke, kot je liposukcija.

Neinvazivno pomlajevanje obraza z Exilis Ultra

Klinika Božikov je edina lepotna klinika v Sloveniji, ki ima aparat Exilis Ultra. Gre za najnovejši tehnološki aparat enega vodilnih proizvajalcev medicinskih aparatov BTL Aesthetics, ki je namenjen in posebno prilagojen neinvazivnemu pomlajevanju obraza.  Še posebej je primeren za tretmaje celega obraza ali le delov obraza, kot so lice, spodnje veke in dekolte. Aparat ima majhne nastavke, s katerimi delujemo na obraz s kombinacijo monopolarne radiofrekvence in modalnosti ultrazvoka. Gre za najnaprednejšo in najnovejšo tehnologijo neinvazivnega pomlajevanja obraza.

Neinvazivno pomlajevanje obraza – Exilis ultra

Oblikovanje telesa s kombinacijo ultrazvoka in radiofrekvence – Exilis Ultra

Če na aparat Exilis Ultra, ki ga imamo na Kliniki Božikov edini v Sloveniji, namestimo večje nastavke od tistih, ki se uporabljajo za pomlajevanje obraza, je zelo učinkovit tudi pri oblikovanju telesa. S kombinacijo monopolarne radiofrekvence in modalnosti ultrazvoka namreč poskrbi za nekirurško zatezanje tkiv in tudi topljenje maščobe na problematičnih delih telesa, kot so trebuh, zadnjica, boki in stegna. Nastavki poskrbijo za optimalno obremenitev tarčnih tkiv z energijo ves čas tretmaja, kontrolirano segrevanje in hlajenje pa omogoča, da energija doseže vsa tkiva, od vrhnjih do tistih najglobljih. Tretma je še bolj učinkovit v kombinaciji z LPG endermologijo.

Oblikovanje telesa z Exilis ultra

Oblikovanje telesa s sistemom LPG endermologija

LPG endermologija je nekirurška liposukcija, ki odpravlja celulit in maščobo ter preoblikuje postavo. Z LPG endermologijo se bo v vašem telesu ustvarilo novo vezivno tkivo, pospešil se bo metabolizem, iz telesa se bodo izločili toksini in celulit, maščobne obloge pa se bodo zmanjšale. Spet boste vitki, vaša koža pa prerojena – zelo nežna in prožna. LPG endermologija je primerna za vsak tip kože, ne glede na njeno starost. Uporablja se uporablja predvsem za tretmaje nog, trebuha, zadnjice, rok.  Izboljša čvrstost kože, pomaga odstranjevati lokalno nakopičeno maščevje, zmanjša in zgladi celulit. LPG endermologija je zelo učinkovita v kombinaciji z Exilis Ultra, ki ga imamo na Kliniki Božikov edini v Sloveniji.

LPG Endermologija za oblikovanje telesa

Medicinski diamantni piling

Medicinski diamantni piling je postopek neinvazivnega glajenja kože, ki edini združuje sočasno čiščenje in luščenje kože, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje. Koža se tako obnovi, regenerira in pomladi, po posegu je mehkejša in na dotik bolj gladka. Poseg je še posebej primeren za kožo, ki ima prizadeto teksturo, npr. zaradi aken. S tretmajem lepo očistimo pore, zmanjšamo široke odprte pore, izboljšujemo tonus, odpremo in očistimo komedone (ogrce), pogladimo brazgotinice in gladimo gube. S posegom spodbudimo tvorbo novih bazalnih celic in stimuliramo fibroblaste, ki povzročajo sintezo kolagena in elastina.

Medicinski diamantni piling

Želite izvedeti več o katerem izmed Medi SPA tretmajev?

Za več informacij o določenem Medi SPA tretmaju nam pišite ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67