Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo

Odstranite trdovratne maščobne obloge – trajno in varno!

Kriolipoliza je trenutno najsodobnejši estetski postopek za neinvazivno odstranjevanje trdovratnih lokaliziranih maščobnih oblog, ki jih ne moremo uspešno odpraviti z vadbo ali uravnoteženo prehrano. Sodi med t. i. medi SPA neinvazivne tretmaje, ki jih izvajamo s pomočjo posebnih medicinskih aparatov. V postopku tako z napredno tehnologijo hlajenja in vakuuma varno zamrznemo maščobne celice in pospešimo njihovo naravno izločanje. Ko so maščobne celice nekaj časa podvržene izredni ohladitvi, odmrejo in razpadejo ter se prek limfnega ter krvnega obtoka izločijo iz telesa. Kriolipoliza je trenutno najnovejši postopek v svetu, s katerim dokazano učinkovito odstranimo maščobo na mestih, kjer je to najtežje. Terapija lahko učinkovito nadomesti invazivne in boleče kirurške postopke, kot je liposukcija.

Na Kliniki Božikov izvajamo kriolipolizo s CLATUU tehnologijo. Primerna je za vse tiste, ki si ne želite operativne odstranitve odvečne maščobe. Že po 40 minutah terapije začnete izgubljati maščobo in to brez operacije ali vbodov z iglami.

Trdovratna maščoba je največkrat prisotna na stegnih, trebuhu, pasu, hrbtu ali nadlahteh in se jo mnogokrat ne moremo znebiti s prilagojeno zdravo prehrano ali telesnimi aktivnostmi. S CLATUU tehnologijo lahko vidne dele telesa preoblikujemo hitro, varno, učinkovito in brez potrebnega okrevanja. Za trajen in viden rezultat zadostuje od 1 do največ 3 obdelave posameznega področja, postopek pa ne zahteva telesne vadbe ali restriktivnih diet.

Kriolipolizo s CLATUU tehnologijo je preizkusila tudi modna vplivnica Pika Zrim. Poglejte, za tretma na katerem delu telesa se je odločila in zakaj:

 

Kaj je CLATUU tehnologija?

CLATUU 360° tehnologija je postopek zamrzovanja maščobe, ki učinkovito uporablja tehnologijo kontroliranega ohlajanja tkiv z namenom, da se znebimo trdovratnih maščobnih oblog. S tretmajem kontrolirano zmrzujemo maščobne celice in s tem dosežemo trajno zmanjšanje števila maščobnih celic v podkožnih tkivih, brez poškodb drugih tkiv ali celic. Tehnologije zamrzovanja celic so na trgu prisotne že nekaj časa, v zadnjem času pa so tako napredovale, da je z njimi mogoče doseči bolj natančne rezultate, hkrati pa je terapija cenovno bolj sprejemljiva.

360-stopinjsko ohlajanje maščobnih tkiv je registrirana metoda in nudi celo boljše rezultate kot klasične metode zamrzovanja tkiv. Tehnološko napredni 360-stopinjski natančni aplikatorji omogočajo še bolj enakomerno ohlajanje na vseh delih telesa, ki jih tretiramo.

Kako deluje CLATUU tehnologija?

CLATUU 360° metoda z vakuumom nežno vsrka predel telesa, na katerem je nakopičena maščoba, ki se je želimo znebiti, v poseben aplikator in tkivo ohlaja do – 9° Celzija. Ta proces učinkovito zamrzne odvečne maščobne celice na mestu tretmaja in sproži njihovo odmrtje, brez povzročanja škode drugim – normalnim celicam. Odmrle maščobne celice se varno odstranijo iz telesa kot metabolni produkt skozi krvni in limfni obtok. Rezultat teh procesov je postopno zmanjševanje debeline podkožnega maščevja v predelu, ki ga obravnavamo. Med postopkom se običajno odstrani okoli 30 % maščobnih celic. Na ta način dosežemo dolgotrajno vidne in merljive rezultate oblikovanja telesa, brez kirurškega posega.

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo je zelo učinkovita pri trajnem odstranjevanju trdovratnih maščobnih oblog.

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo: kako poteka terapija?

Na naši kliniki vsako stranko obravnavamo individualno. Pred začetkom tretmaja se označi predel, kjer je odvečna maščoba, in se ga namaže z ultrazvočnim prevodnim gelom. Prek gela namestimo posebno podlogo, prek nje pa še aplikator. Aplikator s pomočjo vakuuma ustvari kožno gubo, ob straneh pa se predel kože ohlaja med 30 in 50 min. Če želimo odstraniti maščevje še iz drugega dela telesa, lahko istočasno namestimo drugi aplikator, kar je velika časovna prednost, pred konkurenčnimi aparati. Na ta način zelo lokalno odstranimo odvečno maščobo iz več mest hkrati.

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo poteka tako, da kontrolirano ohlajamo dele telesa, na katerih je nakopičena odvečna maščoba.

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo: kdaj bodo vidni učinki?

Po tretmaju nastane tako imenovan panikulitis, ki vodi v apoptozo oz. genetsko kontrolirano smrt maščobnih celic. Proces odmiranja maščobnih celic traja več tednov. Začetni učinki so vidni že po dobrih 2 do 3 tednih in se nadaljujejo nekako do 3 mesecev po posegu. Rezultati kriolipolize s CLATUU tehnologijo so dolgotrajni in po zaključku terapij stabilni. Če bi bilo potrebno za dosego dobrega rezultata postopek v kratkem času ponoviti, vas bomo o tem opozorili in skupaj pripravili načrt.

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo: pogosta vprašanja

Je kriolipoliza s CLATUU tehnologijo varna?

Postopek kriolipolize je popolnoma varen.

Za koga je primerna terapija?

Terapija je primerna za zdrave osebe, ki jih motijo trdovratne lokalizirane maščobne obloge na trebuhu, bokih, stegnih ali zadnjici.

Za koga kriolipoliza ni primerna?

Kriolipoliza ni primerna za nosečnice, doječe mamice, osebe z diabetesom, obolenji ledvic in jeter, prav tako ni primerna za vas, če ste preobčutljivi na mraz. Kriolipoliza prav tako ni primerna za osebe s srčnim spodbujevalnikom, za osebe, ki se soočajo s kardio-vaskularnimi obolenji, bolnike z rakom, dermatitisom, za mamice, ki so imele carski rez, ali osebe z večjimi brazgotinami.

Je terapija boleča?

Postopek krioterapije ni boleč, saj gre za neinvazivno terapijo. Lahko pa v prvih nekaj minutah obravnave, med počasnim ohlajanjem tkiva in delovanjem vakuma, ki ustvarja maščobno gubo, čutite rahlo neprijeten občutek, ki kmalu izgine. Med tretmajem se stranke sprostijo, berejo revije, nekatere tudi zaspijo.  

Kako poteka okrevanje po terapiji?

Po opravljeni terapiji se lahko nemudoma vrnete k vsakodnevnim aktivnostim, saj terapija ne zahteva daljšega regeneracijskega časa. Lokalno lahko na obravnavanem mestu opazite prehodno rdečico, povečano občutljivost na dotik ter manjšo izboklino, ki je posledica delovanja vakuma. Vsi simptomi so kratkotrajnega značaja in kmalu izginejo.

Kdaj so vidni rezultati?

Rezultati so vidni po treh do sedmih tednih, ko telo izloči odmrle maščobne celice. Med postopkom se običajno odstrani okoli 30 % maščobnih celic. 

Kako pogosto izvajamo tretma in koliko tretmajev je potrebnih?

Tretma izvajamo enkrat do trikrat, v večtedenskih razmikih. Število tretmajev je odvisno od količine in vrste maščobe. Na posameznih mestih zadostuje že en tretna, na nekaterih pa bo ga potrebno do trikrat ponoviti.

Na katerem delu telesa se lahko izvaja postopek kriolipolize?

Kriolipolizo lahko izvajamo na predelih, kjer je dovolj lokalizirane maščobe. Običajno so to trebuh, boki, stegna in zadnjica, hrbet, nadlahti.

Kaj se zgodi, če po terapiji ponovno pridobim na teži?

Pozitivni učinki kriolipolize s CLATUU tehnologijo prinašajo zadovoljstvo s svojim videzom. Običajno vas to le še spodbudi k še boljši skrbi za svoje telo. Če bi ponovno pridobili več telesne teže, se bo maščoba bolj enakomerno razporedila po vsem telesu in se ne bo spet nakopičila le na področju, na katerem smo izvedli postopek.

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo je učinkovita pri odpravi trdovratnih maščobnih oblog na trebuhu.
Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo je učinkovita pri odpravi trdovratnih maščobnih oblog na stegnih.
Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo je učinkovita pri odpravi trdovratnih maščobnih oblog na hrbtu.
Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo je učinkovita pri odpravi trdovratnih maščobnih oblog v predelu trebuha.

Kako učinkovita je kriolipoliza z metodo CLATUU v primerjavi z drugimi kriolipolizami?

Kriolipoliza z metodo CLATUU je zelo popularna v Avstraliji, Evropi, na Japonskem in v JV Aziji. V ZDA je zelo popularna metoda kriolipolize Coolsculpting, saj ima ekskluzivni patent na območju ZDA. Katera metoda je boljša, se je zelo težko opredeliti, saj ima vsaka svoje prednosti in slabosti, njun učinek pa je podoben. Bistvena razlika kriolipolize s CLATUU tehnologijo v primerjavi s Coolsculptingom je ta, da je pri prvi zaradi dvojnega aplikatorja mogoče tretirati dva predela istočasno, 360-stopinjska tehnologija ohlaja 30 % hitreje večjo površino, metoda pa je cenovno bolj ugodna kot Coolsculpting.

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo je prava izbira, če se želite na varen način trajno znebiti nadležnih maščobnih oblog.

Klinična raba kriolipolize s 360° CLATUU tehnologijo:

  • Oblikovanje celega telesa.
  • S terapijo obravnavamo lokalizirano maščobno tkivo.
  • Alternativa kirurški liposukciji.

Protokol terapije:

  • Minimalna debelina maščobnega tkiva: 10 mm.
  • Na eni terapiji je možno izvesti dve področji istočasno.
  • Priporočena področja zdravljenja: trebuh, boki, notranja in zunanja stran stegen, notranja stran kolen, zadnjica, hrbet, nadlahti.
  • Trajanje terapije: do 45 min
  • Temperatura terapije – 9 °C.
  • Na enem področju lahko izvedemo do tri ponovitve terapije.
  • Čas med dvema terapijama na enem delu telesa nekaj tednov.

Cena tretmajev

Od 250 € naprej.

Želite izvedeti več o tretmaju?

Za več informacij o kriolipolizi s CLATUU tehnologijo nam pišite ali nas pokličite:

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67