Novo: Dermatološki pregledi

Facelift

Koža je naš največji organ. Pri odraslem človeku meri do 2 m² in tehta do 10 kg. Ima pomembno zaščitno funkcijo: varuje nas pred zunanjimi vplivi, poškodbami, mikrobi, strupi in kemikalijami. Ščiti nas pred rakotvornimi ultravijoličnimi žarki in prostimi radikali, ki lahko poškodujejo našo DNA. Varuje nas pred izgubo vode, pomembna je pri regulaciji telesne temperature. Izguba že samo dvajsetih odstotkov kože, npr. zaradi opeklin, lahko pomeni smrt zaradi dehidracije. H koži sodijo tudi specializirani kožni izrastki, kot so lasje, dlake in nohti ter žleze lojnice in znojnice.

Koža je naše ogledalo

Za kožo moramo lepo skrbeti. Je naše ogledalo, saj se na njej med drugim odražajo naše prehranske navade, naše splošno zdravstveno stanje, morebitne notranje bolezni in psihološke motnje. Kožo lahko prizadene več kot 3000 različnih bolezni, najhujše med njimi so kožni rak ali uničujoče avtoimunske bolezni. Nekatere benigne bolezni, kot so akne, vitiligo (pomanjkanje kožnega pigmeta) ali izpadanje las, povzročijo le spremembo izgleda kože, a kljub temu pomembno vplivajo na naše počutje in samozavest.

Zakaj k dermatologu

Dermatolog je specialist, ki diagnosticira in zdravi bolezni kože. Ukvarja se s kožo, lasmi, nohti in žlezami. Pri tem vam svetuje, kako lahko kar najbolje poskrbite za vašo kožo – izboljšate njen sijaj ali jo pomladite in osvežite. Glede na tip vaše kože vam lahko pomaga pri izbiri ustrezne kozmetike ter svetuje pri izbiri morebitnega estetskega posega, s katerim upočasnite staranje kože.

Dermatološki pregled

Na naši kliniki opravljamo naslednje preglede kože:

  • Diagnostika in zdravljenje bradavic.
  • Pregledi kožnih znamenj ob spreminjanju znamenja, sumu na kožnega raka ter želji po odstranitvi.
  • Odstranjevanje znamenj in drugih kožnih izrastkov, kot so na primer pecljate tvorbe v pazduhah, seboroične keratoze oz.  tako imenovane starostne bradavice na trupu ali obrazu.
  • Luskavica ali psoriaza.
  • Mozoljavost ali akne.
  • Odstranjevanje virusnih izrastkov.
  • Kožni rak.

Cena

Cena dermatološkega pregleda je 80 €.

Naročanje

Na dermatološki pregled se lahko naročite vsak delovni dan med 9.00 in 17.00 po telefonu 041 33 10 67 ali po e-pošti na info@bozikov.com.