Klinika Božikov

Medicinski diamantni piling – Aquapeel

Medicinski diamantni piling ali mikrodermoabrazija je postopek neinvazivnega glajenja kože, ki edini združuje sočasno čiščenje in luščenje kože, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje. Koža se tako obnovi, regenerira in pomladi, po posegu je mehkejša in na dotik bolj gladka. Če si torej želite mehko in sijočo kožo in hkrati iščete način, kako izgledati mlajši, potem je medicinski diamantni piling prava rešitev za vas. Na naši kliniki izvajamo medicinski diamantni pilng – Aquapeel.

Ker je medicinski piling Aquapeel prava rešitev za osvežitev od sonca utrujene in izsušene kože, smo v septembru in oktobru 2020 za osvežitev in hidracijo vašega obraza po poletju pripravili poseben paket 3 tretmajev Exilis Ultra za obraz in 3 tretmajev pilinga Aquapeel. Več o jesenski ponudbi po izjemno ugodni ceni izveste na tej povezavi. 

Zakaj medicinski diamantni piling?

Medicinski diamantni piling je kozmetični postopek, s katerim lahko hitro in enostavno preprečimo prezgodnje procese staranja vaše kože in izboljšamo njen videz. Poseg je primeren za ženske in moške. Ni pa terapija primerna za vsako kožo. Naši strokovnjaki bodo hitro ocenili, ali je terapija primerna za vas ali ne.

Medicinski diamantni piling ima največji učinek pri glajenju drobnih gubic, izboljšanju napetosti izsušene, uvele kože in odpravljanju pigmentnih sprememb. Metoda je zelo uspešna pri mastni koži, nagnjeni k aknam, kjer so moteče predvsem povečane in zamašene lojnice, koža pa se neprijetno sveti.

Medicinski diamantni piling: uporaba

Medicinski diamantni piling je primeren, koristen in varen za vse tipe in stanja kože, pri čemer pa posameznemu tipu kože prilagodimo ustrezno kombinacijo intenzivnosti brušenja in serumov, ki jih uporabimo. S tretmajem lepo očistimo pore, zmanjšamo široke odprte pore, izboljšujemo tonus, odpremo in očistimo komedone (ogrce), pogladimo brazgotinice in gladimo gube. Poseg zajema brušenje kože v kombinaciji z aktivnimi serumi, ki jih pod vakuumom vnesemo v kožo.  S tem spodbudimo tvorbo novih bazalnih celic in stimuliramo fibroblaste, ki povzročajo sintezo kolagena in elastina.

Še posebej je priporočljiv pri negi:

  • starajoče se kože (hiperpigmentacije, drobne gubice, starostne pege),
  • utrujene in izsušene kože,
  • od sonca poškodovane kože,
  • mastne kože z razširjenimi porami,
  • kože, nagnjene k aknam,
  • trdovratni hiperpigmentaciji kože – melasma (cloasma),
  • različnih vrstah brazgotin.
Medicinski diamantni piling - Aquapeel je postopek glajenja kože, ki združuje čiščenje in luščenje kože.

Kako poteka medicinski diamantni piling?

Medicinski diamantni piling najpogosteje izvajamo na obrazu, vratu in dekolteju. Postopek je povsem neboleč in neinvaziven, celo prijeten, saj je draženje kože minimalno. Opravimo ga v treh korakih

1. korak

Diamantna glava naprave odstrani poroženeli sloj povrhnjice. S tem  odstranimo odmrle celice iz povrhnjice in zmehčamo površino.

2. korak

S tekočino in vakuumom odstranimo umazanijo iz por in kožo navlažimo.

3. korak

Z medicinskimi serumi prepojimo kožo z antioksidanti in peptidi, ki kožo nahranijo in ji dajo nov sijaj.

Poseg traja do 30 minut. Po posegu je vaša koža do največ dve uri rahlo občutljiva in včasih nekoliko pordela. Kljub temu se lahko takoj po njem brez skrbi vrnete k vašim vsakodnevnim aktivnostim.

Okrevanje po medicinskem diamantnem pilingu

Za najboljše okrevanje in rezultat vam priporočamo, da na vaš obraz naslednji dan po tretmaju ne nanašate ličil in da se nekaj dni izogibate soncu. Med tretmaji medicinskega diamantnega pilinga je obvezna uporaba krem z visokim zaščitnim faktorjem.

Rezultati medicinskega diamantnega pilinga

Medicinski diamantni piling sodi med izjemno iskane tretmaje za nekirurško pomlajevanje obraza. S tretmaji dosežemo, da je koža po posegu pomlajena, površinske gubice se zmanjšajo, tonus se izboljša, je bolj sijoča in bolj elastična.

Koliko časa so vidni učinki medicinskega diamantnega pilinga?

Koža je že po prvem tretmaju nežnejša, bolj sveža in sijoča. Za umiritev mastne, k mozoljem nagnjene kože, finih gubic, področij močnejšega zabarvanja ipd., je potrebnih več zaporednih tretmajev. Običajno govorimo o približno 5 ali 6 tretmajih zapored, ki jih opravimo v enotedenskih razmikih.

Medicinski diamantni piling: Nadgradnja z Aquapeel

Na naši kliniki izvajamo nadgradnjo medicinskega diamantnega pilinga. Piling Aquapeel, ki prav tako očisti pore, izboljša videz razširjenih por, izboljša tonus, odpre in očisti ogrce ter gladi površinske brazgotine in gubice. Poleg tega kožo še nahrani, osveži z infuzijo učinkovin, ki jih na naši kliniki individualno prilagodimo glede na potrebe stranke. S tem globinsko osvežimo in regeneriramo kožo obraza po dolgotrajni in pretirani izpostavljenosti soncu.

Želite izvedeti več o medicinskem diamantnem pilingu?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.