Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft®

Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft® je neinvaziven postopek za dvig povešene kože na obrazu. Pomlajevanje obraza z nitkami je primerno za tiste, ki ne želijo facelifta.

Kako poteka pomlajevanje obraza z nitkami?

Nitke Silhouette Soft® so iz materiala, ki spodbuja tvorbo kolagena. Poseg poteka ambulantno, v lokalni anesteziji. Traja približno pol ure, odvisno od števila nitk. O številu nitk se pred posegom posvetujete in uskladite s kirurgom, odvisno pa je od tega, v kakšnem stanju je koža na vašem obrazu. Kirurg nato s kot las tanko iglo nitke napelje pod kožo na obeh straneh obraza in jih povleče v želeno obliko.

Rezultat nekirurškega liftinga z nitkami Silhouette Soft® je naraven pomlajen videz, ki je viden takoj. Nitke se v letu in pol do dveh letih popolnoma razgradijo.

Nekirurški lifting z nitkami je primeren za tiste, ki si ne želijo kirurškega facelifta.

Iz česa so nitke Silhouette soft®?

Nitke Silhouette Soft® kjer so jih razvili znanstveniki s področja rekonstruktivne in estetske kirurgije v Združenih državah Amerike, kjer jih tudi izdelujejo.

Glavna sestavina nitk Silhouette Soft® je polimer mlečne kisline (ang. polylactic acid, PLA), ki se uporablja v medicini in farmaciji za izdelavo resorbilnih šivov oz. šivov, ki se sami razgradijo, pri ortopedskih vijakih in sponkah ter v tkivnem inženiringu.

Na nitko Silhouette Soft® so v pravilnih razmikih nanizani votli stožci. Nitka pod površjem kože deluje kot ogrodje, ki dvigne povešena mehka tkiva. Stožci poskrbijo, da nitka ostane na mestu, i pa spodbujajo tvorbo kolagena, ki nadomesti izgubljeni volumen obraza. Nitka se v letu in pol do dveh letih popolnoma razgradi. To še ne pomeni, da njen učinek izgine – ta je viden takoj, zaradi novega kolagena, katerega tvorbo je sprožila nitka, pa obraz obdrži pomlajen videz tudi po tem, ko se nitka razgradi.

En poseg, dva učinka

Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft® je poseg, s katerim dosežemo dva učinka:

  1. Takojšnji učinek: Pomlajen izgled obraza, ki je viden takoj po posegu.
  2. Postopni učinek: Postopna tvorba telesu lastnega kolagena.

Rezultat obeh učinkov je naravno pomlajen videz obraza. Preverite rezultate in učinke posega na spletni strani proizvajalca – na tej povezavi.

Zakaj izbrati nekirurški lifting obraza z nitkami Silhouette Soft®?

  • Nekirurški, neinvazivni postopek liftinga obraza.
  • Takoj viden učinek dviga obraza.
  • Postopno nadomeščanje kolagena, ki ga je telo izgubilo.
  • Nitke se sčasoma (1,5 do 2 leti) popolnoma razgradijo.
  • Hitro okrevanje.
  • Popolnoma naraven rezultat.

Za koga je primerno pomlajevanje obraza z nitkami?

Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft® je primeren za ženske in moške med 40. in 65. letom starosti, ki se soočajo povešeno kožo obraza, in ne želijo kompleksnejših posegov (npr. facelifta). Na vratu ni dovolj učinkovit, prav tako njegov učinek ni zadovoljiv pri ljudeh z veliko odvečne kože.

Ali je nekirurški lifting z nitkami pravi za vas?

Pred posegom se posvetujete z našimi kirurgi, ki vam bodo svetovali, ali je postopek primeren za vas in kakšen rezultat lahko pričakujete. Z njimi se boste lahko pogovorili tudi o morebitnih drugih postopkih, s katerimi lahko učinek še izboljšate.

Želite izvedeti več o pomlajevanju obraza z nitkami?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.