Vampirski lifting

Vampirski lifting, to je pomlajevanje obraza z rastnimi faktorji, smo na naši kliniki modificirali na način, da rastnim faktorjem dodamo tudi matične celice.

Obraz in staranje

Z leti vaš obraz izgublja čvrstost in volumen na določenih mestih, in sicer zaradi izgubljanja kostne gostote in upadanja čvrstosti mehkih tkiv, na primer maščobnih blazinic, ki podpirajo lice, ustnice in obrvi. Zaradi slabše prekrvavljenosti koža izgublja tudi rožnati sijaj, ki ji daje mladosten videz. Postaja čedalje bolj sivkasta in brez sijaja, suha in manj gladka, ima čedalje več gub in gubic, ustnice so tanjše. Obraz deluje upadlo in utrujeno. Vampirski lifting je ena izmed najbolj naravnih metod za odpravo vseh naštetih težav.

Vampirski lifting dolgoročno pomlajuje

Vampirski lifting je v svetu lepote postal zelo priljubljen po tem, ko je ameriška zvezdnica Kim Kardashian razkrila, da z njim ohranja svoj mladosten videz. Tretma, ki ga izvajamo na naši kliniki, je kombinacija različnih modalitet pomlajevanja, ki jih združimo v enem posegu. Iz celic krvne tekočine, največkrat iz celic krvne plazme, pridobimo rastne faktorje in jih vbrizgamo v obraz. S tem aktiviramo celice kože, da povečajo proizvodnjo kolagena, (neoangiogenezo) in s tem dolgoročno vplivajo na pomlajen kožni pokrov. V sklopu osnovnega vampirskega liftinga na naši kliniki opravimo tudi mezoterapijo, pri kateri za pomlajevanje uporabimo matične celice, pridobljene iz maščobe. Uporabimo lahko tudi polnila s hialuronsko kislino. S tem zapolnimo upadle dele obraza in dosežemo boljši učinek pomladitve.

Vampirski lifting je kombinacija različnih načinov pomlajevanja, ki jih združimo v enem posegu.

Za koga je primeren vampirski lifting?

Vampirski lifting je primeren za vas, če se spopadate s prezgodnjimi gubicami na obrazu, so na vašem obrazu številne poškodbe od sonca, ali pa si preprosto želite osvežiti videz vaše kože in s tem pomladiti obraz. Postopek ni primeren za vas, če imate diagnosticirano katero izmed bolezni krvi, vključno z motnjami strjevanja ali pogostimi krvavitvami. Ali ste primerni za postopek, bodo na prvem pregledu ocenili naši estetski strokovnjaki.

Kako poteka vampirski lifting?

Vampirskemu liftingu nekateri pravijo tudi pomlajevanje z lastno krvjo, a strah, da gre za nekaj hudega, je odveč. Postopek je neboleč, saj vam kirurg pred terapijo namaže obraz z anestetično kremo. Vampirski lifting opravimo v naslednjih korakih:

Plazma, bogata s trombociti (PRP plazma)

Najprej vam kirurg odvzame kri iz roke kot pri običajnem odvzemu krvi. Epruveto z odvzeto krvjo vstavi v centrifugo in po približno 10 minutah iz nje dobi koncentrat: plazmo, bogato s trombociti in rastnimi faktorji oz. t. i. PRP plazmo, ki jo imenujemo tudi čarobni pomlajevalni serum. V PRP-ju se poleg trombocitov nahajajo faktorji rasti in vaše matične celice, ki spodbujajo proces obnove.

Microneedling postopek

PRP plazmo nato s številnimi vbodi (t.i. “nappage” tehnika) vbrizgamo v zgornji sloj kože. Celotno tretirano področje obdelamo s t. i. “microneedling” postopkom, s katerim naredimo številne vbode oz. mikro poškodbe. Obdelano površino premažemo s preostalo PRP plazmo.

Mezoterapija z matičnimi celicami za obnovo kože

Ob tem opravimo še mezoterapijo, pri kateri za pomlajevanje obraza uporabimo matične celice, pridobljene iz maščobe. Te pridobimo tako, da vam v lokalni anesteziji odvzamemo nekaj 10 ml maščobe iz katerega izmed predelov telesa, kjer je imate največ (trebuh, boki, stegna). Maščobo na poseben način procesiramo in jo kot polnilo vbrizgamo v upadle dele obraza. Namesto matičnih celic iz maščobe lahko uporabimo tudi dermalna polnila s hialuronom.

Pri postopku v telo ne vnašamo sintetičnih snovi, ampak uporabljamo vašo kri in vaše matične celice. Možnost stranskih učinkov je zato izjemno majhna.

Kakšen je rezultat?

Kombinacija uporabe plazme, bogate s trombociti (PRP plazme), in “microneedling” postopka, ki skupaj spodbujata naravno proizvajanje kolagena in izboljšata prekrvavitev kože, ter mezoterapije, s katero v obraz vbrizgamo matične celice, pridobljene iz maščobe, s katero mu vrnemo polnost, je zelo učinkovita pri pomlajevanju obraza. Prvi rezultati, ki so posledica izboljšane prekrvavitve, so vidni takoj posegu. Pravi rezultati, ki so posledica tvorbe novega kolagena in elastine, pa so vidni po 3 tednih in se izboljšujejo še 3-6 mesecev po posegu. Koža je po postopku bolj sveža, napeta, sijoča, pore so manjše in brazgotine manj vidne. Videz je lepši, mladosten in predvsem zelo naraven.

Vampirski lifting in okrevanje

Vampirski lifting je popolnoma naravna terapija, saj v telo ne vnašamo nikakršnih tujih snovi. Zato faze okrevanja ni. Koža je takoj po posegu pordela, lahko so vidni znaki drobnih pikčastih krvavitev in komaj zaznavna oteklina. Priporočljivo je, da obraza vsaj 12 ur ne umivate in tudi ne uporabljate ličil.

Kako pogosto na vampirski lifting?

Za najboljši učinek vampirskega liftinga priporočamo 1-3 postopke, nato pa vzdrževalno terapijo enkrat na leto. O tem se boste na prvem pregledu uskladili z našimi estetskimi strokovnjaki.

Prednosti vampirskega liftinga

  • Popolnoma naraven videz.
  • Brez okrevanja.
  • Takojšnji rezultati.
  • Naravna in neinvazivna metoda.
  • Izboljša kakovost kože, z mezoterapijo volumen obraza.
  • Upočasnjuje naravni proces staranja kože.
  • Spodbuja naravno pomlajevanje kože.

Želite izvedeti več o vampirskem liftingu?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.