Dr. Božikov v medijih

 

19. 12. 2018 Oddaja Bleščica z Lorello Flego

Ker je neinvazivno pomlajevanje obraza z Ultraformerjem, ki deluje na osnovi visokofrekvenčnega mikrofokusiranega ultrazvoka, ta hip najbolj vroč nekirurški tretma na trgu, ga je preizkusila tudi televizijska voditeljica Lorella Flego. V oddaji Bleščica poglejte, kako je potekal tretma na naši kliniki. Več o Ultraformerju je na voljo na tej povezavi. 

18. 12. 2018 POP TV, Oddaja Preverjeno 

Dr. Božikov je v oddaji Preverjeno predstavil trenutno najbolj vroč tretma neinvazivnega pomlajevanja obraza na trgu, in sicer napravo Ultraformer, ki ga imenujemo tudi kar nekirurški facelift. Delovanje Ultraformerja je prikazal s pomočjo modne blogerke Pike Zrim. Del prispevka z dr. Božikovom si lahko ogledate tukaj. 

15. 12. 2018 Revija GLOSS

GLOSS: V novo leto s svežim videzom!

V decembrski številki lifestyle revije GLOSS izveste več o tem, kako lahko zelo hitro in učinkovito pomladite svoj obraz – bodisi z vbrizganjem botulina toksina oz. botoksa, bodisi z uporabo dermalnih polnil s hialuronsko kislino. Nobeden izmed posegov ne terja okrevanja, ker pa tako botoks, kot tudi dermalna polnila sčasoma izvenijo, je potrebno poseg po približno pol leta ponoviti. Več o tem preberite v tiskanem GLOSS-u ali na naši spletni strani. 

 

22. 11. 2018 Glitter.si

Lifting obraza brez liftinga

Najnovejšo napravo za izjemno učinkovito pomlajevanje obraza Ultraformer III je za oddajo Bleščica preizkusila televizijska voditeljica Lorella Flego. Kakšni so občutki pri tem nekirurškem faceliftu, lahko preberete v njenem blogu na tej povezavi. 

20. 10. 2018 Revija Fashion Avenue

Fashion Avenue: Preprosto do popolne postave

V oktobrski izdaji lifestyle revije Fashion Avenue preberite več o tem, kako lahko – tudi če se borite s trdovratnimi maščobnimi oblogami na stegnih, trebuhu, bokih, zadnjici, vratu in nadlahteh – pridete do popolne postave. Čeprav na trgu obstajajo številne naprave za neinvazivno oblikovanje maščobe, pa je edini zares učinkovit poseg liposukcija oz. VASER liposukcija; na naši kliniki smo vodilni v Sloveniji za oba posega. Več o tem preberite v zadnji številki revije Fashion Avenue ali na povezavi https://bozikov.com/telo/liposukcija-vaser-lipo/

2. 10. 2018 Revija Zarja

Zarja: Previdno do lepše zadnjice

Poiščite svoj izvod revije Zarja in preberite članek o tem, ali je brazilska metoda dviga zadnjice, ki je zelo priljubljena med ameriškimi zvezdnicami, varna in priporočljiva. Metodo podrobneje opisuje in komentira dr. Božikov.

28. 7. 2018 Spletni portal Govori.se

Govori.se: Robi Tašner (The Biggest Loser Slovenija): Namesto na počitnice na bolniško

Tekmovalec prve sezone resničnostnega šova The Biggest Loser Slovenije Robi Tašner je letošnje počitnice zamenjal za bolniški dopust. Zadnje štiri tedne namreč okreva po operaciji, s katero so mu po hujšanju odstranili odvečno kožo na prsih. Poseg je bil darilo zmagovalca resničnostnega šova Bojana Papeža, opravil pa ga je dr. Krešimir Božikov na ljubljanski Kliniki Božikov. Več o tem preberite na tej povezavi. 

20. 7. 2018 Revija Fashion Avenue

Fashion Avenue: Neinvazivni estetski posegi

V julijski izdaji lifestyle revije Fashion Avenue preberite več o tem, da za lepoto ni treba nujno pod nož. Tudi v Sloveniji je čedalje več povpraševaja po neinvazivnih lepotnih posegih, ki ne terjajo dolgotrajnega okrevanja. Članek o možnostih preoblikovanja telesa in pomlajevanja obraza z aparatom Exilis Ultra, ki ga na Kliniki Božikov premoremo edini v Sloveniji, poiščite v tiskani izdaji revije Fashion Avenue.

5. 6. 2018 Val 202

Nebuloze na Valu 202: Dr. Božikov o novem valu estetske kirurgije

Iskriv, duhovit in vselej zabaven Miha Šalehar je danes v oddaji Nebuloze na Valu 202 gostil dr. Božikova. Beseda je tekla o novem valu estetske in plastične kirurgije ter o tem, kaj danes velja za popolno, nepopolno ali eksces.

Prisluhnete jima lahko na tej povezavi.

21. 5. 2018 Radio Slovenija 1

Med štirimi stenami (Radio Slovenija): Dr. Božikov o rekonstrukciji dojk po raku

Najpogostejša oblika raka pri ženskah v zahodnem svetu je rak na dojki, število obolelih pa se še povečuje. Leta 2001 so raka na dojki pri nas diagnosticirali 964 ženskam in 10 moškim, leta 2014 pa 1288 ženskam in 13 moškim. Zdravljenje v prvi fazi največkrat obsega odstranitev dela ali cele dojke. Po ocenah Europe Donne, slovenskega združenja za boj proti raku dojk, pa se več kot polovica žensk po uspešnem zdravljenju odloči za rekonstrukcijo dojke. In prav o tem posegu, s katerim kirurgi na kliničnih oddelkih za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline pri bolnici odpravijo estetsko motnjo in vzpostavijo telesno celovitost, je tekla beseda v oddaji Med štirimi stenami. Operacija namreč še zdaleč nima le estetskih ciljev, temveč tudi zdravstvene, saj izboljša psihološko stanje bolnice in kakovost njenega življenja. Gosta oddaje sta bila: Darja Rojec, ki je dvakrat zbolela za rakom na dojki in ima za seboj dve rekonstrukciji, ter doc. dr. Krešimir Božikov, specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, ki je član ekipe ljubljanskega Kliničnega centra Ljubljana, ki opravlja tovrstne operacije. Oddaji lahko prisluhnete na tej povezavi. 

15. 5. 2018 Časnik Moje finance

Moje finance: Intervju z dr. Božikovom

Novinarka Marja Milin je naredila intervju z dr. Božikovom, v katerem je govora predvsem o neinvazivnih lepotnih posegih, za katere je čedalje več zanimanja tudi med Slovenci. Poiščite ga v časniku Moje finance.

15. 3. 2018 Spletni portal www.siol.net

Siol.net: The Biggest Loser Slovenija: Namesto Bojana na operacijsko mizo Robi

Klinika Božikov je zmagovalcu prve sezone oddaje The Biggest Loser Slovenija podarila nagrado: kirurško preoblikovanje telesa v vrednosti 3000 EUR. Ker zmagovalec oddaje Bojan Papež kirurškega posega ni potreboval, je nagrado podaril enemu izmed tekmovalcev Robiju Tašnerju, ki je v oddaji izgubil več kot 50 kilogramov. Več o tem preberite na tej povezavi.

01. 2. 2018 Spletni portal Govori.se

Govori.se: Bojanu Papežu ne bo treba pod nož

Bojan Papež, zmagovalec šova The Biggest Loser Slovenija, je za zmago v šovu prejel tudi darilni bon Klinike Božikov iz Ljubljane za kirurško preoblikovanje telesa. Informativni pregled pri dr. Krešimirju Božikovu, specialistu plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelju Klinike Božikov, pa je pokazal, da Bojanu ne bo treba na operacijsko mizo. Več preberite tukaj. 

09. 01. 2018 POP TV, Oddaja Preverjeno

Exilis Ultra v oddaji Preverjeno na POP TV

Dr. Božikov je v oddaji Preverjeno opisal prednosti novih postopkov pomlajevanja s sodobnimi aparaturami. Oglejte si del prispevka tukaj.

09. 01. 2018 POP TV, Oddaja Preverjeno

VASER liposukcija v oddaji Preverjeno na POP TV

Dr. Božikov je posebej za oddajo Preverjeno demonstriral, kako deluje VASER tehnologija pri liposukciji. Oglejte si del prispevka na tej povezavi. 

16. 10. 2017 TV Slovenija 1, Oddaja Tednik

Dr. Božikov v Tedniku o rekonstrukciji dojk po odstranitvi zaradi tumorja

Ekipa oddaje Tednik na Televiziji Slovenija je dr. Božikova posnela med posegom rekonstrukcije dojke po odstranitvi le te zaradi tumorja. Prispevek je bil na ogled v nocojšnjem Tedniku na RTV Slovenija 1. Oglejte si ga na tej povezavi.

16. 10. 2017 Spletni portal www.micna.si 

Preberite ponedeljkov intervju z dr. Božikovom na portalu Mična

Preberite ponedeljkov intervju z dr. Božikovom na spletnem portalu www.micna.si, ki je poln zanimivih dejstev o lepotnih operacijah.