Korekcija nosu (rinoplastoika)

korekcija nosu (rinoplastika)

Kirurška korekcija nosu (rinoplastika) je pogosta operacija, ki jo opravlja plastični kirurg. Z operacijo dosežemo spremembo v obliki, strukturi in funkciji nosu.

Kaj dosežemo z operacijo nosu?

Operacija nosu (rinoplastika) lahko poveča ali zmanjša velikost nosu, spremeni obliko vrška nosu, razširi ali zoži nosnice ali spremeni kot med nosom in zgornjo ustnico. S tem posegom je možno korigirati tudi prirojene napake nosu, stanje po poškodbi nosu ali izboljšanje dihanja.

Na kaj biti pozoren?

Univerzalna rinoplastika, ki bi zadovoljila potrebe posameznika ne obstaja. Vsaka operacija je posebej načrtovana za vsakega pacienta posebej, glede na stanje in potrebe. Rezi potekajo v nosnicah, ali v primeru odprte rinoplastike v nosnicah ter na očem skritem predelu nosu-kolumeli. V določenih primerih nudi odprta rinoplastika prednost, zaradi direktnega pregleda nad anatomijo nosu in identifikacijo točno določenih predelov, ki so vzrok težav. To še posebej velja pri kompleksnih korekcijah vrška nosu, ki se opravijo s hrustančnihi presadki.

Plastična kirurgija nosu lahko reši tudi zdravstveno težavo

Za večino bo rinoplastika le estetski poseg. Pri tistih, ki imajo zaradi poškodb notranjih struktur nosu ali razvojnih nepravilnosti težave z dihanjem, je možno poleg korekcije oblike, izboljšati tudi dihalno funkcijo.
Vsak nos ima svoj značilen izgled in tudi želje pacientov, glede novega izgleda so različne, tako je natančnejši nasvet nemogoč pred podrobnim pregledom, prav tako se na posvetu pogovorimo o potrebnem okrevanju po operaciji nosu.

Za koga je poseg primeren?

Najprimernejši kandidati za ta poseg so osebe, ki želijo izboljšanje izgleda, in ne popolnega nosu, kot ga ima po njihovem mnenju določena oseba. Potrebne kvalitete pacienta, ki želi kirurško korekcijo nosu so realna pričakovanja ter psihološka stabilnost.

Kako poteka poseg?

Operacija nosu se izvaja v splošni anesteziji, manjše popravke pa lahko naredimo tudi v lokalni anesteziji. Za poseg morate biti popolnoma zdravi.

Poseg opravimo v dopoldanskih urah, tako da lahko že isto popoldne zapustite kliniko.

 

Obiščite galerijo in preverite ceno operacije nosu.