Korekcija štrlečih ušes (otoplastika)

operacija štrlečih ušes - otoplastika

Štrleča ušesa so prirojena anomalija ušes. Navadno je prevelika ušesna školjka, zadnji krak antehelične gube je slabše definiran. Omenjeni nepravilnosti dajeta videz, da je uho veliko in štrleče. Štrleča ušesa lahko vplivajo na zmanjšano samozavest. Pri obeh spolih lahko pogojujejo obliko pričeske ter so tudi tarča zbadljivk.

Poseg

Z operacijo zmanjšamo kot med glavo in uhljem. Kot je lahko povečan zaradi visoke ušesne školjke ali slabo razvitega antiheliksa. Glede na razlog izberemo tudi ustrezno tehniko operacije.

Trajanje posega

V odrasli dobi poseg izvedemo v lokalni anesteziji in traja približno 60 minut. Hospitalizacija ni potrebna, takoj po posegu lahko odidete domov.

Po posegu

Doma svetujemo počitek z dvignjenim vzglavjem, hlajenje, analgetično terapijo in nekajdnevno zaščito z antibiotikom. Glavo po posegu povijemo za nekaj dni do en teden, povijanje preko noči svetujemo še do tri tedne. Teden do dva tedna je lahko prisotna oteklina. Komplikacije, kot so krvavitev, infekt ali občutljivost, so možne, podobno kot pri vseh drugih operacijah. Po posegu so možne tudi manjše asimetrije.

Okrevanje

Po tednu dni se lahko vrnete  na delovno mesto. 4 – 6 tednov se je potrebno izogibati fizičnim aktivnostim, kjer lahko pride do udarca v uho. Oteklina v celoti izgine po 1-2 mesecih.

Cena posega

1300 €

Naročanje

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67