Osvežitev in pomladitev obraza po poletju je nujna

Po poletju koža izgubi sijaj in je zaradi dolgotrajne in pretirane izpostavljenosti soncu starikava, upadla in brez energije. Zato jo je priporočljivo osvežiti in pomladiti.

Koža je po poletju izsušena in brez življenja, zato si jeseni privoščite najboljše: osvežitev in pomladitev obraza. Dolgotrajna izpostavitev soncu namreč povzroči, da se elastična vlakna v koži razvrstijo v nepravilne vzorce, število kolagenskih vlaken se zmanjša, obstoječa pa so neorganizirana. Takšne spremembe povzročajo nastanek gub in zmanjšanje elastičnosti kože ter nastanek dishromij (sprememb pigmentacije kože) ali kožnih malignih sprememb, ki terjajo prav posebno pozornost.

Osvežitev in pomladitev obraza: Samo kreme niso dovolj

Koža na obrazu je zelo občutljiva, zato še zlasti po sončenju potrebuje posebno nego. Če ste bile poleti pridne, ste zanjo lepo poskrbele – obraz ste zaščitile z visokim zaščitnim faktorjem in ga skrile pod slamnik, po sončenju pa primerno oskrbele bodisi s kremami, denimo z aloe vero, ki kožo pomiri, ali pa z negovalnimi sredstvi, ki vsebujejo olje konoplje, olivno olje, izvleček avokada, med, kokosovo olje ali izvlečke zelenega čaja. Vendar pa pri dolgotrajni izpostavljenosti sončnim žarkom za osvežitev in pomladitev obraza samo kreme niso dovolj.

Osvežitev in pomladitev obraza se priporoča po poletju, po katerem koža običajno izgubi sijaj in je zaradi dolgotrajne in pretirane izpostavljenosti soncu starikava, upadla in brez energije.

Zaradi vpliva sončnih žarkov na kožo se vrhnja plast izsuši in postane debelejša. To pospeši luščenje kože, kar povzroči, da se izvodila žlez lojnic zamašijo z luskicami, kar prepreči nemoteno izločanje loja na površje kože. Loj, ki koži daje zaščitni premaz, ne more pravilno iztekati na površje. Prav ta proces lahko pri mastni koži povzroči, da se po poletju, ko je koža navidezno lepša, stanje spet drastično poslabša. Obraz tako kar kliče po osvežitvi in pomladitvi.

Jeseni je pravi čas za osvežitev in pomladitev obraza

Veliko število žensk se zato v zgodnji jeseni odloči za tretmaje pomlajevanja obraza, ki v estetski medicini sodijo v skupino tako imenovanih Medi SPA tretmajev. Gre za nekirurške, neinvazivne tretmaje s pomočjo medicinskih aparatov, katerih rezultat je pomladitev in osvežitev obraza.

Pri osvežitvi in pomladitvi obraza z aparatom Exilis Ultra na obraz delujemo s kombinacijo radiofrekvence in ultrazvoka.

Različni pilingi za regeneracijo in globinsko osvežitev in pomladitev obraza

Na trgu je mnogo različnih aparatov za neinvazivne tretmaje obraza in telesa. V Sloveniji je precej poznan medicinski diamantni piling, ki očisti pore, izboljša videz razširjenih por, izboljša tonus, odpre in očisti ogrce ter gladi površinske brazgotine in gubice. Gre za luščenje povrhnjice z lasersko obdelanimi diamantnimi konicami ter vakumom. Luščenje in čiščenje kože je kontrolirano, varno in brez bolečin. S postopkom se odstrani odmrle kožne celice in pospeši mikrocirkulacija, ki spodbudi samoobnavljanje kože. V povrhnjici se začnejo tvoriti nove celice, istočasno se stimulira nastajanje  kolagena in elastina, s čimer se izboljša struktura kože. Nadgradnja medicinskega diamantnega pilinga je Aqua Peel, ki naredi vse že omenjeno, poleg tega pa še kožo nahrani, osveži z infuzijo učinkovin, ki jih individualno prilagodimo glede na potrebe stranke. S tem globinsko osvežimo in regeneriramo kožo obraza po dolgotrajni in pretirani izpostavljenosti soncu.

Pri osvežitvi in pomladitvi obraza s pilingom Aqua Peel z obrazs odstranimo poškodovano povrhnjico in ga nahranimo s hranilnimi peptidi.

Neinvazivno pomlajevanje obraza z aparatom Exilis Ultra

Na Kliniki Božikov smo edini v Sloveniji, ki strankam po poletju omogočimo neinvazivno osvežitev in pomladitev obraza z aparatom Exilis Ultra, ki je namenjen in posebno prilagojen neinvazivnemu pomlajevanju obraza. Aparat ima posebno majhne nastavke in je zato primeren za tretmaje celega obraza ali le delov obraza, kot so lica, spodnje veke in dekolte. Na kožo na obrazu deluje globinsko s kombinacijo monopolarne radiofrekvence in modalnosti ultrazvoka, kar je najnaprednejša in najnovejša tehnologija neinvazivnega pomlajevanja obraza. S tretmajem kožo na obrazu zgladimo, ji povrnemo tonus in jo zategnemo. Tretma je zelo nežen, tako, da se lahko takoj po njem vrnete k vsakodnevnim opravkom.

Pri osvežitvi in pomladitvi obraza z aparatom Exilis Ultra kožo obraza zgladimo, obrazu povrnemo tonus in ga zategnemo.

Posebna jesenska ponudba na Kliniki Božikov – vstopite v jesen osvežene in prerojene

Na Kliniki Božikov vas do 15. oktobra pričakujemo s posebno jesensko ponudbo: tritedensko terapijo s kombinacijo tretmajev z aparatom Exilis Ultra za obraz in pilinga Aqua peel po akcijski ceni, s katero boste osvežile in pomladile svoj obraz ter prerojene vstopile v jesen!

Po poletju je čas za osvežitev in pomladitev obraza.