Odstranjevanje kožnih znamenj

odstranjevanje kožnih znamenj

Odstranjevanje kožnih znamenj je odgovoren poseg, saj je lahko znamenje (npr. t.i. materino znamenje) tudi rakave tvorbe. Kožna znamenja lahko telo v nekaterih primerih celo polepšajo, v nekaterih pa njegov izgled poslabšajo ali so celo moteča in neprijetna. Takrat tudi ogrožajo človeško telo.

Kožna znamenja, ki jim pravimo tudi materina znamenja, so lahko nenevarne kožne tvorbe, kot so fibromi, bradavice, papilomi in drugi. Lahko so pigmentna znamenja, ki jih je v določenih primerih potrebno odstraniti, lahko so tudi rakave tvorbe. Strokovnjak s pregledom ugotovi, ali je kožna sprememba nevarna ali ne. Ena najpogostejših operacij odstranjevanja kožnih znamenj je odstranjevanje bradavic.

Kdaj in kako odstraniti znamenje

Nenevarnih znamenj ni potrebno odstranjevati iz zdravstvenih razlogov, si jih pa veliko ljudi želi odstraniti iz estetskih razlogov. Veliko pacientov se zanima predvsem za kirurško odstranjevanje znamenj na obrazu, pri čemer pa je treba vedeti, da lahko na mestu odstranjenega znamenja ostane brazgotina. Kako velika in kakšne vrste, je odvisno predvsem od narave kožnega znamenja ter od izvedbe kirurškega posega.

Pregled pred posegom

Pred posegom kirurg pregleda vaše kožno znamenje. Takrat tudi oceni, ali je odstranitev primerna in kakšna bo koža po odstranitvi znamenja.

Kirurško odstranjevanje kožnih znamenj

Pri tem posegu kožne spremembe, ki so nevarne ali moteče, odstranimo z izrezanjem. Z izrezanjem odstranimo tista kožna znamenja, ki so v nivoju kože in jih torej ni mogoče odstraniti z laserjem.

Poseg traja le nekaj minut. Opravimo ga v lokalni anesteziji. Po posegu se lahko takoj vrnete na delo ali k vsakdanjim opravilom. Športne aktivnosti morate pustiti na strani od enega do dva tedna. Del kože, na katerem je bil izveden poseg, zaščitite po navodilih kirurga. Po posegu je možna brazgotina, kakšna, oceni kirurg na pregledu pred posegom.

Lasersko odstranjevanje kožnih znamenj

Z laserjem odstranimo nesumljive kožne spremembe, predvsem razne izrastke, starostne keratoze, bradavice in starostne bradavice.

Poseg z laserjem traja le nekaj minut. Anestezija ni potrebna, prav tako tudi ne hospitalizacija. Na delo oz. k vsakdanjim opravilom se lahko vrnete takoj, k športnim aktivnostim pa po enem do treh tednih.

Po laserskem posegu je celjenje nekoliko daljše. Brazgotina je manj vidna ali pa je sploh ni. Po posegu z laserjem lahko na delu tretirane kože ostane rahlo rdeča ali pigmentirana sled, ki pa običajno po nekaj mesecih izgine. Mesta posega najmanj tri mesece ne smete direktno izpostavljati ultravijoličnim žarkom (sonce, solarij) oz. ga morate po navodilih kirurga ustrezno zaščititi.

Cena

  • Odstranjevanje znamenj do dva – 100 €
  • Odstranitev znamenje (tri) – 150 €
  • Odstranitev znamenja več kot 3 cm – od 150 €

Naročanje

Tel. št. 041 33 10 67

E-naslov: info@bozikov.com