Pomlajevanje obraza

Odstranjevanje znamenj

Sodoben tempo življenja za uspeh zahteva lepo negovano telo, obraz in druge vidne dele kože. Prvi vtis povezuje osebno urejenost z morebitnim uspehom v poslu in življenju nasploh. Zato čedalje več ljudi stremi k ohranjanju mladostnega videza še v tretjem življenjskem obdobju.

Obraz je najbolj izpostavljen del našega telesa, zato moramo zanj še posebej lepo skrbeti. Na njem se najprej opazijo učinki staranja. Koža na obrazu z leti izgublja elastičnost in kolagen ter se tanjša, prav tako se zmanjšuje volumen mehkih tkiv obraza. Posledica tega je nastanek manjših in večjih gub. Zmehčana in stanjšana tkiva se čedalje težje upirajo gravitaciji, zato lahko nastanejo mešički na področju spodnje čeljusti, zrahljane gube se poglobijo, polna lica usahnejo, koža na vratu izgubi napetost.

Utrujen, upadel in zguban obraz, podočnjaki in uvela koža na obrazu kazijo tako ženski, kot tudi moški obraz. V času, ko se vitalna in aktivna doba podaljšujeta, nas to lahko zelo moti. Zahvaljujoč sodobni estetski kirurgiji je mogoče z določenimi posegi obrazu povrniti energijo in sijaj. S tem izboljšamo ne samo izgled, na višjo raven dvignemo tudi notranje počutje in samozavest, kar pomembno vpliva na naše zadovoljstvo s samim seboj. A številni ljudje se težko odločijo za kirurški estetski poseg, predvsem zato, ker se bojijo operacije, hkrati pa si ne morejo privoščiti dolgotrajnega okrevanja, ki ga terja tak poseg. Dobra novica je, da je videz mogoče izboljšati tudi brez skalpela in dolgotrajnega okrevanja, in sicer z različnimi nekirurškimi posegi ter lepotnimi tretmaji z visokotehnološkimi napravami.

T. i. anti-aging medicina je danes ena izmed hitro rastočih vej medicine, ukvarja pa se predvsem z raziskovanjem tehnologij, s katerimi je mogoče na eni strani omiliti posledice staranja, na drugi strani pa spodbujajo metode, s katerimi se lahko upočasni staranje človeka.

Med omenjene metode sodijo tudi različne nekirurške tehnike pomlajevanja obraza, s katerimi pospešujemo obnavljanje celic v povrhnjici (različni pilingi) saj se ta z leti stanjša, postane bolj občutljiva, zmanjša se njena sposobnost obnavljanja ter sposobnost vezave in zadrževanja vode. Zaradi dolgoletne izpostavljenosti sončnim žarkom se pojavijo t. i. starostni madeži. Ob tem izvajamo tudi različne pomlajevalne postopke (mezoterapija, vampirski lifting), s katerimi v usnjici pospešujemo, da celice (fibroblasti) proizvajajo nova kolagenska vlakna, da postane koža spet bolj prožna in polna.

Kako dolgo držijo učinki nekirurškega pomlajevanja obraza?

Kako dolgo so vidni učinki nekirurškega pomlajevanja obraza, je odvisno od starosti in stanja kože. Dejstvo je, da so nekirurški estetski tretmaji manj učinkoviti od kirurških lepotnih posegov, zato jih je potrebno obnavljati. Od posameznika do posameznika je odvisno, ali je to potrebno na vsakih nekaj mesecev, enkrat na leto ali enkrat na nekaj let. V vsakem primeru jih je za boljši učinek potrebno vzdrževati.

Za koga je primerno nekirurško pomlajevanje obraza?

V zadnjih nekaj letih so na področju anti-aginga prišli do spoznanja, da je za ohranjanje mladostnega videza potrebno s postopki pomlajevanja kože začeti po 30. letu, seveda je to odvisno od tega, v kakšnem stanju je vaša koža in katerim škodljivim učinkom ste jo do takrat izpostavljali (kajenje, sončenje…).

Na Kliniki Božikov opravljamo naslednje nekirurške posege pomlajevanja obraza:

Piling Obagi Blue Skin Peel

Obagi Blue Skin Peel je vodilni pomlajevalni poseg, ki zmanjšuje brazgotine po aknah, gube, hiperpigmentacije in poškodbe od sonca, hkrati pa izboljša teksturo in napetost kože. Sestavine pilinga so salicilna, mlečna in glikolna kislina, piling pa deluje tako, da spodbuja aktivne snovi v koži na celičnem nivoju na način, da popravijo poškodbe in pospešijo delitev celic. Po pilingu se v vrhnjih plasteh kože razvijejo nove, mlade, zdrave celice, ki vzpostavijo normalno funkcijo kože.

Piling s krotonskim oljem

Piling s krotonskim oljem sodi med najnovejše tehnike pilingov, ki jo je strokovni javnosti na področju estetske kirurgije prenesel Richard Bensimon. Pred tem je bil zaradi skrivnostne formule, ki je ni bilo mogoče dobiti, rezerviran le za hollywoodske zvezdnice. Piling, ki ima predvidljive rezultate, predstavlja najbolj dramatičen način pomlajevanja kože, ki ga ni mogoče doseči z nobeno drugo tehniko. Vključuje odstranitev povrhnje plasti kože in omogoči nastanek nove kože, ki je bolj gladka in z bistveno manj gubic. Globino pilinga lahko glede na želje prilagajamo in s tem dosežemo učinek, ki ga želimo.

Piling s sadnimi kislinami

Z različnimi tehnikami obraznega pilinga s sadnimi kislinami gladimo nežne obrazne gubice ali brazgotine po aknah. Tehnika vključuje odstranitev povrhnje plasti kože in omogoči nastanek nove kože, ki je bolj gladka. Ta piling ne boli in ne zahteva časa okrevanja. Po njem se lahko takoj vrnete na delo. Za dober rezultat ga je smiselno večkrat ponoviti.

Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft®

Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft® je neinvaziven postopek, s katerim dvignemo povešeno kožo na obrazu. Primeren je predvsem za tiste, ki želite kirurškega facelifta. Nitke Silhouette Soft® so iz materiala, ki spodbuja tvorbo kolagena. Kirurg jih s kot las tanko iglo napelje pod kožo na obeh straneh obraza in povleče v želeno obliko. Rezultat nekirurškega liftinga z nitkami Silhouette Soft® je naraven pomlajen videz, ki je viden takoj. Nitke se v letu in pol do dveh letih popolnoma razgradijo.

Vampirski lifting

Vampirski lifting predstavlja kombinacijo različnih tehnik pomlajevanja, ki jih združimo v enem posegu. Rastne faktorje, ki jih pridobimo iz celične tekočine, največkrat iz celic krvne plazme, vbrizgavamo v obraz za aktivacijo celic kože, ki povečajo proizvodnjo kolagena in neo angiogenezo (rast novih krvnih žil iz že obstoječih žil) ter tako dolgoročno vplivajo na pomlajen kožni pokrov. Na naši kliniki v okviru vampirskega liftinga kot dodano vrednost vselej izvedemo še pomlajevanje  oz. mezoterapijo z matičnimi celicami, ki jih pridobimo iz odvečne maščobe na problematičnih delih telesa.

Mezoterapija z matičnimi celicami

Mezoterapija z matičnimi celicami je pomlajevalna metoda, ki omogoča regeneracijo poškodovanih ali okvarjenih tkiv. Gre za popolnoma naravno in zelo učinkovito metodo za pomlajevanje kože na obrazu, vratu, dekolteju, pa tudi na rokah. Za pomlajevanje uporabimo matične celice, ki jih s posebnim postopkom pridobimo iz odvečne maščobe, ki jo v lokalni anesteziji odstranimo s problematičnega dela telesa. Vbrizganje matičnih celic na del telesa, ki smo ga izbrali za pomladitev, spodbuja nastanek kolagena, obnavlja celice, gladi površinske gube, koža se regenerira, navlaži in postane elastična.

Dermalna polnila in botulin toksin (botoks) in medi SPA tretmaji za pomlajevanje obraza

Obraz je mogoče hitro, varno in učinkovito pomladiti tudi z dermalnimi polnili s hialuronsko kislino in uporabo botulina toksina (botoksa) ter z nekaterimi tehnološko izjemno dovršenimi napravami (Ultraformer III, Exilis Ultra, medicinski diamantni piling).

Želite izvedeti, kateri tretma za pomlajevanje obraza je primeren za vas?

Za več informacij o določenem tretmaju za pomlajevanje obraza nam pišite ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67