Dermalna polnila in botulin toksin

Obraz je tisti del telesa, na katerem so najprej vidni učinki staranja. Koža z leti izgublja elastičnost in kolagen, se tanjša, prav tako se zmanjšuje volumen mehkih tkiv obraza. Posledica tega je nastanek manjših in večjih gub. Zmehčana in stanjšana tkiva se čedalje težje upirajo gravitaciji, zato lahko nastanejo mešički na področju spodnje čeljusti, zrahljane gube se poglobijo, polna lica usahnejo, koža na vratu izgubi napetost.

Utrujen, upadel in zguban obraz, podočnjaki in uvela koža na obrazu kazijo tako ženski, kot tudi moški obraz. V času, ko se vitalna in aktivna doba podaljšujeta, nas to lahko zelo moti. Zahvaljujoč sodobni estetski kirurgiji je mogoče z določenimi posegi obrazu povrniti energijo in sijaj. S tem izboljšamo ne samo izgled, na višjo raven dvignemo tudi notranje počutje in samozavest, kar pomembno vpliva na naše zadovoljstvo s samim seboj.

Za dosego pomlajenega videza obraza pa se ni več potrebno izpostaviti kirurškemu posegu. Ta namreč odvrne marsikatero pacientko ali pacienta, saj se kandidat ali kandidatka bodisi boji operacije, še bolj pogosto pa si preprosto ne more privoščiti daljšega okrevanja, ki ga terja kirurški poseg. Sodobna estetska kirurgija tako omogoča tudi manj agresivne posege ter uporabo minimalno agresivnih preparatov z nizko možnostjo zapletov. Večina posegov se opravi v ambulanti, tako da se lahko čim hitreje vrnete k vsakodnevnim opravilom.

Obraz tako lahko pomladimo tudi na neinvaziven način, in sicer z uporabo dermalnih polnil oz. filerjev, s katerimi koži na varen in učinkovit način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz. Polnila vsebujejo hialuronsko kislino, ki jo ima tudi naše telo, a jo koža s staranjem in izpostavljenostjo škodljivim dejavnikom izgublja. Na naši kliniki uporabljamo dermalna polnila svetovno priznane znamke Juvederm, ki so se izkazala kot izredno varna in učinkovita.

Dermalna polnila s hialuronsko kislino se uporabljajo v estetske namene, in sicer v spodnjih predelih obraza:

  • odpravljanje obraznih gub: nazolabilanih gub (od nosu do ustnih kotičkov), glabelarnih gub (nad korenom nosu),  gub nad ustnicami,  gub na vratu ipd.,
  • povečanje ustnic,
  • oblikovanje lic,
  • povrnitev volumna v področju lic,
  • oblikovanje brade,
  • oblikovanje nosu,
  • korekcijo brazgotin.

Lahko se uporabljajo tudi za povrnitev volumna na hrbtišču rok, kjer je izguba volumna vidna kot znak staranja rok.

Najpogostejši neinvazivni estetski poseg na svetu je glajenje gub, ki ga izvajamo z vbrizgavanjem  botulina toksina oz. botoksa. Gre za enostaven, varen, neboleč in izredno učinkovit način pomlajevanja, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne – mimične gube. Zelo učinkovit je tudi pri zmanjšanju ali odpravi prekomernega potenja. Botoks, ki ga uporabljamo na naši kliniki, je varen, učinkovit ter preizkušen v številnih študijah.

Kakšna je razlika med dermalnimi polnili in botulinom toksinom?

Dermalna polnila in botulin toksin sta dve popolnoma različni učinkovini (v resnici veljata za zdravilo), ki tudi delujeta popolnoma različno. Z dermalnimi polnili vbrizgamo volumen snovi in s tem dodamo oz. nadomestimo izgubljeni volumen, medtem ko z vbrizgavanjem botoksa povzročimo občasno paralizo mišice in s tem povzročimo, da guba izgine.

Botulin toksin se tako uporablja za glajenje gubic v zgornjem predelu obraza, predvsem na čelu in v predelu okoli oči, medtem ko dermalna polnila uporabljamo za pomlajevanje izgleda spodnjih dveh tretjin obraza. Botoks uporabljamo za glajenje dinamičnih gub, ki nastanejo kot posledica izraznosti našega obraza (smejanje, jok, mrščenje …). Učinkovina v njem povzroči krč v mišici in tako zgladi gube. Hialuronska kislina je telesu lastna snov, ki jo najdemo v vezivu in koži ter jo uporabljamo kot polnilo, ki koži vrne elastičnost in debelino. Z njo zgladimo globoke gube. Najbolj učinkovita je kombinacija obeh.

Naročite se na posvet

Če razmišljate o neinvazivnem pomlajevanju obraza, priporočamo pregled in posvet z dr. Božikovom. Glede na to, v kakšnem stanju je vaš obraz in kakšna je vaša koža ter kakšen rezultat si želite, vam bo znal svetovati, kateri neinvaziven poseg je najbolj primeren za vas. Seznanil vas bo tudi s pričakovanimi rezultati, z vsemi podrobnostmi o posegu, morebitnimi tveganji ter vas opremil z informacijami o pripravi na poseg ter o ravnanju po njem. Na poseg se lahko naročite na info@bozikov.com ali na tel. št. 041 33 10 67.

Na Kliniki Božikov izvajamo naslednje neinvazivne posege z injekcijami:

Povečanje ustnic

Polne ustnice veljajo za lepše in bolj zapeljive, naredijo pa vas tudi manj stroge in bolj mladostne. Mnogo žensk ima predsodek pred tem postopkom, saj se bojijo, da bi s posegom dobile t. i. račje ustnice, ki so rezultat pretiravanja v volumnu in seveda močno kazijo izgled obraza. Dober estetski kirurg kot je dr. Božikov, ki odlično pozna tehnike injiciranja, upošteva pravilna razmerja polnjenja zgornje in spodnje ustnice ter uporablja kakovostno polnilo z zmernim volumnom, poskrbi, da so vaše ustnice lepše, izrazitejše, bolj popolne, predvsem pa izgledajo naravno.

Glajenje gub v zgornjem predelu obraza

Glajenje gubic z botulinom toksinom je najpogostejši neinvazivni estetski poseg na svetu. Z njim varno, neboleče in zelo učinkovito gladimo ali celo odstranimo izrazne – mimične gube, ki so posledica krčenja mišic (smejanje, jokanje, mrščenje …), in sicer v zgornjih predelih obraza (čelo in predel okoli oči). Pripravek iz botulina toksina je zelo učinkovit tudi pri zmanjšanju ali odpravi prekomernega potenja.

Polnila s hialuronsko kislino

Z dermalnimi polnili oz. filerji, ki vsebujejo hialuronsko kislino, koži na varen in učinkovit način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz. Hialuronska kislina je telesu lastna snov, ki jo najdemo v vezivu in koži. Z njo zgladimo globoke gube, in sicer v spodnjih predelih obraza.

Odprava prekomernega potenja

Znojenje regulira vegetativno avtonomno živčevje, na katerega zavestno nimamo vpliva. Avtonomno živčevje pri posameznikih različno deluje in lahko povzroča prekomerno znojenje, ki je lahko izredno moteče. Prekomerno znojenje lahko odpravimo na tri načine, med katerimi je najenostavnejše injiciranje botulinum toksina v predel podpazduh.

Želite izvedeti več o neinvazivnih estetskih posegih, ki jih izvajamo z injekcijami?

Pišite nam ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67