Nekirurški posegi

Lepota je čedalje bolj dosegljiva in prijazna do telesa in kože. Tako je videz mogoče dolgoročno izboljšati tudi brez skalpela in dolgotrajnega okrevanja, in sicer s kozmetičnimi posegi oziroma nekirurškimi tretmaji, s katerimi lahko dosežemo neverjetne rezultate.

Na Kliniki Božikov opravljamo naslednje nekirurške posege:

Piling Obagi Blue Peel

Obagi Blue Peel je vodilni pomlajevalni poseg, ki zmanjšuje brazgotine po aknah, gube, hiperpigmentacije in poškodbe od sonca, hkrati pa izboljša teksturo in napetost kože. Sestavine pilinga so salicilna, mlečna in glikolna kislina, piling pa deluje tako, da spodbuja aktivne snovi v koži na celičnem nivoju na način, da popravijo poškodbe in pospešijo delitev celic. Po pilingu se v vrhnjih plasteh kože razvijejo nove, mlade, zdrave celice, ki vzpostavijo normalno funkcijo kože.

Piling s krotonskim oljem

Piling s krotonskim oljem sodi med najnovejše tehnike pilingov, ki jo je strokovni javnosti na področju estetske kirurgije prenesel Richard Bensimon. Pred tem je bil zaradi skrivnostne formule, ki je ni bilo mogoče dobiti, rezerviran le za hollywoodske zvezdnice. Piling, ki ima predvidljive rezultate, predstavlja najbolj dramatičen način pomlajevanja kože, ki ga ni mogoče doseči z nobeno drugo tehniko. Vključuje odstranitev povrhnje plasti kože in omogoči nastanek nove kože, ki je bolj gladka in z bistveno manj gubic. Globino pilinga lahko glede na želje prilagajamo in s tem dosežemo učinek, ki ga želimo.

Piling s sadnimi kislinami

Z različnimi tehnikami obraznega pilinga s sadnimi kislinami gladimo nežne obrazne gubice ali brazgotine po aknah. Tehnika vključuje odstranitev povrhnje plasti kože in omogoči nastanek nove kože, ki je bolj gladka. Ta piling ne boli in ne zahteva časa okrevanja. Po njem se lahko takoj vrnete na delo. Za dober rezultat ga je smiselno večkrat ponoviti.

Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft®

Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft® je neinvaziven postopek, s katerim dvignemo povešeno kožo na obrazu. Primeren je predvsem za tiste, ki želite kirurškega facelifta. Nitke Silhouette Soft® so iz materiala, ki spodbuja tvorbo kolagena. Kirurg jih s kot las tanko iglo napelje pod kožo na obeh straneh obraza in povleče v želeno obliko. Rezultat nekirurškega liftinga z nitkami Silhouette Soft® je naraven pomlajen videz, ki je viden takoj. Nitke se v letu in pol do dveh letih popolnoma razgradijo.

Vampirski lifting

Vampirski lifting predstavlja kombinacijo različnih tehnik pomlajevanja, ki jih združimo v enem posegu. Rastne faktorje, ki jih pridobimo iz celične tekočine, največkrat iz celic krvne plazme, vbrizgavamo v obraz za aktivacijo celic kože, ki povečajo proizvodnjo kolagena in neo angiogenezo (rast novih krvnih žil iz že obstoječih žil) ter tako dolgoročno vplivajo na pomlajen kožni pokrov. Na naši kliniki v okviru vampirskega liftinga kot dodano vrednost vselej izvedemo še pomlajevanje  oz. mezoterapijo z matičnimi celicami, ki jih pridobimo iz odvečne maščobe na problematičnih delih telesa.

Mezoterapija z matičnimi celicami

Mezoterapija z matičnimi celicami je pomlajevalna metoda, ki omogoča regeneracijo poškodovanih ali okvarjenih tkiv. Gre za popolnoma naravno in zelo učinkovito metodo za pomlajevanje kože na obrazu, vratu, dekolteju, pa tudi na rokah. Za pomlajevanje uporabimo matične celice, ki jih s posebnim postopkom pridobimo iz odvečne maščobe, ki jo v lokalni anesteziji odstranimo s problematičnega dela telesa. Vbrizganje matičnih celic na del telesa, ki smo ga izbrali za pomladitev, spodbuja nastanek kolagena, obnavlja celice, gladi površinske gube, koža se regenerira, navlaži in postane elastična.

Glajenje gubic z botulinom toksinom (botoksom)

Pomlajevanje z botulinom toksinom oz. botoksom je najpogosteje izvajana estetska storitev na svetu.  Gre za preprost, varen, neboleč in zelo učinkovit način pomlajevanja, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne – mimične gube. Raziskave kažejo, da je botoks najbolj primeren za ljudi v starostni skupini med 30 in 50 leti, najbolj učinkovit pa je v predelu zgornje tretjine obraza. Z uporabo botoksa gladimo navpične gube v predelu med obrvmi, prečne gube na čelu, ter gube okoli oči, zelo učinkovit pa je tudi pri odpravi potenja.

Polnila s hialuronsko kislino

Hialuronska kislina je naravna vlažilna snov, ki je prisotna v vsem telesu, a jo s staranjem iz izpostavljanjem škodljivim dejavnikom izgubljamo. Z uporabo dermalnih polnil ali filerjev, ki vsebujejo hialuronsko kislino, tako koži na naraven, učinkovit in varen način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz. Hialuronsko kislino najgosteje uporabljamo za korekcijo obraza, in sicer za dodajanje volumna različnim delom obraza, od ličnic, brade in temporalnih kotanj. Srednje gosto hialuronsko kislino uporabljamo za povečanje volumna ustnic, korekcijo podočnjakov, odpravljanje nepravilnosti linij obraza. Najmehkejša hialuronska kislina v injekciji je rezervirana za zelo plitvo injiciranje in s tem za glajenje in korekcijo manjših gubic.

Povečanje ustnic

Estetska industrija je za povečanje volumna tkiv na določenih delih telesa razvila polnila na osnovi telesu lastnih snovi – hialuronske kisline. Ta polnila so zelo popularna in z malo stranskimi učinki. Za povečanje volumna ustnic so najprimernejša mehka do srednje mehka polnila, saj želimo, da ustnice ostanejo mehke in da se polnilo čim manj čuti ali opazi. Mehka polnila slabše držijo volumen, so pa bolj elastična in obrazna mimika ne razkriva njihove prisotnosti. Ker hialuronsko kislino telo sčasoma razgradi, je za trajni učinek potrebno njeno dodajanje. Preparati hialuronske kisline se tako pogosto kombinirajo z drugimi preparati (npr. botulinum toksinom) ali tudi s kirurškimi posegi

Odprava potenja

Znojenje je regulirano s pomočjo vegetativnega  avtonomnega živčevja – tistega, na katerega zavestno nimamo vpliva. Ker avtonomno živčevje pri posameznikih različno deluje, lahko povzroča prekomerno znojenje, ki je lahko izredno moteče. Prekomernemu znojenju se lahko najbolj učinkovito zoperstavimo z injiciranjem botulina toksina oz. botoksa v predel telesa, kjer je prekomerno znojenje najbolj izraženo. Ta metoda je najhitrejša, najbolj varna in tudi najbolj učinkovita. Manj učinkovita metoda je operacija z liposukcijsko kanulo, pri kateri želimo uničiti čim več ali celo vse žleze znojnice, uporabna pa je le v predelu pazduh.

Medi SPA tretmaji za neinvazivno oblikovanje telesa in pomlajevanje obraza

Na Kliniki Božikov poleg kirurških in nekirurških estetskih posegov izvajamo tudi tretmaje za neinvazivno oblikovanje telesa in pomlajevanje obraza. Gre za t. i. medi SPA neinvazivne tretmaje, ki jih izvajamo s pomočjo posebnih medicinskih aparatov. Medi SPA tretmaji se od klasičnih lepotnih programov v wellness centrih ali kozmetičnih salonih razlikujejo po tem, da vse tretmaje izvaja ali pa potekajo pod nadzorom zdravnika, ki je usposobljen za rokovanje s tovrstnimi aparaturami. Zato jih v klasičnih wellness centrih ne boste našli, pravi naslov zanje so estetske klinike – te namreč lahko prav zaradi usposobljenosti svojega osebja ponujajo bolj specializirane tretmaje pomlajevanja obraza in oblikovanja telesa.

Medi SPA tretmaji, ki jih izvajamo na naši kliniki:

Nekirurški facelift z napravo Ultraformer III

Ulterapija – izraz zaznamuje ultrazvočno terapijo – je najsodobnejša metoda nekirurškega pomlajevanja obraza z visokofrekvenčnimmikrofokusiranim ultrazvokom. Na naši kliniki ta poseg opravljamo z napravo Ultraformer III, ki predstavlja najnovejšo, tretjo generacijo tehnologije mikrofokusiranega ultrazvoka, zaradi česar je terapija v primerjavi z njej podobnimi še bolj udobna in bolj učinkovita, sam postopek pa kar dvakrat hitrejši. S terapijo učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo

Kriolipoliza je trenutno najsodobnejši estetski postopek za neinvazivno odstranjevanje trdovratnih lokaliziranih maščobnih oblog, ki jih ne moremo uspešno odpraviti z vadbo ali uravnoteženo prehrano. V postopku z napredno tehnologijo hlajenja in vakuuma varno zamrznemo maščobne celice in pospešimo njihovo naravno izločanje.Ko so maščobne celice nekaj časa podvržene izredni ohladitvi, odmrejo in razpadejo ter se prek limfnega ter krvnega obtoka izločijo iz telesa. Kriolipoliza je trenutno najnovejši postopek v svetu, s katerim dokazano učinkovito odstranimo maščobo na mestih, kjer je to najtežje. Terapija lahko učinkovito nadomesti invazivne in boleče kirurške postopke, kot je liposukcija.

Neinvazivno pomlajevanje obraza z Exilis Ultra

Klinika Božikov je edina lepotna klinika v Sloveniji, ki ima aparat Exilis Ultra. Gre za najnovejši tehnološki aparat enega vodilnih proizvajalcev medicinskih aparatov BTL Aesthetics, ki je namenjen in posebno prilagojen neinvazivnemu pomlajevanju obraza.  Še posebej je primeren za tretmaje celega obraza ali le delov obraza, kot so lice, spodnje veke in dekolte. Aparat ima majhne nastavke, s katerimi delujemo na obraz s kombinacijo monopolarne radiofrekvence in modalnosti ultrazvoka. Gre za najnaprednejšo in najnovejšo tehnologijo neinvazivnega pomlajevanja obraza.

Oblikovanje telesa s kombinacijo ultrazvoka in radiofrekvence – Exilis Ultra

Če na aparat Exilis Ultra, ki ga imamo na Kliniki Božikov edini v Sloveniji, namestimo večje nastavke od tistih, ki se uporabljajo za pomlajevanje obraza, je zelo učinkovit tudi pri oblikovanju telesa. S kombinacijo monopolarne radiofrekvence in modalnosti ultrazvoka namreč poskrbi za nekirurško zatezanje tkiv in tudi topljenje maščobe na problematičnih delih telesa, kot so trebuh, zadnjica, boki in stegna. Nastavki poskrbijo za optimalno obremenitev tarčnih tkiv z energijo ves čas tretmaja, kontrolirano segrevanje in hlajenje pa omogoča, da energija doseže vsa tkiva, od vrhnjih do tistih najglobljih. Tretma je še bolj učinkovit v kombinaciji z LPG endermologijo.

Oblikovanje telesa s sistemom LPG endermologija

LPG endermologija je nekirurška liposukcija, ki odpravlja celulit in maščobo ter preoblikuje postavo. Z LPG endermologijo se bo v vašem telesu ustvarilo novo vezivno tkivo, pospešil se bo metabolizem, iz telesa se bodo izločili toksini in celulit, maščobne obloge pa se bodo zmanjšale. Spet boste vitki, vaša koža pa prerojena – zelo nežna in prožna. LPG endermologija je primerna za vsak tip kože, ne glede na njeno starost. Uporablja se uporablja predvsem za tretmaje nog, trebuha, zadnjice, rok.  Izboljša čvrstost kože, pomaga odstranjevati lokalno nakopičeno maščevje, zmanjša in zgladi celulit. LPG endermologija je zelo učinkovita v kombinaciji z Exilis Ultra, ki ga imamo na Kliniki Božikov edini v Sloveniji.

Medicinski diamantni piling

Medicinski diamantni piling je postopek neinvazivnega glajenja kože, ki edini združuje sočasno čiščenje in luščenje kože, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje. Koža se tako obnovi, regenerira in pomladi, po posegu je mehkejša in na dotik bolj gladka. Poseg je še posebej primeren za kožo, ki ima prizadeto teksturo, npr. zaradi aken. S tretmajem lepo očistimo pore, zmanjšamo široke odprte pore, izboljšujemo tonus, odpremo in očistimo komedone (ogrce), pogladimo brazgotinice in gladimo gube. S posegom spodbudimo tvorbo novih bazalnih celic in stimuliramo fibroblaste, ki povzročajo sintezo kolagena in elastina.

Medicinska kozmetika za nego kože

Na Kliniki Božikov lahko kupite medicinsko kozmetiko za nego kože. Po dolgotrajnem preizkušanju različnih medicinskih krem za nego kože smo za vas izbrali najučinkovitejše, in sicer dveh ameriških proizvajalcev: Skin Tech in Obagi. V naši vitrini tako najdete različne negovalne kreme – od takih, ki koži vračajo volumen in ji izboljšajo ten, do takih z zategovalnim učinkom, ki izboljšujejo obrambo epidermisa in vlaženje dermisa, ter hranilnih krem, ki omilijo posledice staranja kože, prizadete zaradi sončenja ali kajenja. Nekatere kreme so namenjene izključno negi kože po določenih tretmajih, denimo po pilingih, posegih s kislinami, laserjih ali dermoabraziji.

Želite izvedeti več o katerem izmed nekirurških estetskih posegov?

Za dodatne informacije o določenem nekirurškem estetskem posegu nam pišite ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67