Mezoterapija z matičnimi celicami

Pomlajevanje – mezoterapija z matičnimi celicami
Pomlajevanje – mezoterapija z matičnimi celicami

Pomlajevanje – mezoterapija z matičnimi celicami, izkorišča sposobnosti matičnih celic. Matične celice so primitivne celice, ki so podobne prvim celicam, ki nastanejo ob združitvi spolnih celic ob spočetju. Njihova posebna lastnost je, da se lahko razvijejo v katerokoli od treh zarodnih plasti človeka. To pomeni, da lahko zamenjujejo stare, poškodovane celice tkiv in organov. Do pred kratkim je veljalo, da so matične celice prisotne le v kostnem mozgu, sedaj pa je znano, da jih je skoraj neomejena in mnogo večja količina kot v kostnem mozgu shranjena v zalogah maščobe, ki jo imamo v telesu.

Moč matičnih celic v estetski medicini in kirurgiji

Matične celice imajo edinstveno lastnost, da se ob primernem dražljaju razvijejo v katero koli vrsto odraslih celic. Pomlajevanje – mezoterapija z matičnimi celicami je metoda, ki omogoča regeneracijo poškodovanih ali okvarjenih tkiv. V estetski medicini in kirurgiji matične celice uporabljamo za obnovo kože, ki jo je poškodovalo sonce in drugih zunanji dejavniki, ter tudi kot stimulirajoči dejavnik pri procesih pomlajevanja obraza.

Pomlajevanje z mezoterapijo

Mezoterapija je enostaven, varen in neboleč postopek pomlajevanja. Uporabljamo jo pri lajšanju in odpravi zgodnjih znakov prezgodnjega staranja ter odpravi nezdravega, utrujenega videza. Mezoterapija se uporablja predvsem za pomlajevanje kože na obrazu, rokah, vratu in dekolteju. Spodbuja nastanek kolagena, obnavlja celice, gladi površinske gube, koža se regenerira, navlaži in postane elastična.

Mezoterapija je uspešno odpravlja naslednje težave:

  • utrujen izgled kože,
  • izgubo tona in sijaja kože,
  • gube in ohlapno kožo,
  • škodljive posledice na koži zaradi prepogoste ali pretirane izpostavljenosti soncu.

Kako poteka mezoterapija?

Pri pomlajevanju z matičnimi celicami v lokalni anesteziji odvzamemo nekaj 10 ml maščobe iz predela telesa, kjer je imate največ (trebuh, boki, stegna). Maščobo na poseben način procesiramo z uporabo postopka SVF (stromal vascular fraction), rezultat katerega so osamljene matične celice. Te s pomočjo zelo tanke iglice vbrizgamo v dele obraza in tisti sloj kože, kjer jih primanjkuje. Pomlajevanje obraza z matičnimi celicami je varna in naravna alternativa umetnim snovem, npr. botoksu.

Postopek ni boleč, pacienti pravijo, da je prisoten le občutek manjšega nelagodja. V primeru večje bolečine se sicer lahko uporabi lokalna anestezija, vendar pa pacienti običajno ugotovijo, da ni potrebna.

Kakšen je rezultat?

Po postopku vaša koža na tretiranem območju izgleda napeta, spočita in sijoča.

Za doseganje optimalnega uspeha je potrebno terapijo večkrat ponoviti. V okviru prvega tretmaja se priporoča 5 – 7 postopkov, po tem pa dvakrat na vsake pol leta.

Mezoterapija tudi pri vampirskem liftingu

Pomlajevanje z rastnimi faktorji, ki je širše znano kot vampirski lifting, smo na naši kliniki modificirali na način, da rastnim faktorjem dodamo tudi matične celice. Več o vampirskem liftingu.

Želite izvedeti več o posegu?

Za dodatne informacije o pomlajevanju z matičnimi celicami nam pišite ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67