Pomlajevanje – mezoterapija z matičnimi celicami

Pomlajevanje – mezoterapija z matičnimi celicami
Pomlajevanje – mezoterapija z matičnimi celicami

Pomlajevanje – mezoterapija z matičnimi celicami, izkorišča sposobnosti matičnih celic. Matične celice so posebna vrsta celic v telesu, za katere so do pred kratkim mislili, da jih imamo le v kostnem mozgu, sedaj pa je znano, da jih je skoraj neomejena in mnogo večja količina kot v kostnem mozgu shranjena v zalogah maščobe.

Moč matičnih celic

Matične celice imajo edinstveno lastnost, da se ob primernem dražljaju  razvijejo v  katerokoli vrsto odraslih celic. Pomlajevanje – mezoterapija z matičnimi celicami je metoda, ki omogoča regeneracijo poškodovanih ali okvarjenih tkiv, tako kot matične celice skrbijo za ohranjanje zdravega in normalno delujočega telesa.

Uporaba matičnih celic v estetiki

V estetski medicini in kirurgiji matične celice uporabljamo za obnovo kože, ki jo je poškodovalo sonce in drugih zunanji dejavniki ter tudi kot stimulirajoči dejavnik pri procesih pomlajevanja obraza.

Pri pomlajevanju z matičnimi celicami odvzamemo v lokalni anesteziji nekaj 10 ml maščobe iz predela, kjer je imate največ (trebuh, boki, stegna). Maščobo na poseben način procesiramo in uporabimo SVF (stromal vascular fraction), ki je bogata z matičnimi celicami za vbrizgavanje – mezoterapijo.

Prednosti matičnih celic

Ta metoda poleg matičnih celic vsebuje tudi več rastnih faktorjev, zato je bolj primerna in mnogo bolj napredna kot bolj znana PRP (pomlajevanje z lastno plazmo).

Poznate morda tudi Vampirski lifting?