Povečanje ustnic: Šest ključnih vprašanj

Tudi pri povečanju ustnic velja, da je najboljši in najlepši rezultat tisti, ki deluje naravno in ne umetno.

S staranjem se v našem telesu zgodijo določeni pojavi. Eden izmed njih je tudi izguba oblike in volumna ustnic, ki je posledica zmanjšanja kolagena in naravnih maščob v naši koži. Če ste imeli že v mladosti polne ustnice, se to v zrelejšem obdobju ne bo toliko poznalo, če pa so vaše ustnice že od nekdaj tanjše ali zelo tanke, pa bo izguba bistvenih sestavin za ustnice bistveno bolj izrazita in vidna.

Na srečo obstajajo načini, kako rešiti težavo stanjšanih oz tankih ustnic. Ena izmed metod, za katero se ženske odločajo čedalje pogosteje, je uporaba dermalnih polnil. Dermalna polnila se sicer uporabljajo tudi za glajenje gub v spodnjem delu obraza in povrnitev tonusa obraza, ki sta prav tako posledica staranja, uporabljamo pa jih tudi za povečanje ustnic. 

Povečanje ustnic z dermalnimi polnili pride v poštev, ko vaše ustnice zaradi izgube kolagena izgubijo obliko in volumen.
Foto: Timothy Dykes, Unsplash

Kako delujejo dermalna polnila?

Naše ustnice so sestavljene iz velikega števila živčnih končičev, bogate so s krvjo (zato močno krvavijo, če se urežemo ali ugriznemo) in sluzničnim tkivom, v njih je še tanka koža in maščobne celice. Dermalno polnilo vbrizgamo neposredno pod kožo, torej v podkožno tkivo, z namenom, da ga dvignemo. S tem se poveča volumen ustnic, kar prispeva k boljšemu in lepšemu videzu celotnega obraza.

Kako se pripraviti na povečanje ustnic?

Če ste se že odločili za povečanje ustnic, priporočamo, da se temeljito pogovorite z izbranim estetskim kirurgom ali dermatologom. Prepričajte se, da ste izbrali pravega estetskega in tudi pravo vrsto dermalnega polnila. Danes je na tržišču na voljo široka paleta dermalnih polnil, vendar ni vsako primerno za vsakogar, kar pomeni, da vsako polnilo ne da nujno najboljšega rezultata. Prav tako se morate prepričati, kakšne ustnice želite – čutne in polne, le nekoliko poudarjene ali velike ustnice, na katere bi bila ponosna tudi Angelina Jolie? O tem se morate podrobno pogovoriti na posvetu, da boste prepričani, da ste zadovoljni s končnim rezultatom. Pri odločitvi vam bo z nasveti pomagal dr. Božikov, na posvet se lahko naročite tukaj.  

Na Kliniki Božikov za povečanje ustnic priporočamo in uporabljamo dermalna polnila Juvederm. Polnilo Juvederm Volift je tako na primer idealno za srednje do večje povečanje volumna ustnic in daje naravne in dolgotrajne rezultate, ki trajajo do 15 mesecev.

Polnilo Juvederm Volbella je polnilo z najmanjšo gostoto in je idealno v primeru, če ustnice potrebujejo le minimalno povečanje ali osvežitev. Rezultat je obstojen do 12 mesecev.

Z uporabo dermalnih polnil ustnicam povrnemo obliko in volumen.
Foto: Luka Davitadze, Unsplash

Ali povečanje ustnic boli?

Zavedati se morate, da je vbrizgavanje dermalnih polnil v ustnice bolj boleče kot vbrizgavanje na drugih delih obraza, preprosto zato, ker so ustnice polne živčnih končičev, občutljivih na vsak zbod igle. Na srečo je ta bolečina kratkotrajna in se takoj po vbrizgu dermalnega polnila zmanjša. Da je poseg res čim manj boleč, na naši kliniki uporabljamo tudi najtanjše možne igle, ki so na voljo na trgu v Sloveniji. Po tretmaju za lajšanje bolečin priporočamo anestetično kremo ali topične anestetike.   

Tik pred posegom

Potem ko ste se že odločili za povečanje ustnic in že sedite v naši ambulanti, pripravljeni na injiciranje, ste – razumljivo – nekoliko nervozni. Takšni občutki so običajni in nekaj normalnega pri vsakem postopku na telesu. Neposredno pred tretmajem dr. Božikov območje tretiranja omrtvi z anestetično kremo, s čimer zmanjša možnost bolečine. Z izjemno tanko iglo vbrizga polnilo vzdolž naravne črte ustnic. Celoten postopek traja do 30 minut, odvisno od tega, kako močan učinek oz. viden rezultat želite. V vsakem primeru priporočamo, da ste v svojih pričakovanjih in željah realni in da je vaš prvi cilj ohranitev naravnega izgleda ustnic. Takoj, ko bo postopek injiciranja končan, boste opazili, da večji del bolečine povsem izgine.

Za povečanje ustnic se uporabljajo dermalna polnila.
Foto: Klinika Božikov

Povečanje ustnic: Rezultati

Po vbrizganju polnila boste bolečino in morda tudi blago oteklino hladili z ledom, po potrebi pa uporabili tudi katerega izmed anestetikov, kot je npr lekadol. Ko anestetik, dan pred tretmajem, popusti, je minimalna bolečina pogost in povsem običajen pojav, ki pri večini ljudi izgine v nekaj urah. Na začetku je lahko učinek dermalnih polnil močnejši, kot je v resnici, kar je posledica otekline. Ustnice namreč zaradi posega tudi nekoliko otečejo, vendar se nato tudi vrnejo v normalno stanje. Pravi rezultat povečanja ustnic z dermalnim polnilom boste videli po 7 do 10 dneh po tretmaju, ko se bo pripravek prerazporedil po ustnicah in bo viden pravi učinek – polne in čutne ustnice. 

Tudi pri povečanju ustnic velja, da je najboljši in najlepši rezultat tisti, ki deluje naravno in ne umetno.
Foto: freestocks.org, Unsplash

Realna pričakovanja

Ko oteklina po tretmaju izgine, se marsikateri pacientki zdi, da njene ustnice niso tako polne ali velike, kot bi si želela. Toda pozor, v resnici je bolje vbrizgati nekoliko manj polnila kot pa preveč. Na Kliniki Božikov vsem kandidatkam za poseg razložimo, koliko mililitrov pripravka lahko zadostuje za želeno povečanje, saj je  količina odvisna od naravne velikosti ustnic. Najpomembneje za vas pri tem je, da imate realna pričakovanja in da se zavedate, da je najboljši rezultat tisti, ki deluje naravno in ne umetno.  Več o povečanju ustnic z dermalnimi polnili na naši kliniki lahko preberete tukaj.

Ko se odločate za povečanje ustnic z dermalnimi polnili, je zelo pomembno, da imate realna pričakovanja o tem, kakšen rezultat želite.
Foto: Marius Muresan, Unsplash

Ne spreglejte: Decembra na naši kliniki vsa polnila -10 %

V decembru na vsa polnila in tudi pripravke za glajenje gubic velja 10 % popust. Cenik je na voljo na tej povezavi. Termin lahko rezervirate prek obrazca spodaj ali na info@bozikov.com oz. po telefonu 041 33 10 67.