Operacije in korekcije dojk (prsi)

operacija dojk, korekcija prsi

V Kliniki Božikov je prostor, ker je doma plastična kirurgija in izvajamo operacije prsi (dojk) ter vam tudi svetujemo, kakšen poseg bi vam priporočili. Opravljamo naslednje estetske operacije prsi (dojk):

Povečanje dojk (prsi)

Povečanje dojk – prsi je postopek, s katerim največkrat  povečamo naravno majhne dojke ali tiste, ki so po nosečnosti izgubile svoj volumen (v primeru prevelike povešenosti dojk je potreben poleg povečanja prsi tudi njihov dvig – mastopeksija).

Zmanjševanje in dvig dojk (prsi)

Zmanjšanje velikih prsi ali dvig povešenih prsi sta podobna kirurška postopka. Namen obeh je preoblikovanje prsi, ki so po posegu bolj čvrste in v primeru redukcije tudi manjše.

Zamenjava vsadkov

Zamenjava vsadkov je operacija, pri kateri odstranimo sedanje vsadke skupaj z ovojnico – kapsulo, če so bili prvi vsadki vstavljeni nad mišico največkrat napravimo nov žep v prostoru pod prsno mišico, sicer pa obstoječi žep preoblikujemo in vanj vstavimo nove vsadke.

Povečanje dojk (prsi) z lastno maščobo

Gre za operacijo, kjer iz različnih delov telesa izsesamo maščobo in jo vbrizgavamo v dojke za dodajanje volumna.

Korekcija bradavic

Bradavica ali strokovno areola je lahko prevelika in jo lahko s kirurškim posegom  zmanjšamo. Poseg je navadno v lokalni anesteziji.

Vabljeni k ogledu galerije, kjer slikovno predstavljamo tudi operacijo nosnega pretina, septoplastiko.