Telo

V življenju nam je dano eno telo in zato moramo zanj ustrezno skrbeti. Če lepo skrbite za svoje telo in ga negujete, mu izkazujete pozornost, se ukvarjate z njim in ga tudi cenite. Lepo telo je brez dvoma pomemben gradnik zadovoljstva samim s seboj. Je fizični odraz naše zavesti in pomembno vpliva na samozavest, samozaupanje in samopodobo. Res je, da naša lepota prihaja od znotraj, a res je tudi, da se, če smo zadovoljni s svojim telesom se v njem dobro počutimo.

Do lepega telesa je mogoče priti na več načinov, zdrava prehrana, redno gibanje in pitje ustrezne količine tekočine, so le trije izmed njih. Včasih pa takšna skrb ne zadošča in ne prinaša rezultata, s katerim bi bili zadovoljni. Takrat vam lahko na pomoč priskoči estetska kirurgija. Lepotni posegi na telesu niso več tabu in nič ni narobe, če se odločite za katerega izmed njih. Zakaj ne bi bilo vaše telo razlog za vaše zadovoljstvo?

Na Kliniki Božikov vam svetujemo glede izbire ustreznega lepotnega posega in opravljamo naslednje lepotne posege:

Liposukcija

Liposukcija je najpogostejši poseg v estetski kirurgiji. Z njim odstranimo nakopičeno trdovratno podkožno maščevje in oblikujemo vitkejšo postavo. Rezultati posega so trajni, saj se maščoba ob ponovni pridobitvi telesne teže na predelih, s katerih smo jo odstranili, ne nakopiči več v enaki meri. Liposukcijo najpogosteje opravimo na predelu trebuha, bokov, hrbta, zadnjice, stegen, brade, vratu, prsnega koša, nadlakti, pa tudi pri zmanjšanju dojk. Treba pa je vedeti, da liposukcija ni nadomestilo za hujšanje, saj lahko s tem posegom odstranimo največ 2000 ml maščobe, in sicer s tistih delov telesa, kjer jo s hujšanjem in telesno aktivnostjo ne moremo. Liposukcijo lahko istočasno opravimo na več delih telesa, zelo pogosto pa je dodatek drugim posegom, predvsem tistim, s katerim pomlajujemo telo, obraz in dojke. Ob pravilnih indikacijah so rezultati zanesljivi in predvidljivi, tveganja pa minimalna. 

Abdominoplastika

Abdominoplastika je kirurška korekcija trebuha. S posegom operativno odstranimo odvečno kožo s trebuha in uredimo prevelik oz. povešen trebuh, po potrebi prestavimo tudi popek. Najbolj pogosti vzroki za odvečno kožo na trebuhu so prekomerna telesna teža, porod in prevelika telesna teža v nosečnosti, ki povzročijo raztezanje kože do te mere, da se ne more več skrčiti ali prilagoditi manjšemu obsegu telesa. Odvečna koža na trebuhu posameznika obremenjuje tako fizično, kot tudi psihično. Ker deformira telesno držo, negativno vpliva na presnovo in krvni obtok in povzroča utrujenost, lahko vodi v hude zdravstvene težave. Ker se odvečne kože na trebuhu ni mogoče znebiti s telesno vadbo in ustrezno/dietno prehrano, močno vpliva tudi na psiho človeka, ki se izraža v nezadovoljstvu s samim seboj ter različnih frustracijah. Abdominoplastika zahteva izurjenega plastičnega kirurga, precizno opravljeno plastično operacijo in temeljito okrevanje.

Korekcija sramnih ustnic

Korekcija sramnih ustnic  – labioplastika je kirurški poseg, s katerim zmanjšamo ali preoblikujemo male sramne ustnice in tkivo okoli vagine. Veliko žensk ima namreč težave z izgledom zunanjega spolovila. V večini primerov gre za prekomerno velike ali povešene male sramne ustnice, ki jih sicer prekrivajo velike sramne ustnice. Spremembe sramnih ustnic se večinoma pojavijo po porodu, lahko pa so tudi posledica drugih hormonskih sprememb v telesu, spolnih odnosov, staranja ali pa so dedne. Prevelike sramne ustnice lahko žensko motijo estetsko ali pa jo ovirajo pri športnih aktivnostih in spolnih odnosih. Če operacijo, ki običajno poteka v lokalni anesteziji, opravi izkušen kirurg, je varna in ni nič bolj boleča kot injiciranje v druge predele telesa.

Oblikovanje telesa z neinvazivnimi metodami 

Na Kliniki Božikov poleg kirurških in nekirurških estetskih posegov izvajamo tudi tretmaje za neinvazivno oblikovanje telesa in pomlajevanje obraza. Gre za t. i. medi SPA neinvazivne tretmaje, ki jih izvajamo s pomočjo posebnih medicinskih aparatov. Medi SPA tretmaji se od klasičnih lepotnih programov v wellness centrih ali kozmetičnih salonih razlikujejo po tem, da vse tretmaje izvaja ali pa potekajo pod nadzorom osebe, ki je usposobljena za rokovanje s tovrstnimi aparaturami. Za dober rezultat namreč ni dovolj le aparat, temveč tudi znanje in občutek osebe, ki z njim rokuje.

Medi SPA tretmajev je več vrst, vse pa povezuje ena značilnost –  uporabljajo se kot metoda za zaviranje znakov staranja in za oblikovanje telesa. Na trgu je mnogo različnih aparatov za izvajanje neinvazivnih tretmajev pomlajevanja obraza in oblikovanja telesa. Na naši kliniki smo izbrali tiste, za katere vemo, da so najbolj učinkoviti in jih je možno kombinirati tudi z bolj invazivnimi posegi. Neinvazivne tretmaje s posebnimi medicinskimi aparati priporočamo tistim pacientom, ki si  iz kakršnega koli razloga ne želijo invazivnih kirurških posegov, ali pa si ne morejo privoščiti časa za okrevanje, ki je nujno potreben po invazivnih posegih. Treba pa je vedeti, da je učinek neinvazivnih medi SPA tretmajev omejen, saj so rezultati manj drastični kot pri invazivnih posegih. Medi SPA tretmaje je tako po določenem obdobju potrebno ponoviti.

Želite izvedeti več o katerem koli kirurškem posegu na telesu?

Za dodatne informacije o določenem kirurškem posegu na telesu nam pišite ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67