Abdominoplastika – odstranjevanje odvečne kože na trebuhu

Abdominoplastika - odstranjevanje odvečne kože na trebuhu

Abdominoplastika je kirurški postopek, pri katerem se odstranjuje odvečno kožo na trebuhu ali gre za zategovanje kože na trebuhu, ki je največkrat posledica nosečnosti ali obsežnih hujšanj. Krčenje odvečne kože na trebuhu v grobem ločimo dve vrsti abdominoplastike.

Mini abdominoplastika

V primeru malo odvečne kože v spodnjem delu trebuha, lahko poseg opravimo s relativno kratkim rezom, ki je podoben ali malo daljši od carskega reza. V tem primeru popek pustimo na mestu, pomagamo si tudi z liposukcijo. Pri tem postopku gre za krčenje odvečne kože na trebuhu.

Prava abdominoplastika

Ta operacija pušča dolgo vodoravno brazgotino v spodnjem del trebuha, ki sega proti kolkom in jo lahko skrijemo s kopalkami. Tukaj odstranimo precejšnji del kože in tkiva spodnjega trebuha, tako da je potrebno prestaviti popek na novo mesto, okoli njega ostane stalna brazgotina. V primeru, da je trebušna muskulatura razmaknjena, jo napnemo. Poseg zahteva hospitalizacijo in vsaj 14 dnevno okrevanje doma.

Pacientke so po posegu zelo zadovoljne in upamo, da vam bomo v kratkem pokazali tudi kakšno sliko abdominoplastike, ki smo jo opravili, podobno, kot so že objavljene pri dojkah in nosu, ki jih že vidite v galeriji. Cene abdominoplastike so predstavljene v ceniku.