Klinika Božikov

December je čas za popoln videz – posebna ponudba

Ker želimo, da se tudi pod zaščitno masko počutite čudovite, vas v decembru pričakujemo z 10 % popustom na vse naše pripravke za glajenje gubic oz. pomlajevanje in polepšanje obraza na splošno – dermalna polnila in botoks.

Izkoristite to priložnost in že zdaj poskrbite za svoj videz, hkrati pa tudi za to, da boste, ko se življenje vrne v normalne tirnice, ponosno pokazale svoj sijoč obraz. Zgotovite si svoj termin še danes, pokličite nas na 041 33 10 67, nam pišite na info@bozikov.com ali izpolnite obrazec spodaj.

Kaj povzroča staranje obraza?

Naš obraz se s starostjo spreminja. Znanstvene raziskave dokazujejo, da skozi leta pride do znatnega krčenja ter izgube tako kostnega tkiva, kot maščobnih blazinic in mišic obraza. Kar se skriva pod kožo, se torej krči, zmanjšuje, koža pa temu trendu po obsegu ne sledi in se ne krči, marveč se le tanjša, postaja manj prožna in slabše hidrirana. Vse našteto zgoraj prispeva k nastanku gub, obraz pa postane upadel, utrujen; pogosto tudi bolj resen, otožen ali jezen. Te značilnosti starajočega obraza, poskušamo v estetski in antiageing medicini odpraviti oz. upočasniti.

Kako odpravljamo gube s pomočjo polnil s hialuronsko kislino?

Z dermalnimi polnili s hialuronsko kislino tretiramo vzrok za nastanek gub, ki je po eni strani posledica zmanjševanja vseh podkožnih struktur – kostnih, maščobnih in mišičnih – , po drugi pa posledica tanjšanja in rigidnosti kože. Hialuronska kislina v polnilih je najboljše sredstvo za nadomeščanje izgube vseh zgoraj naštetih tkiv, kot tudi lastnega hialurona v koži. Je naravna molekula z izrazito sposobnostjo vezave in zadrževanja vodnih molekul.

Če si obraz predstavljamo kot šotor, kjer so kostne in maščobne podkožne strukture podporni stebri in koža predstavlja streho šotora, potem si lahko predstavljamo, da se ob izgubi podpornih stebrov streha šotora zguba in povesi. Enako se zgodi s kožo, ko se z leti zmanjšuejo podporne podkožne strukture (kost, maščoba, mišice).  Tanjšanje kože pa dodatno prispeva k pojavu gub. Z dermalnimi polnili s hialuronsko kislino ponovno zgradimo podporo strehi – torej koži in na ta način zmanjšamo njene gube. Po drugi strani pa jih s polnili dodatno zmanjšamo, če uspemo z njimi ojačati samo kožo, kar je možno z aplikacijo hialurona tik pod kožo. Navlažena in prožna koža je namreč najboljša preventiva pred nastankom gub.

Na naši kliniki uporabljamo dermalna polnila najbolj priznanih proizvajalcev polnil na svetu Juvederm, Restylane in Teoxane. Terapijo prilagodimo glede na potrebe posameznika, upoštevajoč njegove želje. Rezultat je viden že takoj po prvi aplikaciji.

Kam lahko apliciramo dermalna polnila s hialuronsko kislino?

Za odpravo znakov staranja in s tem gubic dermalna polnila s hialuronsko kislino apliciramo na tiste dele obraza, kjer primanjkuje kostnega, maščobnega in kožnega tkiva, torej v lica, v brado, čeljust, podočnjake in v kožo. Po posegu lahko ob upoštevanju navodil zdravnika takoj nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi.

Dermalna polnila s hialuronsko kislino za povečanje ustnic

Za povečanje ustnic so najprimernejša mehka do srednje mehka polnila. Z njimi dosežemo, da ustnice po posegu ostanejo mehke in da se polnilo čim manj čuti ali opazi.

Povečanje ustnic opravimo ambulantno, brez anestezije. Pred injiciranjem ustnice namažemo z anestetičnim mazilom ali gelom ali jih poškropimo z anestetičnim pršilom, s čimer se izognemo morebitnim neprijetnim občutkom pri injiciranju. S sterilno tehniko nato opravimo injiciranje dermalnega polnila v ustnice. Celoten postopek v povprečju traja od 30 minut do največ eno uro. Po posegu lahko ob upoštevanju navodil zdravnika takoj nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi.

Izkoristite to priložnost in že zdaj poskrbite za svoj videz, hkrati pa tudi za to, da boste, ko se življenje vrne v normalne tirnice, ponosno pokazale svoj sijoč obraz. Zgotovite si svoj termin še danes, pokličite nas na 041 33 10 67, nam pišite na info@bozikov.com ali izpolnite obrazec spodaj.

Kako gladimo gube s pomočjo botoksa?

Glajenje gubic z botoksom je danes najpogostejši neinvazivni estetski poseg. Gre za enostaven, varen, neboleč in zelo učinkovit način pomlajevanja zgornje tretjine obraza, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne oz. mimične gube. Z botoksom tako gladimo navpične gube v predelu med obrvmi, prečne gube na čelu ter gube okoli oči. V predelu čela injekcije simulirajo tudi efekt dviga obrvi.

Botoks, ki ga uporabljamo na Kliniki Božikov – Dysport in Vistabel – , je varen in preizkušen v številnih študijah, tako s strani estetskih strokovnjakov, kot tudi estetskih in medicinskih ustanov.

Kako poteka tretma?

Poseg traja približno 30 minut. Kirurg na vnaprej določena mesta na obrazu, ki jih označi flomastrom, z injekcijo vbrizga botoks. Na mestih, kjer so bili narejeni vbodi, so lahko takoj po posegu vidne drobne rdeče pikice, ki pa jih zakrijete s korektorjem. Po posegu lahko ob upoštevanju navodil zdravnika takoj nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi.

Želite izvedeti več o ponudbi?

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali pa nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.