Katarina Živec, dr. med.

Katarina Živec, dr. med., je specialistka plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Na naši kliniki opravlja vse vrste estetskih posegov. Poglobljeno se ukvarja z oblikovanjem celotnega ženskega telesa po večkratnih nosečnostih (Mommy makeover) in izgubi telesne teže ter z estetsko kirurgijo obraza, ki vključuje tako kirurške kot nekirurške tehnike. Njeno načelo je, da mora biti vsak estetski poseg prilagojen posameznikovemu obrazu in telesu, njen cilj pa optimizacija individualne lepote ter ohranitev identitete obraza in telesa.

Študij medicine je končala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po končani fakulteti je leto dni raziskovala na priznani ustanovi MD Anderson Cancer Center v Houstonu v ZDA. Specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije je opravila v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani. Leto dni specializacije je opravila tudi v Veliki Britaniji, in sicer v priznanem mikrokirurškem centru Canniesburn Plastic Surgery Unit na Škotskem. Opravila je Evropski izpit iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije in s tem pridobila naziv Fellow of EBOPRAS.

Je članica združenja EBOPRAS (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery), ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) in SZPREK (Slovensko združenje plastičnih, rekonstrukcijskih in estetskih kirurgov).

V Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani opravlja zahtevne rekonstruktivne posege na obrazu in telesu. Je članica konzilija za rekonstrukcijo dojke, konzilija po masivni izgubi telesne teže in konzilija za parezo obraznega živca.

Na Katedri za kirurgijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani je zaposlena kot asistentka ter tako svoje znanje predaja študentom medicine. V sklopu podiplomskega študija raziskuje pozitiven vpliv matičnih celic, pridobljenih iz maščobnega tkiva, na zorenje brazgotine po operativnem posegu.

Redno se udeležuje strokovnih srečanj s področja plastične in estetske kirurgije ter nekirurškega pomlajevanja kože.

Svojim paicentkam želi ponuditi možnosti za dosego skladnega, naravnega in elegantnega videza s kratkim časom okrevanja. Izjemno strokovno znanje, tehnična dovršenost, umetniško oko ter predanost in razumevanje pacientk ji to tudi omogočajo.

Klinika Božikov