Dr. Katarina Živec, dr. med.

Dr. Katarina Živec, dr. med., je specialistka plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Na naši kliniki opravlja vse vrste estetskih posegov.

Poglobljeno se ukvarja z oblikovanjem celotnega ženskega telesa po večkratnih nosečnostih in izgubi telesne teže (angl. mommy makeover) in je ena največjih strokovnjakinj v Sloveniji na tem področju. Njeno načelo je, da mora biti vsak estetski poseg prilagojen posamezniku ter da si vsaka ženska kljub večkratnim nosečnostim, hormonskim spremembam ter pomanjkanju časa zasluži biti zadovoljna v svojem telesu. Za mommy makeover je značilna varna kombinacija posegov, ki je za posameznico najprimernejša in s katero lahko dosežemo mladostnejše in estetsko skladnejše žensko telo. Mommy makeover združuje posege, kot so preoblikovanje trebušnega predela (abdominoplastika, liposukcija bokov), dojk (zmanjšanje, dvig ali povečanje), injiciranje lastne maščobe v predel zadnjice, labioplastika … Poleg tega se ukvarja tudi z estetsko kirurgijo obraza, ki vključuje tako kirurške kot nekirurške tehnike.

Študij medicine je končala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po končani fakulteti je leto dni raziskovala na priznani ustanovi MD Anderson Cancer Center v Houstonu v ZDA. Specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije je opravila v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani. Leto dni specializacije je opravila tudi v Veliki Britaniji, in sicer v priznanem mikrokirurškem centru Canniesburn Plastic Surgery Unit na Škotskem.

Opravila je evropski izpit iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije in s tem pridobila naziv Fellow of EBOPRAS. Na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani je doktorirala s področja celične terapije in njenega vpliva na celjenje po operativnih posegih ter pridobila naslov doktorica znanosti. Šestnajst let je bila zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, v zadnjem obdobju kot višji zdravnik kirurg specialist, kjer je opravljala najzahtevnejše rekonstruktivne posege na obrazu in telesu. Bila je članica konzilija za rekonstrukcijo dojke, konzilija po masivni izgubi telesne teže in konzilija za parezo obraznega živca. V času zaposlitve v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je na Katedri za kirurgijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani svoje znanje in izkušnje predajala študentom medicine.

Poleg dela na Kliniki Božikov redno operira tudi v elitni estetski kliniki v Združenih Arabskih Emiratih kot gostujoča kirurginja (angl. Visiting Surgeon). Na ta način pomaga in vrne zadovoljstvo veliko ženskam, ki si tudi zaradi verskih prepričanj želijo, da jih operira kirurginja. Tako kot v zahodnem svetu, je tudi v Združenih Arabskih Emiratih, kjer je estetska kirurgija v razcvetu, mommy makeover eden najpogostejših posegov.

Dr. Katarina Živec je članica združenja EBOPRAS (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery), ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) in SZPREK (Slovensko združenje plastičnih, rekonstrukcijskih in estetskih kirurgov).

Redno se udeležuje mednarodnih strokovnih srečanj s področja plastične in estetske kirurgije ter nekirurškega pomlajevanja kože.

Svojim pacientkam želi ponuditi možnosti za dosego skladnega, naravnega in ženstvenega videza s kratkim časom okrevanja. Izjemno strokovno znanje, tehnična dovršenost, umetniško oko ter predanost in razumevanje pacientk ji to tudi omogočajo.