Laserski center

Laserski center na naši kliniki se ponaša s kar devetimi visokotehnološkimi laserskimi napravami priznanih znamk, s katerimi izvajamo vse klasične laserske posege, kot so odstranjevanje hiperpigmentacij, znamenj, žilic, gub, brazgotin po aknah, rdečice (rozaceje) in zdravljenje aken. Ob tem na naši kliniki izvajamo tudi najsodobnejše tehnike laserskega, nekirurškega pomlajevanja kože in globljih struktur obraza in telesa. Kožo in podkožje tako lahko pomlajujemo in učvrščujemo prek stimulacije tvorbe novega kolagena v koži in obnove celic kože.

Zakaj so v zahodnem svetu laserji čedalje bolj iskana metoda za pomlajevanje obraza?

Ker imajo številne prednosti v primerjavi z drugimi neinvazivnimi estetskimi posegi:

1. Z laserjem bolj učinkovito kot z drugimi metodami tretiramo kožo

Če primerjamo učinke pomlajevanja obraza z botoksom in dermalnimi polnili, s katerimi vplivamo na oblike obraza in globlje strukture, ne moremo izboljšati z njimi kvalitete kože. To namreč lahko storimo z laserjem. Le s pomočjo laserja lahko povsem dokončno odpravimo pigmentne madeže in žilice. Hkrati pa vplivamo na izluščenje povrhnjih odmrlih celic in hitrejšo obnovo zgornjih plasti kože.

2. Pri pomlajevanju z laserjem v telo ne vnašamo tujih substanc

Za nekatere odločilna prednost laserskih posegov je v tem, da v tkivo ne vnašamo tujih substanc. Poleg zgoraj naštetih učinkov laserja za odpravljanje nepravilnosti kože in luščenje povrhnjice prek toplotne stimulacije kože dosežemo tvorbo novega kolagena. Pri teh postopkih se zanašamo in spodbujamo lastno regenerativno sposobnost tkiva. Histološke spremembe, ki so znanstveno dokazane po laserskem tretmaju s toplotno stimulacijo, so povečana tvorba kolagena, hitrejša rast celic kože in njihova pospešena obnova.

3. Z laserjem spodbujamo tvorbo kolagena in pri odstranjevanju nepravilnosti ne poškodujemo okoliške kože

Laserji so poleg že naštetega izjemno natančna in selektivna orodja, kar pomeni, da kljub intenzivnejšemu in učinkovitejšem odpravljanju selektivno izbranih in ciljanih nepravilnosti, ne poškodujemo tistega tkiva, ki ga ne želimo. Nekateri učinki so vidni takoj, izgradnja novega kolagena po laserskem tretmaju pa se nadaljuje vsaj še mesec dni po posegu. Vsi opisani učinki so v strokovni literaturi histološko dokazani.

4. Lasersko pomlajevanje terja zelo kratek ali celo ničen čas okrevanja

V današnjem času je velika prednost, da se lahko takoj vrnemo k vsakodnevnim dejavnostim, zato mnogi laserski posegi, ki jih izvajamo, zahtevajo zelo kratek ali celo ničen čas okrevanja.

Za lasersko pomlajevanje izberite ustrezno usposobljenega strokovnjaka

Če se boste odločili za laserski poseg pomlajevanja, je nadvse pomembno, da izberete ustrezno usposobljenega in izkušenega zdravnika specialista. Neizkušenost izvajalca lahko poleg neučinkovitosti posega vodi v zaplete, kot so opekline, mehurji, brazgotinjenje in hiperpigmentacije. Po drugi strani pa lahko zaradi spregledane kožne bolezni ali kožnega raka vodi v še hujše zaplete. Laserske posege za učinkovito in varno pomlajevanje obraza mora torej izvajati estetski kirurg ali dermatolog.

Laserji v našem laserskem centru

Vse tretmaje zdravljenja kože, odpravljanja nepravilnosti kože ali pomlajevanja obraza v našem laserskem centru izvajamo z medicinsko testiranimi visokotehnološkimi napravami priznanih znamk, kar zagotavlja tako varnost kot učinkovitost posegov.

Laser CO2RE za pomlajevanje kože in glajenje gub

Laser CO2RE je primeren za pomlajevanje kože in glajenje gub. Gre za ablativno oz. invazivno pomlajevanje, ki zato terja nekoliko več dni okrevanja. Z njim poleg drobnih gub gladimo tudi bolj izrazite, globoke gube ter izboljšujemo povešeno kožo. Pri posegu tako odstranimo vrhnje plasti kože in odpravimo pigmentne motnje. Učinek je takojšen in opazen, celjenje pa traja približno sedem do deset dni. Po zacelitvi kože se koža izboljšuje še šest mesecev, rezultat pa je zmanjšana globina gub, poenoten ten kože na obrazu ter bolj napeta koža na obrazu.

Sistem Nordlys SWT za pomlajevanje kože ter odpravo hiperpigmentacij, žilic in rdečice

Sistem Nordlys SWT uporabljamo za odpravo ali izboljšanje različnih indikacij kože na obrazu: bodisi pigmentne lise, rdečica obraza, vidne kapilare, neenoten ten kože, akne ali razširjene pore na obrazu. Metoda uporablja močno svetlobo ožjega spektra valovnih dolžin, ki se absorbira selektivno in največ v nepravilnostih kože in jih tako uniči, ob tem pa ne povzroča ran ali poškoduje zdrave kože. Tretma je minimalno boleč, traja 30-60 min in po njem se lahko vrnete k vsakodnevnim aktivnostim. Ne glede na vrtso težave kože, ki jo poseg odpravi, je zaradi sproščanja fotonov in toplotne energije ob posegu končni rezultat kože poenoten in posvetljen ten kože, ki postane hkrati tudi bolj napeta, mehka in sijoča.

Izboljšave oziroma eliminacije žilic je opaziti takoj po posegu. Hiperpigmentacije se izluščijo po 7-10 dneh. V tem obdobju je opazna tudi bolj mehka in sijoča koža.

Laser Candela Frax 1550 za pomlajevanje kože in glajenje gubic

Laser Candela Frax 1550 je odlična rešitev za nepravilnosti kože na obrazu. Laser v koži povzroča nekaj mikronov drobne, vendar dovolj globoke mikrostrukturne poškodbe tkiva, ki v tkivu sprožijo močan regenerativni odziv in popolno obnovo ter pomlajevanje, ne da bi na koži povzročal rane ali krvavitve. Z njegovo pomočjo gladimo gubice, zmanjšujemo pore in s pomočjo toplote stimuliramo nastajanje kolagena. Izjemno dober je tudi za terapijo brazgotin in strij.

Zgladitev drobnih gubic je vidna takoj, procesi regeneracije pa potekajo še mesec dni po posegu. Podobno velja za razširjene pore.

Pomembne prednosti tretmajev s sistemom Nordlys SWT in laserjem Frax so:

  • so večinoma neboleči,
  • so izjemno učinkoviti – pri večini pacientov je dovolj že en tretma,
  • ne terjajo okrevanja in se lahko po njih takoj vrnete na delovno mesto oz. k vsakdanjim aktivnostim,
  • so izjemno varni – če jih izvaja ustrezno usposobljen dermatolog ali estetski kirurg.

Dynamis Spectro - Fotona, ki vsebuje dva laserja Erbij in Neodimium

Laserski sistem Dynamis Spectro – Fotona, je eden najbolj versatilnih laserskih sistemov. Vsebuje dva laserja –  Erbij in Neodimij.

Erbijev laser

Erbijev laser dovoljuje najbolj natančno možno odstranjevanje kožnih znamenj in kožnih izrastkov med vsemi drugimi obstoječimi laserji in napravami.  Ker lahko količino toplote, ki jo odda laserski žarek, spreminjamo, imamo možnost izvajati po eni strani hladne in torej minimalno oziroma neboleče tretmaje. Po drugi strani pa minimalna sproščena toplota v okolico omogoči najhitrejše celjenje kože. Hitro celjenje je najpomembnejša lastnost, ki preprečuje pojav zapletov, kot so brazgotina, hiperpigmentacija in okužba. Erbijev pulz pa laho moduliramo, da postane topel in ga uporabimo v namene stimulacije nastanka kolagena.

Uporaba erbijevega laserja:

Neodimijev laser

Neodimijev laser se uporablja za lasersko segrevanje tkiva za tvorbo novega kolagena in skrčenje že obstoječega. Prav tako je neodimum idealen za zdravljenje vseh vrst vidnih žilic na obrazu, kot tudi na spodnjih okončinah, za zdravljenje bradavic.

Uporaba neodimijevega laserja:

Starwalker - Fotona

Sistem Starwalker – Fotona vsebuje dva Q-switch laserja: Neodimijev laser in KTP laser.

Q-switch laserji

Q-switch laserji so tehnološko najzahtevnejše naprave na tržišču, saj zmorejo generirati izjemno kratke pulze laserskega žarka v rangu nano in pico sekund.

Nano- in pico sekundni pulzi pa tkiva ne segrevajo, marvreč v njem povzročijo fotoakustični efekt ali t.i. efekt udarnega vala, ki tarčo ne koagulira ali ablira, marveč razbije. Uporabljajo se za uničenje najmanjših delcev, kot so skupki melaninskega pigmenta ali melanosomov v najrazličnejših hiperpigmentacijah, kot tudi delcev pigmenta v tetovažah. Takojšen rezultat je nastanek t.i. frostinga.

Posebnost le nekaterih Q-switch laserjev, med katere sodi tudi naš laser, je frakcioniran žarek, ki se uporablja tudi v pomlajevalne namene ter za zdravljenje brazgotin.

Uporaba Q-switch laserja: 

Prednosti Q-switch laserja: 

  • posegi so minimalno ali celo neboleči,
  • manjše je tveganje za zaplete, še predvsem v poletnem času,
  • hitro celjenje tkiva in najbolj naraven in lep izgled kože po posegu,
  • sežejo bistveno globlje v tkivo v primerjavi z drugimi napravami, ki se uporabljajo za odstranjevanje hiperpigmentacij. Prav zato je njihov učinek mnogo večji, torej boljše odstranjevanje (hiper)pigmentacij, in so rezultati dolgotrajnejši.

Laser Primelase Excellence za neboleče in učinkovito odstranjevanje dlak

Na naši kliniki za trajno odstranjevanje dlak uporabljamo lasersko platformo Primelase Excellence. To je laser z ultra visoko močjo, ki je mnogo višja od konkurenčnih laserjev, zaradi česar je terapija tudi učinkovitejša. Ekskluzivna USP tehnologija (Ultra Short Pulse) dovoljuje, da se energija sprosti v zelo kratkih pulzih. Ta inovacija omogoča, da pulzi dosežejo optimalno temperaturo v dlačnem mešičku in ga uničijo, ne da bi pri tem poškodovali kožo. Platforma vsebuje tudi kontaktno hlajenje hladilnega kristala, s katerim je postopek prijetnejši in praktično neboleč.

Lasersko pomlajevanje obraza: Najprimernejši čas je pozimi in zgodaj spomladi

Za kateri koli pomlajevalni tretma z laserjem bi se odločili, morate vedeti, da ga je najbolj priporočljivo izvesti v zimskem in zgodnjem spomladanskem času, ko koža še ni posončena. Kasneje se tveganje za zaplete in za zmanjšano učinkovitost poveča. Učinek laserjev in drugih visokotehnoloških sistemov je namreč večji na od sonca še neprizadeti koži, prav tako morate vedeti, da se po tovrstnih tretmajih kože še štiri do osem tednov ne smete izpostavljati močenemu soncu.

Kateri laser je pravi za vas?

Želite končno odpraviti nepravilnosti kože in se znebiti motečih kožnih znamenj, hiperpigmentacij, žilic, rdečice obraza ali ksantelazem ali razmišljate o katerem izmed laserskih pomlajevalnih posegov? Obiščite naš laserski enter oz. še pred tem rezervirajte posvet pri vodji laserskega centra, specialistki dermatovenerologije Urši Fratnik Florijančič, dr. med., ki se že vrsto let poglobljeno posveča laserski medicini. Svetovala vam bo, katera laserska terapija ali druga metoda pomlajevanja je prava za vas.

Želite izvedeti več o laserskem pomlajevanju kože ali obraza?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.