Klinika Božikov

Nekirurški posegi za pomlajevanje obraza

Lepota je čedalje bolj dosegljiva in prijazna do telesa in kože. Tako je videz mogoče dolgoročno izboljšati tudi brez skalpela in dolgotrajnega okrevanja, in sicer s kozmetičnimi posegi oziroma nekirurškimi tretmaji, s katerimi lahko dosežemo neverjetne rezultate.

Na naši kliniki izvajamo številne nekirirške metode pomlajevanja obraza. Kateri poseg je pravi za vas, vam bodo na prvem posvetu svetovali naši estetski strokovnjaki.

Piling Obagi Blue Peel

Obagi Blue Peel je vodilni pomlajevalni poseg, ki zmanjšuje brazgotine po aknah, gube, hiperpigmentacije in poškodbe od sonca, hkrati pa izboljša teksturo in napetost kože. Sestavine pilinga so salicilna, mlečna in glikolna kislina, piling pa deluje tako, da spodbuja aktivne snovi v koži na celičnem nivoju na način, da popravijo poškodbe in pospešijo delitev celic. Po pilingu se v vrhnjih plasteh kože razvijejo nove, mlade, zdrave celice, ki vzpostavijo normalno funkcijo kože.

Nekirurško pomlajevanje obraza dandanes zajema številne neinvazivne tehnike, s katerimi obrazu povrnemo svežino, mladostnost in energijo.

Piling s sadnimi kislinami

Z različnimi tehnikami obraznega pilinga s sadnimi kislinami gladimo nežne obrazne gubice ali brazgotine po aknah. Tehnika vključuje odstranitev povrhnje plasti kože in omogoči nastanek nove kože, ki je bolj gladka. Ta piling ne boli in ne zahteva časa okrevanja. Po njem se lahko takoj vrnete na delo. Za dober rezultat ga je smiselno večkrat ponoviti.

Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft®

Nekirurški lifting z nitkami Silhouette Soft® je neinvaziven postopek, s katerim dvignemo povešeno kožo na obrazu. Primeren je predvsem za tiste, ki si ne želite kirurškega facelifta. Nitke Silhouette Soft® so iz materiala, ki spodbuja tvorbo kolagena. Kirurg jih s kot las tanko iglo napelje pod kožo na obeh straneh obraza in povleče v želeno obliko. Rezultat nekirurškega liftinga z nitkami Silhouette Soft® je naraven pomlajen videz, ki je viden takoj. Nitke se v letu in pol do dveh letih popolnoma razgradijo.

Vampirski lifting

Vampirski lifting predstavlja kombinacijo različnih tehnik pomlajevanja, ki jih združimo v enem posegu. Rastne faktorje, ki jih pridobimo iz celične tekočine, največkrat iz celic krvne plazme, vbrizgavamo v obraz za aktivacijo celic kože, ki povečajo proizvodnjo kolagena in neo angiogenezo (rast novih krvnih žil iz že obstoječih žil) ter tako dolgoročno vplivajo na pomlajen kožni pokrov. Na naši kliniki v okviru vampirskega liftinga kot dodano vrednost vselej izvedemo še pomlajevanje  oz. mezoterapijo z matičnimi celicami, ki jih pridobimo iz odvečne maščobe na problematičnih delih telesa.

Mezoterapija z matičnimi celicami

Mezoterapija z matičnimi celicami je pomlajevalna metoda, ki omogoča regeneracijo poškodovanih ali okvarjenih tkiv. Gre za popolnoma naravno in zelo učinkovito metodo za pomlajevanje kože na obrazu, vratu, dekolteju, pa tudi na rokah. Za pomlajevanje uporabimo matične celice, ki jih s posebnim postopkom pridobimo iz odvečne maščobe, ki jo v lokalni anesteziji odstranimo s problematičnega dela telesa. Vbrizganje matičnih celic na del telesa, ki smo ga izbrali za pomladitev, spodbuja nastanek kolagena, obnavlja celice, gladi površinske gube, koža se regenerira, navlaži in postane elastična.

Glajenje gubic z botulinom toksinom

Pomlajevanje z botulinom toksinom oz. botoksom je najpogosteje izvajana estetska storitev na svetu.  Gre za preprost, varen, neboleč in zelo učinkovit način pomlajevanja, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne – mimične gube. Raziskave kažejo, da je botoks najbolj primeren za ljudi v starostni skupini med 30 in 50 leti, najbolj učinkovit pa je v predelu zgornje tretjine obraza. Z uporabo botoksa gladimo navpične gube v predelu med obrvmi, prečne gube na čelu, ter gube okoli oči, zelo učinkovit pa je tudi pri odpravi potenja.

Polnila s hialuronsko kislino

Hialuronska kislina je naravna vlažilna snov, ki je prisotna v vsem telesu, a jo s staranjem iz izpostavljanjem škodljivim dejavnikom izgubljamo. Z uporabo dermalnih polnil ali filerjev, ki vsebujejo hialuronsko kislino, tako koži na naraven, učinkovit in varen način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz. Hialuronsko kislino najgosteje uporabljamo za korekcijo obraza, in sicer za dodajanje volumna različnim delom obraza, od ličnic, brade in temporalnih kotanj. Srednje gosto hialuronsko kislino uporabljamo za povečanje volumna ustnic, korekcijo podočnjakov, odpravljanje nepravilnosti linij obraza. Najmehkejša hialuronska kislina v injekciji je rezervirana za zelo plitvo injiciranje in s tem za glajenje in korekcijo manjših gubic.

Povečanje ustnic

Estetska industrija je za povečanje volumna tkiv na določenih delih telesa razvila polnila na osnovi telesu lastnih snovi – hialuronske kisline. Ta polnila so zelo popularna in z malo stranskimi učinki. Za povečanje volumna ustnic so najprimernejša mehka do srednje mehka polnila, saj želimo, da ustnice ostanejo mehke in da se polnilo čim manj čuti ali opazi. Mehka polnila slabše držijo volumen, so pa bolj elastična in obrazna mimika ne razkriva njihove prisotnosti. Ker hialuronsko kislino telo sčasoma razgradi, je za trajni učinek potrebno njeno dodajanje. Preparati hialuronske kisline se tako pogosto kombinirajo z drugimi preparati (npr. botulinum toksinom) ali tudi s kirurškimi posegi.

Neinvazivno pomlajevanje obraza z visokotehnološkimi napravami

Na Kliniki Božikov poleg kirurških in nekirurških estetskih posegov izvajamo tudi tretmaje za neinvazivno pomlajevanje obraza. Izvajamo jih s posebnimi visokotehnološkimi napravami in najsodobnejšimi laserskimi sistemi. Vsi tovrstni tretmaji se od klasičnih lepotnih programov v wellness centrih ali kozmetičnih salonih razlikujejo po tem, da jih izvaja ali pa potekajo pod nadzorom zdravnika, ki je usposobljen za rokovanje s tovrstnimi aparaturami. Zato jih v klasičnih wellness centrih ne boste našli, pravi naslov zanje so estetske klinike – te namreč lahko prav zaradi usposobljenosti svojega osebja ponujajo bolj specializirane tretmaje za pomlajevanje obraza in oblikovanje telesa.

Nekirurški facelift z napravo Ultraformer III

Ulterapija – izraz zaznamuje ultrazvočno terapijo – je najsodobnejša metoda nekirurškega pomlajevanja obraza z visokofrekvenčnim mikrofokusiranim ultrazvokom. Na naši kliniki ta poseg opravljamo z napravo Ultraformer III, ki predstavlja najnovejšo, tretjo generacijo tehnologije mikrofokusiranega ultrazvoka, zaradi česar je terapija v primerjavi z njej podobnimi še bolj udobna in bolj učinkovita, sam postopek pa kar dvakrat hitrejši. S terapijo učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

Neinvazivno pomlajevanje obraza z napravo Exilis Ultra

Klinika Božikov je edina lepotna klinika v Sloveniji, ki ima aparat Exilis Ultra. Gre za najnovejši tehnološki aparat enega vodilnih proizvajalcev medicinskih aparatov BTL Aesthetics, ki je namenjen in posebno prilagojen neinvazivnemu pomlajevanju obraza.  Še posebej je primeren za tretmaje celega obraza ali le delov obraza, kot so lice, spodnje veke in dekolte. Aparat ima majhne nastavke, s katerimi delujemo na obraz s kombinacijo monopolarne radiofrekvence in modalnosti ultrazvoka. Gre za najnaprednejšo in najnovejšo tehnologijo neinvazivnega pomlajevanja obraza.

Medicinski diamanatni peeling - Aquapeel

Medicinski diamantni piling – Aquapeel je postopek neinvazivnega glajenja kože, ki edini združuje sočasno čiščenje in luščenje kože, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje. Koža se tako obnovi, regenerira in pomladi, po posegu je mehkejša in na dotik bolj gladka. Poseg je še posebej primeren za kožo, ki ima prizadeto teksturo, npr. zaradi aken. S tretmajem lepo očistimo pore, zmanjšamo široke odprte pore, izboljšujemo tonus, odpremo in očistimo komedone (ogrce), pogladimo brazgotinice in gladimo gube. S posegom spodbudimo tvorbo novih bazalnih celic in stimuliramo fibroblaste, ki povzročajo sintezo kolagena in elastina.

Lasersko pomlajevanje obraza

Lasersko pomlajevanje kože obraza z laserjem CO2RE Candela

Lasersko pomlajevanje kože obraza z laserjem Candela CO2RE  sodi med ablativne laserske postopke pomlajevanja, kar pomeni, da gre za invaziven postopek pomlajevanja. To pomeni, da terja določen čas okrevanja. Pri tretmaju z visokoenergetskim laserjem odstranimo vrhnje plasti kože, izravnamo drobne gube in odpravimo žilne in pigmentne motnje. Učinek je takojšen in opazen, celjenje pa traja približno od sedem do deset dni.

Pomlajevanje obraza z laserjem Candela Frax 1550

Laser Frax 1550 je odlična rešitev za nepravilnosti kože na obrazu. V koži povzroči nastanek izjemno tankih, vendar globokih nadzorovanih mikrostrukturnih poškodb tkiva, ki v tkivu sprožijo močan regenerativni odziv in popolno obnovo ter pomlajevanje, ne da bi na koži povzročal rane. Z njegovo pomočjo gladimo gubice, zmanjšujemo pore in s pomočjo toplote stimuliramo nastajanje kolagena. Izjemno dober je tudi za terapijo brazgotin in strij. Za pomlajevanje z laserjem Frax 1550 velja, da je očitno viden rezultat že po enem posegu. Tretma je neboleč in sodi med neablativne metode laserskega pomlajevanja, kar pomeni, da ne zahteva časa okrevanja.

Fotopomlajevanje obraza s sistemom Nordlys SWT

Fotopomlajevanje s sistemom Nordlys SWT  je primerno za vsakogar, ki ga motijo pigmentne lise, rdečica obraza, vidne kapilare, neenoten ten kože, akne ali razširjene pore na obrazu. Metoda uporablja močno svetlobo ožjega spektra valovnih dolžin, ki se absorbirajo selektivno v nepravilnostih kože in jih tako uničijo, ob tem pa ne povzročajo ran ali poškodujejo zdrave kože. Tretma je minimalno boleč  traja največ eno uro. Ker sodi med neablativne metode pomlajevanje, ne zahteva okrevanja  in po njem se lahko vrnete k vsakodnevnim aktivnostim. Ne glede na to, katera je bistvena moteča težava, ki jo poseg odpravi – zaradi sproščanja fotonov in toplotne energije ob posegu je končni rezultat posega poenoten ten kože, ki postane bolj napeta, mehka in sijoča.

Medicinska kozmetika za nego kože

Na Kliniki Božikov lahko kupite medicinsko kozmetiko za nego kože. Po dolgotrajnem preizkušanju različnih medicinskih krem za nego kože smo za vas izbrali najučinkovitejše, in sicer dveh ameriških proizvajalcev: Skin Tech in Obagi. V naši vitrini tako najdete različne negovalne kreme – od takih, ki koži vračajo volumen in ji izboljšajo ten, do takih z zategovalnim učinkom, ki izboljšujejo obrambo epidermisa in vlaženje dermisa, ter hranilnih krem, ki omilijo posledice staranja kože, prizadete zaradi sončenja ali kajenja. Nekatere kreme so namenjene izključno negi kože po določenih tretmajih, denimo po pilingih, posegih s kislinami, laserjih ali dermoabraziji.

Želite izvedeti več o katerem izmed nekirurških tretmajev za pomlajevanje obraza?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.