Labioplastika – korekcija sramnih ustnic

Labioplastika – korekcija sramnih ustnic je eden izmed novejših estetskih posegov. Število pacientk, ki se odločijo za ta poseg, se iz leta v leto povečuje. Estetski kirurg – na naši kliniki je za ta poseg specializirana Katarina Živec, dr. med., specialistka estetske, plastične in rekonstruktivne kirurgije – s tem posegom izreže odvečno tkivo malih sramnih ustnic, ki so prevelike, in tako popravi in polepša videz tega dela telesa.

Kako lahko labioplastika - korekcija sramnih ustnic izboljša kakovost vašega življenja?

Labioplastika – korekcija sramnih ustnic je v prvi vrsti poseg, s katerim odpravimo težavo, ki je estetsko moteča,  lahko pa je tudi zelo neprijetna na splošno v vsakdanjem življenju. Prevelike male sramne ustnice, ki štrlijo izven velikih sramnih ustnic, vas namreč lahko ovirajo pri nošenju oprijetih hlač. Prav tako lahko povzročajo bolečine oz. neprijetno počutje med spolnim odnosom, med hojo ter pri športnih aktivnostih. Labioplastiko – korekcijo sramnih ustnic lahko opravimo v vsakem življenjskem obdobju, saj ne ovira nosečnosti ali poroda. Poseg je intimna odločitev vsake posameznice in če se odločite zanj, vas nikakor ni treba biti sram. Vse naša pacientke, ki so se odločile za ta poseg, povedo, da je izboljšal kakovost njihovega življenja.

Ali ste primerna kandidatka za poseg?

Če se zaradi prevelikih sramnih ustnic počutite nelagodno med spolnim odnosom, hojo ali športno vadbo, potem ste prava kandidatka za labioplastiko – korekcijo sramnih ustnic. Prav tako tudi, če imate raztegnjene in povešene sramne ustnice, ki motijo vaš izgled med nošenjem oprijetih hlač, kopalk ali tekaških pajkic. Z angleškim izrazom tak videz imenujemo camel toe (kamelji prst). Med kandidatke za poseg sodite tudi, če imate na primer že prirojeno nesimetrično obliko sramnih ustnic.

Labioplastika ali korekcija sramnih ustnic je odstranitev odvečnega tkiva malih sramnih ustnic, s čimer se polepša videz tega dela telesa.

Kako poteka labioplastika - korekcija sramnih ustnic?

Labioplastiko – korekcijo sramnih ustnic večinoma opravimo v lokalni anesteziji. Poseg traja približno eno uro. Po njem vas za dve uri namestimo v naši počivalnici, nato pa lahko odidete domov.

Potem ko označimo območje, ki ga bomo odstranili, v male sramne ustnice vbrizgamo lokalni anestetik. Vbrizgana kombinacija poskrbi, da med posegom ne čutite bolečine. Hkrati tudi krči žile in preprečuje pretirane krvavitve na tem delu telesa. Ko anestetik začne delovati, odstranimo odvečno tkivo malih sramnih ustnic in jih preoblikujemo. Rane zašijemo s šivi, ki se sami razgradijo in jih ni treba odstranjevati. Po šivanju operirani del namažemo z antibiotično kremo.

Ob pravilni kirurški tehniki so rezultati labioplastike – korekcije sramnih ustnic dobri, pacientke pa so dolgoročno brez težav in bolečin. Nekatere pacientke si želijo korigirati tudi velike sramne ustnice.  Več o tem lahko preberete na forumu.

Labioplastika - korekcija sramnih ustnic: Kako poteka okrevanje po posegu?

Po posegu je operirano področje zateklo in podpluto. Bolečine so blage, za lajšanje priporočamo tablete proti bolečinam. Prvi dan po labioplastiki – korekciji sramnih ustnic se že lahko tuširate. Dva tedna po posegu operirano področje mažete z antibiotičnim mazilom. Nekaj dni po posegu se lahko pojavlja rahlo krvavenje in sluz, zaradi česar je priporočljivo nositi dnevni vložek. Pri prvih dveh naslednjih menstruacijah se izognite uporabi tamponov, da ne razdražite operiranega dela.

Na delo se lahko vrnete po treh do petih dneh. Od dva do štiri tedne se morate izogibati športnim aktivnostim, spolnim odnosom pa šest tednov po posegu. Prvi rezultat labioplastike – korekcije sramnih ustnic je viden, ko izgine oteklina, končni rezultat pa po približno šestih mesecih do enega leta po posegu.

Želite izvedeti več o labioplastiki - korekciji sramnih ustnic?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.