Dermatologija

Na naši kliniki na področju dermatologije izvajamo naslednje storitve:

Lastnosti in vloga kože

Dermatološki pregledi so sestavni del naše skrbi za kožo, ki je naš največji organ. Pri odraslem človeku meri do 2 m² in tehta do 10 kg. Ima pomembno zaščitno funkcijo: varuje nas pred zunanjimi vplivi, poškodbami, mikrobi, strupi in kemikalijami. Ščiti nas pred rakotvornimi ultravijoličnimi žarki in prostimi radikali, ki lahko poškodujejo našo DNA. Varuje nas pred izgubo vode, pomembna je pri regulaciji telesne temperature. Izguba že samo dvajsetih odstotkov kože, npr. zaradi opeklin, lahko pomeni smrt zaradi dehidracije. H koži sodijo tudi specializirani kožni izrastki, kot so lasje, dlake in nohti ter žleze lojnice in znojnice.

Koža je naše ogledalo

Koža je naše ogledalo, zato moramo zanjo lepo skrbeti. Na njej se med drugim odražajo naše prehranske navade, naše splošno zdravstveno stanje, morebitne notranje bolezni in psihološke motnje. Kožo lahko prizadene več kot 3000 različnih bolezni, najhujše med njimi so kožni rak ali uničujoče avtoimunske bolezni. Nekatere benigne bolezni, kot so akne, vitiligo (pomanjkanje kožnega pigmeta) ali izpadanje las, povzročijo le spremembo izgleda kože, a kljub temu pomembno vplivajo na naše počutje in samozavest.

Na Kliniki Božikov na področju dermatologije izvajamo paleto najrazličnejših dermatoloških storitev.

Zakaj k dermatologu?

Dermatolog je specialist, ki diagnosticira in zdravi bolezni kože. Ukvarja se s kožo, lasmi, nohti in žlezami. Pri tem vam svetuje, kako lahko kar najbolje poskrbite za vašo kožo – izboljšate njen sijaj ali jo pomladite in osvežite. Glede na tip vaše kože vam lahko pomaga pri izbiri ustrezne kozmetike ter svetuje pri izbiri morebitnega estetskega posega, s katerim upočasnite staranje kože.

Naša dermatologinja

Urša Fratnik Florijančič, dr. med., specialistka dermatovenerologije

Urša Fratnik Florijančič, specialistka dermatovenerologije, je po končani gimnaziji Poljane nadaljevala svojo pot na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je izkazovala izjemen umetniški talent, bila vedno med najboljšimi in diplomirala z odliko. Želja po raziskovanju človeškega telesa in znanstvena žilica sta jo nato usmerili na Medicinsko fakulteto, ki jo je prav tako zaključila z odliko. Po pripravništvu je nadaljevala s specializacijo dermatologije. Po opravljeni specializaciji pa je izpolnitev prirojene nadarjenosti za oblikovanje lepega našla predvsem v estetski medicini, še posebej pri delu s polnili in laserji, na področju katerih ima večletne izkušnje. S podjetjem Fotona sodeluje pri pripravah kliničnih študij in kliničnih raziskavah. Svoje znanje in izkušnje je obogatila tudi med daljšim obdobjem dela na edini zasebni medicinsko-estetski kliniki v Trstu pri dr. Leonardu Mariniju. Med specifične kompetence spadajo izvajanje širokega spektra laserskih posegov, aplikacije hialuronskih polnil ter pripravkov za glajenje gubic, dermatoskopija, seveda pa izvaja tudi vso klasično dermatologijo.

Urša Fratnik Florijančič, dr. med, specialistka dermatovenerologije na Kliniki Božikov

Se želite naročiti na dermatološki pregled?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.