Odstranjevanje brazgotin

Odstranjevanje brazgotin, to je najrazličnejših zarastlin ali sledi na koži, je pogosta in želena estetska operacija. Brazgotine namreč kvarijo videz našega telesa, zato se tudi odločimo, da jih odstranimo. Brazgotine se razlikujejo po obliki, barvi in videzu ter so različno velike. Lahko so posledica poškodbe ali kirurškega posega. Večinoma so le estetsko moteče, v nekaterih primerih pa lahko zaradi zbiranja kože na enem delu telesa ali napetosti kože tudi ovirajo gibanje.

Odstranjevanje brazgotin: Estetski ali medicinski razlogi

Odstranjevanje brazgotin je estetski poseg, s katerim lahko odpravimo nepravilnosti kože, ki so lahko estetsko ali tudi kako drugače moteče. Ne glede na to, zakaj oz. kako je nastala brazgotina, gre za spremenjeno tkivo kože, ki pogosto zahteva zdravljenje, tako iz medicinskih, kot iz estetskih razlogov. Plastična kirurgija v večini primerov ponuja rešitev za brazgotinjeno kožo, pri čemer pa je treba vedeti, da v nobenem primeru brazgotina po posegu ne bo popolnoma izginila, vendar pa bo zagotovo manj izražena in manj vidna.

Kirurško odstranjevanje brazgotin se običajno izvede vsaj pol leta po poškodbi kože.

Če želimo, da je odstranjevanje brazgotin učinkovito, mora od poškodbe miniti dovolj časa. Običajno se h korekciji brazgotine pristopa približno 6 mesecev po poškodbi, le izjemoma tudi prej.

Korekcija brazgotin in odstranjevanje

Na naši kliniki brazgotine odstranjujemo z različnimi metodami in tehnikami. Če je brazgotina široka, jo lahko izrežemo in ponovno natančno zašijemo, s čimer dosežemo, da je tanjša. V primeru, ko brazgotina poteka v smeri, ki dodatno kazi naš videz, ji lahko spremenimo smer in jo s tem omilimo. Kadar je brazgotina izbočena, jo lahko z različnimi tehnikami – z laserjem ali z vbrizgavanjem različnih zdravil – vrnemo v nivo kože. Ko je brazgotina rdeče barve,  lahko z lasersko terapijo dosežemo hitrejše zorenje brazgotine. Med posege odstranjevanja brazgotin sodi tudi odstranjevanje strij – te operativno odstranimo z abdominoplastiko.

Odstranjevanje brazgotin: Nega po posegu

Odstranjevanje brazgotin terja skrbno postoperativno nego. Po posegu je potrebno mesto, kjer je bil opravljen poseg, trajno zaščititi po navodilih kirurga. Prav tako se je potrebno izogibati direktnemu izpostavljanju operiranega mesta sončni svetlobi.

Cena posega

Katero metodo se uporabi za odstranjevanje brazgotin, je odvisno od vrste in tipa brazgotine. Kirurg ali dermatolog jo lahko določi šele po pregledu, na katerem vas podrobno pregleda. Od tega je odvisna tudi cena posega.

Želite izvedeti več o posegu?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.