FotoGlow III - fotopomlajevanje kože

FotoGlow III je medicinska kozmetična terapija, s katero naslavljamo fotopoškodbe kože, ki so posledica izpostavljenosti UV žarkom in staranja kože. T. i. fotopomlajevanje kože velja za enega izmed najbolj zaželenih in izvajanih tretmajev v estetski medicini. Pri posegu s kombinacijo Nordlys SWT tehnologije in laserja Frax 1550 nm ter po potrebi tudi kemičnega pilinga naslavljamo in učinkovito izboljšujemo znake staranja kože, kot so pigmentni madeži in starostne lise, neenakomeren ten kože ter drobne gubice.

Kaj je FotoGlow III?

FotoGlow III oz. t. i. fotopomlajevanje je izraz za terapijo oz. tretma, v katerem združujemo prednosti intenzivne pulzne svetlobe (IPL), frakcioniranega laserja ter po potrebi kemičnega pilinga. Pri terapiji, ki jo izvajajo usposobljene estetske terapevtke, tako naslavljamo znake fotostaranja kože, ki so posledica UV sevanja in starosti.

Kakšni so učinki terapije FotoGlow III?

S fotopomlajevanjem dosežemo naslednje učinke:

  • bolj enakomeren ten kože,
  • zmanjšan videz hiperpigmentacij, drobnih gub in ostalih kožnih nepravilnosti (pomirja akne, izboljša stanje drobnih brazgotin),
  • sinteza kolagena,
  • izboljšana tekstura kože,
  • bolj zdrav in sijoč videz kože.

Kako poteka tretma FotoGlow III?

Posebna priprava na terapijo ni potrebna. Izvajamo jo na neposočneni in neporjaveli koži (pred terapijo se izogibajte soncu, solariju in uporabi samoporjavitvenih krem), saj je tako bolj učinkovita in prinaša želene učinke.

Pri terapiji najprej z Nordlys SWT tehnologijo z močno svetlobo naslavljamo in razbijamo melanin, ki je v  hiperpigmentacijah (pigmentni madeži, starostne lise in pege) in koži na splošno in hkrati stimuliramo tvorbo kolagena, posledica česar je bolj napeta koža. Drobne gubice dodatno naslavljamo z laserjem Frax 1550 nm. Po potrebi vam terapevtka pri drugem ali tretjem tretmaju svetuje tudi dodatek kemičnega pilinga, pri katerem pa morate računati na dodatno luščenje kože.

Terapija s pripravo traja približno eno uro, je minimalno boleča, občutite jo kot rahlo frcanje na koži, po njej pa imate občutek toplote, ki v nekaj urah po tretmaju izzveni.

Dodatno je učinke terapije mogoče izboljšati s personaliziranim protokolom nege kože doma, ki vam ga prav tako glede na specifike kože svetuje estetska terapevtka.

Okrevanje po terapiji

Takoj po terapiji na koži čutite toploto, ki izzveni v nekaj urah. Prav tako je prisotna rdečica, ki traja približno en dan. Hiperpigmentacije naslednji dan po terapiji potemnijo, pojavijo se drobne krastice, ki se v nekaj dneh (5 do 7 dni, odvisno od obsežnosti pigmentacij) izluščijo in odpadejo. Po terapiji se lahko pojavi tudi blag edem, ki lahko traja do dva dni.

Kožo je potrebno po terapiji negovati z ustreznimi negovalnimi kremami, ki vam jih priporočijo terapevtke. Rdečino po terapiji lahko že takoj po njej prekrijete z ustrezno in medicinsko preizkušeno prekrivno kremo (priporočile vam ji bodo estetske terapevtke), svoj puder pa lahko začnete uporabljati dva dni po terapiji.

Če se pri terapiji izvede še kemični piling (po potrebi ga svetuje estetska terapevtka), se približno dva dni po terapiji koža začne še dodatno luščiti.

Zelo pomembno je, da se 3-4 tedne pred in po posegu izogibate soncu. Vsak dan je potrebno kožo zaščititi z zaščitno kremo SPF50+.

En teden pred in en teden po terapiji ne smete uporabljati retinola, AHA in BHA kislin. 

Koliko tretmajev je potrebnih?

Prvi učinki so vidni že po eni terapiji. Vaša koža bo opazno bolj čista (zmanjšalo se bo število in obseg rjavih lis), bolj napeta in tudi sijoča. A za optimalen rezultat svetujemo ponovitev treh terapij v razmaku na približno en mesec. 

Cena terapije FotoGlow III

1 terapija = 300 EUR

Paket 3 terapij: 2 + 1 gratis = 600 EUR

Želite izvedeti več o fotopomlajevanju kože FotoGlow III?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali pa nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.