Lepotni kirurški posegi

Odločitev za lepotni kirurški poseg je intimna odločitev, ki pomembno vpliva na vaše življenje. Pravilna izbira posega in estetskega kirurga je zelo pomembna za dosego najboljšega rezultata. Na Kliniki Božikov stremimo k lepoti in zadovoljstvu naših strank, pri čemer pri vseh estetskih posegih zasledujemo iste cilje: poudariti lepoto stranke, ji s tem povrniti samozadovoljstvo in samozavest ter doseči, da se bo spet dobro počutila v svoji koži in tako izboljšati kakovost njenega življenja.

Dandanes poznamo ogromno različnih lepotnih kirurških posegov. Za dosego najboljšega rezultata je poleg veščega kirurga potreben tudi zdrav razum. Doc. dr. Krešimir Božikov, specialist estetske, plastične in rekonstruktivne kirurgije ter direktor Klinike Božikov je eden najboljših strokovnjakov na področju lepotnih kirurških posegov v Sloveniji. Njegova primarna področja so posegi na prsih, operacije nosu ter liposukcija. 

Prsi

Prsi v kulturni zgodovini zahodnega sveta veljajo za enega od najmočnejših ženskih simbolovDojka, ki predstavlja žensko načelo, je nekoč predstavljala predvsem simbol materinstva, nežnosti, varnosti, izvira. Naši daljni predniki so ženske prsi v prvi vrsti povezovali s plodnostjo in mlekom kot prvo hrano. Prsi so močan simbol ženstvenosti, vir in navdih mnogih umetnikov, za veliko število žensk pa izjemno pomemben element zadovoljstva s samim seboj. A meril, kakšne so popolne prsi, ni. Vsaka ženska ima o popolnih prsih svojo predstavo, brez dvoma pa so popolne prsi tiste, ki posameznici prinašajo zadovoljstvo. Na naši kliniki na prsih izvajamo naslednje lepotne kirurške posege:

Metod pomlajevanja obraza je več vrst, najbolj ustrezno in najbolj učinkovito za vas vam bo na prvem posvetu svetoval dr. Božikov.

Obraz

Obraz je tisti del telesa, na katerem se najprej opazijo učinki staranja. Koža z leti izgublja elastičnost in kolagen, se tanjša, prav tako se zmanjšuje volumen mehkih tkiv obraza. Posledica tega je nastanek manjših in večjih gub. Zmehčana in stanjšana tkiva se čedalje težje upirajo gravitaciji, zato lahko nastanejo mešički na področju spodnje čeljusti, zrahljane gube se poglobijo, polna lica usahnejo, koža na vratu izgubi napetost.

Utrujen, upadel in zguban obraz, podočnjaki in uvela koža na obrazu kazijo tako ženski, kot tudi moški obraz. Zahvaljujoč sodobni estetski kirurgiji je mogoče z določenimi posegi obrazu povrniti energijo in sijaj. S tem izboljšamo ne samo izgled, na višjo raven dvignemo tudi notranje počutje in samozavest, kar pomembno vpliva na vaše zadovoljstvo s samim seboj. Na naši kliniki izvajamo naslednje lepotne kirurške posege na obrazu:

Telo

Lepo telo je pomemben gradnik zadovoljstva samim s seboj. Je fizični odraz naše zavesti in pomembno vpliva na samozavest, samozaupanje in samopodobo. Res je, da naša lepota prihaja od znotraj, a res je tudi, da se, če smo zadovoljni s svojim telesom se v njem dobro počutimo. Do lepega telesa je mogoče priti na več načinov, zdrava prehrana, redno gibanje in pitje ustrezne količine tekočine, so le trije izmed njih. Včasih pa takšna skrb ne zadošča in ne prinaša rezultata, s katerim bi bili zadovoljni. Takrat vam lahko na pomoč priskoči estetska kirurgija. Lepotni posegi na telesu niso več tabu in nič ni narobe, če se odločite za katerega izmed njih. Zakaj ne bi bilo vaše telo razlog za vaše zadovoljstvo?

Na Kliniki Božikov vam svetujemo glede izbire ustreznega lepotnega posega in opravljamo naslednje lepotne kirurške posege:

Znamenja in brazgotine

Različni kožni izrastki in znamenja ter brazgotine lahko kvarijo naš izgled. Običajno so moteča in ker pogosto negativno vplivajo na naš videz, so lahko vir frustracij, nelagodja in neudobja, zaradi česar se lahko slabo počutite v svoji koži.

Kožna znamenja so zelo pogosta, posameznik jih lahko ima med 30 in 50. Njihovo število je odvisno od genetskih dejavnikov ter pretiranega izpostavljanja soncu v otroštvu. Pigmentna znamenja imamo le redko že ob rojstvu, večina se jih pojavi v otroštvu in v zgodnji odrasli dobi, in sicer v obliki svetlo do temno rjavih lis, rjavih ter bledih izboklin. Ker večina znamenj ni nevarnih, jih je najbolje pustiti pri miru in ne odstranjevati. Če se kljub temu odločite za odstranitev, jih večinoma odstranjujemo klasično kirurško s šivanjem in v lokalni anesteziji, pa tudi lasersko, prav tako v lokalni anesteziji. Na naši kliniki opravljamo naslednja posega:

Vsi kirurški posegi niso primerni za vse ljudi, zato je pred posegom še kako pomemben in tudi obvezen posvet in pregled pri estetskem kirurgu. Pred pregledom je, razen splošnih nasvetov, nemogoče izbrati najprimernejšo operacijo ali poseg.

Zakaj je prvi posvet tako pomemben?

Vsak estetski poseg, ki ga opravimo na naši kliniki, predstavlja medsebojno razumevanje in sodelovanje pacienta in kirurga. Le tako je mogoče doseči najboljši rezultat in obojestransko zadovoljstvo. Takšno sodelovanje je mogoče le s pristno komunikacijo – estetski kirurg se vam na prvem posvetu, ki traja eno urotemeljito posveti, saj vas želi dobro spoznati. Vpraša vas po vaših željah in predstavah o tem, kako želite izgledati po posegu. Zaželeno je, da s seboj prinesete tudi kakšno fotografijo, kakšen rezultat si želite. Na podlagi vaših želja vam predstavi vse možnosti, ki v estetski kirurgiji obstajajo, da dosežete želeni rezultat, hkrati z njimi pa tudi vse njihove pozitivne in negativne platiIzmeri vaše telo in vam skladno s tem tudi svetuje, kateri poseg in v kakšni meri je za vas najbolj primeren. Opiše vam tudi vsa tveganja, ki jih predstavlja izbrani poseg, ter postopek okrevanja, ki vas čaka po njem.

Prek pogovora do popolnega zaupanja

Na naši kliniki veliko pozornost posvečamo psihološkemu vidiku estetskih posegov. Dr. Božikov zagovarja stališče, da se mora s pacientom dobro razumeti, prav tako si morata popolnoma zaupati. Ker je vsak estetski poseg poseg, ki naj izboljša počutje, samozavest in videz, s tem, da pomaga  odstraniti motnjo v videzu, ki je lahko vzrok vaše frustracije, zabrisati neskladje med počutjem in videzom, ter omiliti znake staranja, je zelo pomembno, da skozi poglobljen pogovor razume vaše razloge za estetski poseg, vaše želje in seveda tudi vaša pričakovanja. Na drugi strani mora tudi pacient razumeti in sprejeti predlagani način kirurške terapije, njene učinkerezultat, morebitne zaplete in posledice. Da je vse to izvedljivo, morate izbrati kirurga, ki mu zaupate in tudi verjamete, da bosta skupaj uspešno izpeljala terapevtski postopek od samega posega prek okrevanja do končnega rezultata.

Naredite prvi korak k boljšemu počutju, večji samozavesti in samozadovoljstvu in se naročite na posvet in pregled pri dr. Božikovu.

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.