Fotopomlajevanje obraza z laserskim sistemom Nordlys SWT + Frax 1550nm

Fotopomlajevanje je eden izmed najbolj zaželenih in izvajanih tretmajev v estetski dermatologiji in estetski medicini nasploh. Na naši kliniki ga izvajamo z laserskim sistemom Nordlys SWT + Frax 1550nm, vrhunskega nemškega proizvajalca Candela.

Fotopomlajevanje: Izjema na svojem področju!

Fotopomlajevanje z laserskim sistemom Nordlys SWT + Frax 1550nm izstopa v primerjavi z drugimi konkurentnimi napravami zaradi svoje bistveno večje UČINKOVITOSTI in VARNOSTI.

Kaj tretiramo s fotopomlajevanjem?

S sistemom Nordlys SWT naslavljamo in izboljšujemo praktično vse znake staranja kože. Po posegu je koža svetlejša, bolj napeta, gladka in mehkejša.

Na fotografijah desno koža pred in po posegu s tehnologijo Nordlys SWT. Vidno je zmanjšanje hiperpigmentacij, rdečine in drobnih gubic. Foto: Urša Fratnik Florijančič, dr. med.

Kaj dosežemo pri tretiranju kože z laserskim sistemom Nordlys SWT + Frax 1550nm?

 • Pomladitev kože,
 • glajenje drobnih gub,
 • odpravljanje rjavih madežev in rdečine kože,
 • odpravljanje razširjenih žilic,
 • stiumulacijo kolagena in povečano napetost kože,
 • zmanjšanje por.

Uporabljamo ga tudi za

 • zdravljenje melazme,
 • tretiranje brazgotin po aknah.

Za katere dele telesa je primerno fotopomlajevanje?

S sistemom za fotopomlajevanje Nordlys SWT + Frax 1550nm lahko tretiramo kožo obraza, vratu, dekolteja in rok.

Kako deluje fotopomlajevanje?

Pri fotopomlajevanju v tkivo sproščamo številne izredno kratke pulze močne svetlobe določenih spektrov valovnih dolžin, ki se v glavnini absorbirajo v hemoglobinu, ki je v žilicah, ter v melaninu, ki je v starostnih lisah in difuzno v koži. Na ta način se žilice in lise lahko popolnoma in varno odstranijo, brez poškodbe okoliškega tkivaKoža postane svetlejša, brez lis in rdečice žilic ter mehkejša na otip.

Preostala svetlobna energija, ki se razprši v dermis kože, pa stimulira tvorbo kolagena, zaradi česar koža po posegu postane bolj napeta in se zmanjšajo drobne gube.

V istem tretmaju lahko po potrebi dodatno tretiramo drobne gubice z laserjem Frax 1550nm. Laserski žarek, ki je frakcioniran, se absorbira v koži do več milimetrov globine ter jo preoblikuje in pomladi, ne da bi se ob tem pojavile kraste in bi bilo potrebno okrevanje.

Kako poteka fotopomlajevanje?

Za fotopomlajevanje ni potrebna anestezija. Mnogi pacienti poseg opisujejo kot neboleč oziroma kot minimalno boleč občutek frcanja z gumijastim trakom in nato občutek rahle toplote kože, kot denimo po dnevu, preživetem na plaži. Poseg traja približno 20-30 min.

Katere plasti kože tretiramo pri fotopomlajevanju?

V enem tretmaju lahko kombiniramo različne laserske žarke in tako hkrati tretiramo globoko in povrhnjo plast kože, s čimer posledično dosežemo boljše rezultate.

Ali fotopomlajevanje povzroča ranice ali druge poškodbe kože?

Fotopomlajevanje s sistemom Nordlys SWT je neablativno pomlajevanje obraza, kar pomeni, da na povrhnjici ne povzročamo ranic.  Kljub temu je to izjemno učinkovit poseg, bistveno bolj kot drugi neablativni posegi. Pri večini ljudi namreč za viden in uspešen rezultat zadostuje že en tretma.  

Ali so za fotopomlajevanje potrebne priprave?

Posebnih priprav na fotopomlajevanje ni. Pomembno pa je, da se pred in po posegu izogibate sončenju (sonce, solariji, porjavitvene kreme). Zagorela, rjava koža absorbira več svetlobe, s katero jo obsevamo, zato je lahko tretma manj učinkovit, bolj neprijeten, prav tako se poveča tveganje za zaplete. Po tretmaju ni potrebna posebna oskrba, le negovalne kreme. Pomembno pa je, da se 3-4 tedne pred in po posegu izogibate soncu. Če se mu resnično ne morete izogniti, se morate obvezno zaščititi z zaščitno kremo SPF50+.

Ali fotopomlajevanje zahteva okrevanje?

Fotopomlajevanje ne zahteva okrevanja, saj tretma ne povzroča ran ali krast. Takoj po posegu se lahko vrnete k vsakdanjim aktivnostim.

Kaj lahko pričakujete v dneh po posegu?

Nekaj dni po posegu boste lahko opazili, da koža izgleda nekoliko bolj ‘umazana’, saj bodo lise in barvne nepravilnosti začasno potemnele. Nato se bodo neopazno izluščile in vaša koža bo gladka in svetlejša. Mladosten videz boste lahko ohranjali že z enim do dvema vzdrževalnima tretmajema na leto.  

Kakšna tehnologija stoji za fotopomlajevanjem?

Sistem Nordlys SWT ima patentirano najnaprednejšo in edinstveno tehnologijo na svojem področju. Bistvene tehnološke posebnosti, ki definirajo njegovo superiornost, so izjemno kratke dolžine pulzov ter dodani vodni filter čez vir svetlobe, kar omogoča bistveno bolj varne posege kot doslej.

Nordys IPL sistem se uporablja za fotopomlajevanje obraza, s katerim obrazu povrnemo svežino in mladosten videz.

Ključne prednosti posega z laserskim sistemom Nordlys SWT + Frax 1550 nm

 • Poseg je hiter,
 • okrevanja ni,
 • rezultati so preverjeni in očitni.

Fotopomlajevanje je odlična rešitev za vse tiste, ki si ne želite ali si ne morete privoščiti dolgotrajnega okrevanja po kirurškem posegu, pa tudi za tiste, ki niste naklonjeni pomlajevanju z injekcijami. Naredite nekaj zase in poskrbite za mladosten videz s fotopomlajevanjem – varno, neboleče, hitro in učinkovito!

Želite izvedeti več o fotopomlajevanju?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.