Telo

V življenju nam je dano eno telo in zato moramo zanj ustrezno skrbeti. Če lepo skrbite za svoje telo in ga negujete, mu izkazujete pozornost, se ukvarjate z njim in ga tudi cenite. Lepo telo je brez dvoma pomemben gradnik zadovoljstva samim s seboj. Je fizični odraz naše zavesti in pomembno vpliva na samozavest, samozaupanje in samopodobo. Res je, da naša lepota prihaja od znotraj, a res je tudi, da se, če smo zadovoljni s svojim telesom, se v njem dobro počutimo.

Kako do lepega telesa?

Do lepega telesa je mogoče priti na več načinov. Zdrava prehrana, redno gibanje in pitje ustrezne količine tekočine, so le trije izmed njih. Včasih pa takšna skrb ne zadošča in ne prinaša rezultata, s katerim bi bili zadovoljni. Takrat vam lahko na pomoč priskoči estetska kirurgija. Lepotni posegi na telesu niso več tabu in nič ni narobe, če se odločite za katerega izmed njih. Zakaj ne bi bilo vaše telo razlog za vaše zadovoljstvo?

Na Kliniki Božikov vam svetujemo glede izbire ustreznega lepotnega posega in opravljamo naslednje lepotne posege:

Liposukcija - odstranjevanje odvečne maščobe

Liposukcija je najpogostejši poseg v estetski kirurgiji. Z njim odstranimo nakopičeno trdovratno podkožno maščevje in oblikujemo vitkejšo postavo. Rezultati posega so trajni, saj se maščoba ob ponovni pridobitvi telesne teže na predelih, s katerih smo jo odstranili, ne nakopiči več v enaki meri. Liposukcijo najpogosteje opravimo na predelu trebuha, bokov, hrbta, zadnjice, stegen, brade, vratu, prsnega koša, nadlakti, pa tudi pri zmanjšanju prsi. Treba pa je vedeti, da liposukcija ni nadomestilo za hujšanje. S tem posegom namreč lahko odstranimo največ 2000 ml maščobe, in sicer s tistih delov telesa, kjer je s hujšanjem in telesno aktivnostjo ne moremo. Liposukcijo lahko istočasno opravimo na več delih telesa, zelo pogosto pa je dodatek drugim posegom, predvsem tistim, s katerim pomlajujemo telo, obraz in prsi. Ob pravilnih indikacijah so rezultati zanesljivi in predvidljivi, tveganja pa minimalna. 

Če lepo skrbite za svoje telo in ga negujete, mu s tem izkazujete pozornost in ga cenite.

Abdominoplastika - odstranjevanje odvečne kože s trebuha

Abdominoplastika je kirurška korekcija trebuha. S posegom operativno odstranimo odvečno kožo s trebuha in uredimo prevelik oz. povešen trebuh, po potrebi prestavimo tudi popek. Najbolj pogosti vzroki za odvečno kožo na trebuhu so prekomerna telesna teža, porod in prevelika telesna teža v nosečnosti. Vsi ti dejavniki povzročijo raztezanje kože do te mere, da se ne more več skrčiti ali prilagoditi manjšemu obsegu telesa. Odvečna koža na trebuhu posameznika obremenjuje tako fizično, kot tudi psihično. Ker deformira telesno držo, negativno vpliva na presnovo in krvni obtok in povzroča utrujenost, lahko vodi v hude zdravstvene težave. Ker se odvečne kože na trebuhu ni mogoče znebiti s telesno vadbo in ustrezno dietno prehrano, močno vpliva tudi na psiho človeka. Ta se izraža v nezadovoljstvu s samim seboj ter različnih frustracijah. Abdominoplastika zahteva izurjenega plastičnega kirurga, precizno opravljeno plastično operacijo in temeljito okrevanje.

Labioplastika - korekcija sramnih ustnic

Labioplastika – korekcija sramnih ustnic je kirurški poseg, s katerim zmanjšamo ali preoblikujemo male sramne ustnice in tkivo okoli vagine. Veliko žensk ima namreč težave z izgledom zunanjega spolovila. V večini primerov gre za prekomerno velike ali povešene male sramne ustnice, ki jih sicer prekrivajo velike sramne ustnice. Spremembe sramnih ustnic se večinoma pojavijo po porodu, lahko pa so tudi posledica drugih hormonskih sprememb v telesu, spolnih odnosov, staranja ali pa so dedne. Prevelike sramne ustnice lahko žensko motijo estetsko ali jo ovirajo pri športnih aktivnostih in spolnih odnosih. Če operacijo, ki običajno poteka v lokalni anesteziji, opravi izkušen kirurg, je varna in ni nič bolj boleča kot injiciranje v druge predele telesa.

Oblikovanje telesa z nekirurškimi metodami

Na Kliniki Božikov poleg kirurških in nekirurških estetskih posegov izvajamo tudi tretmaje za neinvazivno oblikovanje telesa in neinvazivno pomlajevanje obraza. Te izvajamo s pomočjo posebnih medicinskih aparatov. Od klasičnih lepotnih programov v wellness centrih ali kozmetičnih salonih se razlikujejo po tem, da vse tretmaje izvaja ali pa potekajo pod nadzorom osebe, ki je usposobljena za rokovanje s tovrstnimi napravami. Za dober rezultat namreč ni dovolj le aparat, temveč tudi znanje in občutek osebe, ki z njim rokuje.

Neinvazivnih tretmajev je več vrst, vse pa povezuje ena značilnost –  uporabljajo se kot metoda za zaviranje znakov staranja in za oblikovanje telesa. Na trgu je mnogo različnih aparatov za izvajanje neinvazivnih tretmajev pomlajevanja obraza in oblikovanja telesa. Na naši kliniki smo izbrali tiste, za katere vemo, da so najbolj učinkoviti in jih je možno kombinirati tudi z bolj invazivnimi posegi. Neinvazivne tretmaje s posebnimi medicinskimi aparati priporočamo tistim pacientom, ki si  iz kakršnega koli razloga ne želijo invazivnih kirurških posegov, ali pa si ne morejo privoščiti časa za okrevanje, ki je nujno potreben po invazivnih posegih. Treba pa je vedeti, da je učinek neinvazivnih lepotnih tretmajev omejen, saj so rezultati manj drastični kot pri invazivnih posegih. Tovrstne tretmaje je tako po določenem obdobju potrebno ponoviti.

Želite izvedeti več o katerem izmed kirurških posegov na telesu?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.