Dermalna polnila s hialuronsko kislino

Dermalna polnila s hialuronsko kislino se uporabljajo za povečanje volumna globljih plasti kože. V preteklosti je bil za ta namen zelo uporaben kolagen. A ker je kolagen proizvod živalskega izvora, je bila visoka verjetnost alergičnih reakcij (kar 2 %). V današnjem času nastajajo novi sintetični proizvodi, ki temeljijo na hialuronu, to je hialuronski kislini. Dermalna polnila s hialuronsko kislino imajo enak učinek kot kolagen, le brez tveganja alergij.

Dermalna polnila s hialuronsko kislino so idealna za obraz

Dermalna polnila s hialuronsko kislino najpogosteje uporabljamo za korekcijo obraza, in sicer za dodajanje volumna različnim delom obraza, od ličnic, brade in temporalnih kotanj. S polnili mehanično zapolnimo prostor pod gubami in jih zato zmanjšamo, s čimer dosežemo pomlajen in svež videz obraza.

Za polnjenje ustnic na Kliniki Božikov uporabljamo vrhunska polnila s hialuronsko kislino.

Hialuronska kislina kot nadomestek za druga polnila

Za dosego dobrih rezultatov danes za nekirurško pomlajevanje obraza običajno kombiniramo različne tipe hialuronske kisline. Z injiciranjem v različne dele obraza izvajamo t. i. nekirurške liftinge.

Sodobna dermalna polnila so različnih gostot. Srednje gosto hialuronsko kislino uporabljamo za povečanje volumna ustnic, korekcijo podočnjakov, odpravljanje nepravilnosti linij obraza.

Najmehkejša hialuronska kislina v injekciji je rezervirana za zelo plitvo injiciranje in s tem za podlaganje in korekcijo manjših gubic.

Cene polnil s hialuronsko kislino so odvisne od velikosti predela, ki ga korigiramo, ter količine polnila. Točno ceno vam bo lahko na posvetu povedal naš estetski strokovnjak.

Katero dermalno polnilo je pravo za vas?

Vrsto, gostoto in količino polnila, ki je najbolj primerna za vas, da bo rezultat še naraven, vam na prvem pregledu svetujejo naši estetski strokovnjaki. Izbira dermalnega polnila je odvisna od stanja predelov, ki jih želite korigirati, ter od rezultata, ki ga želite doseči.

Kako poteka poseg z dermalnimi polnili?

Postopek opravimo ambulantno, brez anestezije. Običajno na mestu, ki ga želimo korigirati, uporabimo anestetično mazilo, gel ali pršilo, saj je občutek ob injiciranju lahko neprijeten. S sterilno tehniko nato opravimo injiciranje polnila v izbrani del obraza, ki ga želimo korigirati. Celoten postopek v povprečju traja od 30 minut do največ eno uro.

Dermalna polnila in okrevanje

Takoj po postopku se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom. Korigirani del lahko takoj po posegu nekoliko oteče, zato je njegov volumen v prvih dneh po posegu nekoliko večji kot ste morda želeli. Ko oteklina izgine, pa dobi svoj pravi volumen. Dva tedna po posegu se morate izogibati vročini (savna) in intenzivnim UV-žarkom (solarij).

Kako dolgo traja učinek dermalnih polnil?

Učinek polnil s hialuronsko kislino traja od 4 do 10 mesecev. Trajanje je odvisno od starosti in strukture kože, mesta aplikacije, načina življenja ter od vrste uporabljenega polnila. Telo namreč po določenem času hialuronsko kislino razgradi. Redna uporaba dermalnih polnil s hialuronsko kislino zagotavlja dolgotrajen učinek in mlajši in bolj svež videz.

Dermalna polnila in morebitna tveganja in zapleti

Kakovostna dermalna polnila s hialuronsko kislino ob pravilni uporabi le redko izzovejo zaplete. Stranski učinki, kot so oteklina, hematom ali občutek napetosti, so večinoma posledica zbadanja in hitro izzvenijo. Zaplet, ki si ga ne želimo, je alergijska reakcija na polnilo, ki se kaže v obliki granuloma, kar težko zdravimo.

Želite izvedeti več o pomlajevanju obraza z dermalnimi polnili s hialuronsko kislino?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.