O nas

Klinika Božikov - operacija nosu, povečanje dojk, abdominoplastika, korekcija ušes, labioplastika, liposukcija, odstranjevanje znamenj, blefaroplastika

Na Kliniki Božikov, ki se nahaja v Medicinskem Centru Vila Urbana v središču Ljubljane, poskrbimo za estetsko oskrbo vašega telesa najvišje kakovosti. Prisluhnemo vašim željam in vam pri tem predlagamo najprimernejši estetski poseg. Z vami si delimo pomemben cilj: da skupaj dosežemo vaše zadovoljstvo in boljšo samopodobo.

Strokovna ekipa Klinike Božikov.

“Želja po mladosti in lepoti je v današnjem času zelo razširjena. Pa vendar estetski posegi ostajajo osebna odločitev. Odnos zdravnik pacient želim oblikovati kot partnerstvo, v katerem vse svoje stranke obravnavam spoštljivo in individualno. Pomagal vam bom raziskati vaše možnosti, vam svetoval in zagotovil strokovno oskrbo najvišje kakovosti. Zame je zelo pomembno, da povsem razumem vaše želje in da skupaj najdemo najprimernejšo rešitev, s ciljem izboljšati vašo samopodobo in doseči vaše popolno zadovoljstvo.” 

podpis

Naši strokovnjaki

Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.

Doc. dr. Krešimir Božikov je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter direktor Klinike Božikov, ki je v posvečena osebam, ki cenijo in iščejo lepoto.

Doc. dr. Krešimir Božikov je specialist plastične, estetske in rekonstruktivne medicine.

Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS). V obdobju 2016 -2021 je tudi Nacionalni koordinator Slovenije za specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije.

Medicinsko fakulteto je obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

V letih 2005 in 2006 je živel in delal v Veliki Britaniji, v Canniesburn Plastic Surgery Unit v Glasgowu, ki je ena največjih in najprestižnejših ustanov za plastično kirurgijo v Evropi.

Znanja in izkušnje si je nabiral tudi z obiski svetovno znanih plastičnih kirurgov, kot so:

Od marca do maja 2009 se je v Londonu kot prvi dobitnik štipendije STACS Mentor Aesthetic Fellowship še dodatno poglobljeno izobraževal s področja estetske kirurgije obraza in dojk.

Le s sodelovanjem pacienta in estetskega kirurga je mogoče doseči najboljši rezultat estetskega posega in obojestransko zadovoljstvo.

Na svoji strokovni poti se je najprej posvečal težjim rekonstrukcijam področja glave in vrat ter dojk, to so področja, iz katerih je napravil magisterij ter doktorat znanosti. Kasneje pa se je vse bolj usmerjal v estetsko kirurgijo. Istočasno je pridobil učiteljski naziv docent za področje kirurgija na Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer je od leta 2010 delno zaposlen in je predava študentom. Kot glavni mentor prenaša znanje na specializante plastične kirurgje. Leta 2016 je ustanovil kliniko Božikov, z namenom združiti vse modalnosti lepotne kirurgije in medicine pod eno streho. Leta 2018 se je po 20 letih dela v UKC Ljubljana odločil za samostojno pot. Še vedno predava študentom, in se posveča vrhunski estetski kirurgiji v svoji Kliniki Božikov.

Dr. Katarina Živec, dr. med.

Katarina Živec, specialistka estetske kirurgije na Kliniki Božikov

Dr. Katarina Živec je specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

Študij medicine je končala leta 2006 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po končani medicinski fakulteti je leto dni raziskovala na priznani ustanovi MD Anderson Cancer Center v Houstonu v ZDA.

S specializacijo iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije je pričela leta 2008 v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in jo zaključila leta 2016. Leto dni specializacije (2012 – 2013) je opravila v priznanem mikrokirurškem centru Canniesburn Plastic Surgery Unit v Glasgowu na Škotskem.

Opravila je tudi Evropski izpit iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije (Fellow of EBOPRAS) in je tudi članica združenja EBOPRAS (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery) in SZPREK (Slovensko Združenje Plastičnih, Rekonstruktivnih in Estetskih Kirurgov). Od leta 2016 je asistentka na Katedri za kirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Zaposlena je v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani. Redno se udeležuje strokovnih srečanj s področja plastične in estetske kirurgije ter nekirurškega pomlajevanja kože.

Je mamica dveh otrok, športnica, ki se zaveda, kakšen izziv je uskladiti družinsko življenje, službene obveznosti in ohranjati spočit, brezhiben ter fit izgled. Svojim pacientkam želi ponuditi možnosti za dosego naravnega in elegantnega videza s kratkim časom okrevanja. Izjemno strokovno znanje, tehnična dovršenost, umetniško oko ter predanost in razumevanje bolnic ji to tudi omogočajo.

Urša Fratnik Florijančič, dr. med.

Dermatologinja Urša Fratnik Florijančič, dr. med.

Urša Fratnik Florijančič, specialistka dermatologije, je po končani gimnaziji Poljane nadaljevala svojo pot na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je izkazovala izjemen umetniški talent, bila vedno med najboljšimi in diplomirala z odliko. Želja po raziskovanju človeškega telesa in znanstvena žilica sta jo nato usmerili na medicinsko fakulteto, ki jo je prav tako zaključila z odliko. Po pripravništvu je nadaljevala s specializacijo dermatologije. Po opravljeni specializaciji pa je izpolnitev prirojene nadarjenosti za oblikovanje lepega telesa našla predvsem v estetski medicini, še posebej pri delu s polnili in z laserji, na področju katerih ima večletne izkušnje. S podjetjem Fotona sodeluje pri pripravah kliničnih študij in kliničnih raziskavah. Svoje znanje in izkušnje je obogatila tudi med daljšim obdobjem dela na elitni zasebni medicinsko-estetski kliniki v Trstu pri dr. Leonardu Mariniju. Med specifične kompetence spadajo izvajanje širokega spektra laserskih posegov, aplikacije hialuronskih polnil ter pripravkov za glajenje gubic, dermatoskopija, seveda pa izvaja tudi vso klasično dermatologijo.

Ajda Fabjan, dr. med.

Ajda Fabjan, specialistka dermatovenerologije, je  članica ekipe Klinike Božikov od februarja 2018.

Leta 2009 je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani in kot mlada zdravnica takoj pričela s samostojnim delom v ambulanti družinske medicine. Po specializaciji s področja dermatovenerologije, ki jo je opravila s cum laude, je bila do decembra 2017, ko se je podala na samostojno poklicno pot, zaposlena na Dermatovenerološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Izkušnje si je nabirala na vseh področjih dermatologije in venerologije, saj je obravnavala bolnike v različnih subspecialističnih ambulantah (otroška dermatologija, dermatološka onkologija, kirurgija). Ves čas se je dodatno izobraževala in usposabljala na različnih kongresih in delavnicah doma in v tujini.

Mlada zdravnica ima posebno afiniteto do estetske dermatologije, zato se ves čas izpopolnjuje za delo s sodobnimi terapevtskimi postopki. Popolnoma zaupa v sodobne neinvazivne metode pomlajevanja oz. ohranjanja svežega videza in jih tudi sama uporablja. Njen moto se namreč glasi: “Korekcija do stopnje, ko je ni mogoče pripisati posegom.”

Klinika Božikov

Doc. dr. Krešimir Božikov je leta 2016 s svojo ekipo odprl Kliniko Božikov v Medicinskem Centru Vila Urbana v centru Ljubljane, kjer se lahko v celoti posveti estetskim posegom in pacientom nudi vse najsodobnejše metode plastične (estetske) kirurgije ter tudi neinvazivnih in medispa lepotnih posegov. Dejavnosti klinike na področju plastične in estetske kirurgije dopolnjujejo tudi dermatološki pregledi.

Posebnost Klinike Božikov je individualen pristop k pacientom. Doc. dr. Božikov sodi med najboljše plastične kirurge v Sloveniji in je eden največjih strokovnjakov na področju posegov na dojkah (povečanje, dvig, pomanjšanja), rinoplastike (korekcije nosu), blefaroplastike (korekcije vek) ter različnih oblik liposukcije (VASER lipo) ter pomlajevanja obraza vključno z najmodernejšimi načini faceliftov.

Pogled v kliniko

Prostori Klinike Božikov na Barvarski stezi 4 v Ljubljani (Medicinski center Vila Urbana) so opremljeni z vrhunsko medicinsko opremo, ki skupaj z izkušnjami ter veliko strokovnega znanja omogoča prilagajanje željam in potrebam naših strank.

 

Delovni čas

Ponedeljek – četrtek 9.00 – 17.00

Naročanje

Na posvet oz. pregled ali poseg se lahko naročite na info@bozikov.com ali na telefonski številki 041 33 10 67 (vsak delovni dan).

Pridružite se nam na Facebook strani Klinika Božikov in na Instagram profilu klinikabozikov.