O nas

Klinika Božikov sprejemnica

V Medicinskem Centru Vila Urbana v Kliniki Božikov zagotavljamo estetsko oskrbo vašega telesa najvišje kakovosti.
Prisluhnemo željam in svetujemo najprimernejši estetki poseg, da skupaj dosežemo zadovoljstvo in izboljšano samopodobo.

“Želja po mladosti in lepoti je v današnjem času zelo razširjena. Kljub temu estetski posegi ostajajo osebna odločitev. Odnos zdravnik pacient želim oblikovati kot partnerstvo, v katerem obravnavam vse svoje stranke spoštljivo in individualno. Pomagal bom raziskati vaše možnosti, vam svetoval in zagotovil strokovno oskrbo najvišje kakovosti. Pomembno je, da povsem razumem vaše želje in da skupaj dosežemo najprimernejšo rešitev. Standard oskrbe je vaša izboljšana samopodoba ter zadovoljstvo.” 

podpis

Dr. Krešimir Božikov, dr. med.

Krešimir Božikov je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter ustanovitelj Klinike Božikov, ki je v celoti posvečena osebam, ki iščejo lepoto.
Delno je zaposlen tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer opravlja večje operacijske posege. Je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS).
Medicinsko fakulteto je Krešimir Božikov obiskoval v Ljubljani in jo kot prvi v generaciji končal leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Kliničnem centru v Ljubljani, od leta 2002 je bil zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Istega leta je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke.

 

V letih 2005 in 2006 je živel in delal v Veliki Britaniji, v Canniesburn plastic surgery unit v Glasgowu, ki je ena največjih in najprestižnejših ustanov za plastično kirurgijo v Evropi.

Znanja in izkušnje si je nabiral tudi z obiski svetovno znanih plastičnih kirurgov kot so:

Z aktivnimi prispevki se redno udeležuje evropskih in svetovnih srečanj plastičnih kirurgov.

Od marca do maja 2009 se je v Londonu še dodatno poglobljeno izobraževal s področja estetske kirurgije obraza in dojk kot prvi Slovenski dobitnik “STACS Mentor aesthetic fellowship”.

Dr. Katarina Živec, dr. med.

Dr. Katarina Živec je specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

Študij medicine je končala leta 2006 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po končani medicinski fakulteti je leto dni raziskovala na priznani ustanovi MD Anderson Cancer Center v Houstonu v ZDA.

S specializacijo iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije je pričela leta 2008 v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in jo zaključila leta 2016. Leto dni specializacije (2012 – 2013) je opravila v Veliki Britaniji v priznanem mikrokirurškem centru Canniesburn Plastic Surgery Unit na Škotskem.

Opravila je tudi Evropski izpit iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije (Fellow of EBOPRAS) in je tudi članica združenja EBOPRAS (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery) in SZPREK (Slovensko Združenje Plastičnih, Rekonstruktivnih in Estetskih Kirurgov). Od leta 2016 je asistentka na Katedri za kirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Zaposlena je v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani. Redno se udeležuje strokovnih srečanj s področja plastične in estetske kirurgije ter nekirurškega pomlajevanja kože.

Je mamica dveh otrok, športnica, ki se zaveda, kakšen izziv je uskladiti družinsko življenje, službene obveznosti in ohranjati spočit, brezhiben ter »fit« izgled. Svojim bolnicam želi ponuditi možnosti za dosego naravnega in elegantnega videza s kratkim časom okrevanja. Izjemno strokovno znanje, tehnična dovršenost, umetniško oko ter predanost in razumevanje bolnic ji to tudi omogočajo.

Ajda Fabjan, dr. med.

Ajda Fabjan, specialistka dermatovenerologije, je nova članica naše ekipe od februarja 2018.

Leta 2009 je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani in kot mlada zdravnica takoj pričela s samostojnim delom v ambulanti družinske medicine. Po specializaciji s področja dermatovenerologije, ki jo je opravila s cum laude, je bila do decembra 2017, ko se je podala na samostojno poklicno pot, zaposlena na Dermatovenerološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Izkušnje si je nabirala na vseh področjih dermatologije in venerologije, saj je obravnavala bolnike v različnih subspecialističnih ambulantah (otroška dermatologija, dermatološka onkologija, kirurgija). Ves čas se je dodatno izobraževala in usposabljala na različnih kongresih in delavnicah doma in v tujini.

Mlada zdravnica ima posebno afiniteto do estetske dermatologije, zato se ves čas izpopolnjuje za delo s sodobnimi terapevtskimi postopki. Popolnoma zaupa v sodobne neinvazivne metode pomlajevanja oz. ohranjanja svežega videza in jih tudi sama uporablja. Njen moto se namreč glasi: “Korekcija do stopnje, ko je ni mogoče pripisati posegom.”

Klinika Božikov

Krešimir Božikov je leta 2016 s svojo ekipo odprl Kliniko Božikov v Medicinskem Centru Vila Urbana v centru Ljubljane, kjer se lahko v celoti posveti estetskim posegom in pacientom nudi vse najsodobnejše metode plastične (estetske) kirurgije ter tudi neinvazivnih lepotnih posegov.

Posebnost Klinike Božikov je individualen pristop k pomlajevanju obraza vključno z najmodernejši načini faceliftov ter estetsko povečanje dojk.

Pogled v kliniko