Dermalna polnila in botulin toksin

Utrujen, upadel in zguban obraz, podočnjaki in uvela koža na obrazu kazijo tako ženski, kot tudi moški obraz. V času, ko se vitalna in aktivna doba podaljšujeta, nas to lahko zelo moti. Zahvaljujoč sodobni estetski kirurgiji je mogoče z določenimi neinvazivnimi posegi obrazu povrniti energijo in sijaj. S tem izboljšamo ne samo izgled, na višjo raven dvignemo tudi notranje počutje in samozavest, kar pomembno vpliva na naše zadovoljstvo s samim seboj.

Obraz in staranje

Obraz je tisti del telesa, na katerem so najprej vidni učinki staranja. Koža z leti izgublja elastičnost in kolagen, se tanjša, prav tako se zmanjšuje volumen mehkih tkiv obraza. Posledica tega je nastanek manjših in večjih gub. Zmehčana in stanjšana tkiva se čedalje težje upirajo gravitaciji, zato lahko nastanejo mešički na področju spodnje čeljusti, zrahljane gube se poglobijo, polna lica usahnejo, koža na vratu izgubi napetost.

Za pomlajen videz ni več nujno potreben kirurški poseg

Za dosego pomlajenega videza obraza pa se ni več potrebno izpostaviti kirurškemu posegu. Ta namreč odvrne marsikatero pacientko ali pacienta, saj se kandidat ali kandidatka bodisi boji operacije, še bolj pogosto pa si preprosto ne more privoščiti daljšega okrevanja, ki ga terja kirurški poseg. Sodobna estetska kirurgija tako omogoča tudi manj agresivne posege ter uporabo minimalno agresivnih preparatov z nizko možnostjo zapletov. Večina posegov se opravi v ambulanti, tako da se lahko čim hitreje vrnete k vsakodnevnim opravilom.

Za povečanje ustnic na Kliniki Božikov uporabljamo vrhunska polnila s hialuronsko kislino.

Dermalna polnila za povrnitev volumna in elastičnosti

Obraz tako lahko pomladimo tudi na neinvaziven način, in sicer z uporabo dermalnih polnil oz. filerjev, s katerimi koži na varen in učinkovit način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz. Polnila vsebujejo hialuronsko kislino, ki jo ima tudi naše telo, a jo koža s staranjem in izpostavljenostjo škodljivim dejavnikom izgublja. Na naši kliniki uporabljamo najkakovostnejša dermalna polnila svetovno priznani znamk Juvederm, Restylane in Teosyal, ki so se izkazala kot izredno varna in učinkovita.

Za kaj se uporabljajo dermalna polnila s hialuronsko kislino?

Dermalna polnila s hialuronsko kislino se uporabljajo v estetske namene, in sicer v spodnjih predelih obraza za:

  • odpravljanje obraznih gub: nazolabilanih gub (od nosu do ustnih kotičkov), glabelarnih gub (nad korenom nosu),  gub nad ustnicami,  gub na vratu ipd.,
  • povečanje ustnic,
  • oblikovanje lic,
  • povrnitev volumna v področju lic,
  • oblikovanje brade,
  • oblikovanje nosu,
  • korekcijo brazgotin.

Lahko se uporabljajo tudi za povrnitev volumna na hrbtišču rok, kjer je izguba volumna vidna kot znak staranja rok.

Najpogostejši neinvazivni estetski poseg na svetu je glajenje gubic, ki ga izvajamo z vbrizgavanjem  botulina toksina oz. botoksa. Gre za enostaven, varen, neboleč in izredno učinkovit način pomlajevanja, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne – mimične gube. Zelo učinkovit je tudi pri zmanjšanju ali odpravi prekomernega potenja. Botoks, ki ga uporabljamo na naši kliniki, je varen, učinkovit ter preizkušen v številnih študijah.

Botulin toksin za glajenje gubic

Najpogostejši neinvazivni estetski poseg na svetu je glajenje gubic, ki ga izvajamo z vbrizgavanjem  botulina toksina oz. botoksa. Gre za enostaven, varen, neboleč in izredno učinkovit način pomlajevanja, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne – mimične gube. Zelo učinkovit je tudi pri zmanjšanju ali odpravi prekomernega potenja. Botoks, ki ga uporabljamo na naši kliniki, je varen, učinkovit ter preizkušen v številnih študijah.

Kakšna je razlika med dermalnimi polnili in botoksom?

Dermalna polnila in botoks sta dve popolnoma različni učinkovini (v resnici veljata za zdravilo), ki tudi delujeta popolnoma različno.

Z dermalnimi polnili vbrizgamo volumen snovi in s tem dodamo oz. nadomestimo izgubljeni volumen, medtem ko z vbrizgavanjem botoksa povzročimo občasno paralizo mišice in s tem povzročimo, da guba izgine.

Botoks se tako uporablja za glajenje gubic v zgornjem predelu obraza, predvsem na čelu in v predelu okoli oči, medtem ko dermalna polnila uporabljamo za pomlajevanje izgleda spodnjih dveh tretjin obraza.

Botoks uporabljamo za glajenje dinamičnih gub, ki nastanejo kot posledica izraznosti našega obraza (smejanje, jok, mrščenje …). Učinkovina v njem povzroči krč v mišici in tako zgladi gube.

Hialuronska kislina, ki jo vsebujejo dermalna polnila, je telesu lastna snov, ki jo najdemo v vezivu in koži ter jo uporabljamo kot polnilo, ki koži vrne elastičnost in debelino. Z njo zgladimo globoke gube.

Za dosego najboljšega rezultata je običajno najbolj učinkovita kombinacija obeh.

Neinvazivni lepotni posegi z dermalnimi polnili in botulinom toksinom

Na Kliniki Božikov izvajamo naslednje neinvazivne posege z dermalnimi polnili in botulinom toksinom:

Povečanje ustic

Polne ustnice veljajo za lepše in bolj zapeljive, naredijo pa vas tudi manj stroge in bolj mladostne. Mnogo žensk ima predsodek pred tem postopkom, saj se bojijo, da bi s posegom dobile t. i. račje ustnice, ki so rezultat pretiravanja v volumnu in seveda močno kazijo izgled obraza. Dober estetski kirurg, ki odlično pozna tehnike injiciranja, upošteva pravilna razmerja polnjenja zgornje in spodnje ustnice ter uporablja kakovostno polnilo z zmernim volumnom, poskrbi, da so vaše ustnice lepše, izrazitejše, bolj popolne, predvsem pa izgledajo naravno.

Glajenje gubic z botulinom toksinom

Glajenje gubic z botulinom toksinom oz. botoksom je najpogostejši neinvazivni estetski poseg na svetu. Z njim varno, neboleče in zelo učinkovito gladimo ali celo odstranimo izrazne – mimične gube, ki so posledica krčenja mišic (smejanje, jokanje, mrščenje …), in sicer v zgornjih predelih obraza (čelo in predel okoli oči). Botoks je zelo učinkovit tudi pri zmanjšanju ali odpravi prekomernega potenja.

Pomlajevanje z dermalnimi polnili s hialuronsko kislino

Z dermalnimi polnili oz. t. i. filerji, ki vsebujejo hialuronsko kislino, koži na varen in učinkovit način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz. Hialuronska kislina je telesu lastna snov, ki jo najdemo v vezivu in koži. Z njo zgladimo globoke gube, in sicer v spodnjih predelih obraza.

Odprava potenja z botulinom toksinom

Znojenje regulira vegetativno avtonomno živčevje, na katerega zavestno nimamo vpliva. Avtonomno živčevje pri posameznikih različno deluje in lahko povzroča prekomerno znojenje, ki je lahko izredno moteče. Prekomerno znojenje lahko odpravimo na tri načine, med katerimi je najenostavnejše injiciranje botulinum toksina v predel podpazduh.

Želite izvedeti več o pomlajevanju z dermalnimi polnili in botulinom toksinom?

Če razmišljate o neinvazivnem pomlajevanju obraza, priporočamo pregled in posvet pri naših estetskih strokovnjakih. Glede na to, v kakšnem stanju je vaš obraz in kakšna je vaša koža ter kakšen rezultat si želite, vam bodo znali svetovati, kateri neinvaziven poseg je najbolj primeren za vas. Seznanili vas bodo tudi s pričakovanimi rezultati, z vsemi podrobnostmi o posameznem posegu, z morebitnimi tveganji ter vas opremili z informacijami o pripravi na poseg ter o ravnanju po njem.

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.