Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.

Ustanovitelj in vodja Klinike Božikov, ki je v celoti predana in posvečena osebam, ki iščejo lepoto, je doc. dr. Krešimir Božikov, specialist estetske, plastične in rekonstruktivne kirurgije ter eden najboljših strokovnjakov za estetiko prsi, nosu in obraza v Sloveniji. Dr. Božikov je redni član Slovenskega združenja plastičnih kirurgov ter Evropskega združenja plastičnih kirurgov (EURAPS).

Dr. Božikov je obiskoval Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer je kot prvi v generaciji diplomiral leta 1998. Takoj po končani fakulteti se je zaposlil v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in bil od leta 2002 do 2018 zaposlen na Kliničnem oddelku za plastično kirurgijo in opekline. Leta 2002 je zaključil magisterij na temo rekonstrukcij glave in vratu, leta 2010 pa še doktorat znanosti s področja rekonstrukcije dojke. Kot prvi slovenski dobitnik STACS Mentor aesthetic fellowship se je od marca do maja 2009 v Londonu še dodatno poglobljeno izobraževal s področja estetske kirurgije obraza in dojk.

V letih 2005 in 2006 je živel in delal v Veliki Britaniji, točneje na Canniesburn Plastic Surgery Unit v Glasgowu, ki je ena največjih in najprestižnejših ustanov za plastično kirurgijo v Evropi. Znanja in izkušnje si je nabiral tudi s sodelovanjem s svetovno znanimi estetskimi kirurgi, kot so na primer:

Wayne A. Morrison, Melbourne, Avstralija

estetska kirurgija obraza, kirurgija pareze obraznega živca

Adriaan Grobbelaar, London, Velika Britanija

estetska kirurgija obraza, kirurgija pareze obraznega živca

Gilbert Aiach, Pariz, Francija

estetska kirurgija nosu

Daniel Marchac, Pariz, Francija

estetska kirurgija obraza

Mark J.B. Gittos, London, Velika Britanija

estetska kirurgija dojk

Venkat V. Ramakrishnan, Chelmsford, Velika Britanija

estetska kirurgija dojk

Z aktivnimi prispevki se redno udeležuje evropskih in svetovnih srečanj plastičnih kirurgov.