Labioplastika – korekcija sramnih ustnic

Labioplastika - operacija malih sramnih ustnic

Labioplastika ali korekcija sramnih ustnic je eden izmed novejših estetskih posegov, število pacientk, ki se odločijo za ta poseg, pa se iz leta v leto povečuje. Estetski kirurg s tem posegom izreže odvečno tkivo malih sramnih ustnic (labia minora), ki so prevelike, s čimer popravi in polepša videz tega dela telesa. Prevelike male sramne ustnice, ki štrlijo izven velikih sramnih ustnic, vas namreč lahko ovirajo pri nošenju oprijetih hlač in povzročajo bolečine oz. neprijetno počutje med spolnim odnosom, med hojo ter pri športnih aktivnostih. Labioplastiko lahko opravimo v vsakem življenjskem obdobju, saj poseg ne ovira nosečnosti ali poroda. Poseg je intimna odločitev vsake posameznice in če se odločite zanj, vas nikakor ni treba biti sram. Labioplastika je brez dvoma poseg, ki bo izboljšal kakovost vašega življenja.

Ali ste primerna kandidatka za poseg?

Če se zaradi prevelikih sramnih ustnic počutite nelagodno med spolnim odnosom, hojo ali športno vadbo, potem ste kandidatka za labioplastiko. Prav tako tudi, če imate raztegnjene in povešene sramne ustnice, ki motijo vaš izgled med nošenjem oprijetih hlač, kopalk ali tekaških pajkic. Z angleškim izrazom tak videz imenujejo tudi camel toe (kamelji prst). Lahko imate tudi že prirojeno nesimetrično obliko sramnih ustnic, kar vas prav tako uvršča med kandidatke za poseg.

Kako potega poseg?

Labioplastiko večino opravimo v lokalni anesteziji. Traja približno eno uro. Po posegu vas za dve uri namestimo v naši počivalnici, nato pa lahko odidete domov.

Potem ko označimo območje, ki ga bomo odstranili, v male sramne ustnice vbrizgamo lokalni anestetik, ki vsebuje tudi adrenalin. Vbrizgana kombinacija poskrbi, da med posegom ne čutite bolečine, krči žile in tako preprečuje pretirane krvavitve na tem delu telesa. Ko anestetik začne delovati, odstranimo odvečno tkivo malih sramnih ustnic in jih preoblikujemo. Po potrebi lahko odstranimo tudi odvečno tkivo okoli klitorisa. Rane zašijemo s šivi, ki se sami razgradijo in jih ni treba odstranjevati. Po šivanju operiran del namažemo z antibiotično kremo.

Ob pravilni kirurški tehniki so rezultati labioplastike dobri, pacientke pa so dolgoročno brez težav in bolečin. Nekatere pacientke si želijo korigirati tudi velike sramne ustnice.  Več o tem lahko preberete na forumu.

Kako poteka okrevanje po posegu?

Po posegu je operirano področje zateklo in podpluto. Bolečine so blage, za lajšanje priporočamo tablete proti bolečinam. Prvi dan po operaciji se že lahko tuširate. Dva tedna po posegu operirano področje mažete z antibiotičnim mazilom. Nekaj dni po posegu se lahko pojavlja rahlo krvavenje in sluz, zaradi česar je priporočljivo nositi dnevni vložek. Pri prvih dveh naslednjih menstruacijah se izognite uporabi tamponov, da ne razdražite operiranega dela.

Na delo se lahko vrnete po treh do petih dneh. Od dva do štiri tedne se morate izogibati športnim aktivnostim, spolnim odnosom pa šest tednov po posegu. Prvi rezultat labioplastike je viden, ko izgine oteklina, končni rezultat pa viden po približno šestih mesecih do enega leta po posegu.

Cena

Labioplastka v lokalni anesteziji   1000 €

Želite izvedeti več o posegu?

Za več informacij o labioplastiki nam pišite ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št. 041 33 10 67