Nekirurški facelift z napravo Ultraformer III

Povrnite si mladost!

Ulterapija – izraz zaznamuje ultrazvočno terapijo – je najsodobnejša metoda nekirurškega pomlajevanja obraza z visokofrekvenčnim mikrofokusiranim ultrazvokom. Na naši kliniki ta poseg opravljamo z napravo Ultraformer III, ki predstavlja najnovejšo, tretjo generacijo tehnologije mikrofokusiranega ultrazvoka, zaradi česar je terapija v primerjavi z njej podobnimi še bolj udobna in bolj učinkovita, sam postopek pa kar dvakrat hitrejši. S terapijo učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

Z ulterapijo v boj proti prvim znakom staranja

Obraz je eden najbolj izpostavljenih delov našega telesa, zato je zelo dovzeten za staranje. Gube, izguba volumna mehkih tkiv obraza, zmanjšanje tonusa mišic, uvela koža na obrazu, še posebej v srednjem in spodnjem delu obraza ter na vratu, so posledice staranja, sile teže, pa tudi morebitnih poškodb kože zaradi sonca. Tak obraz izgleda utrujen in izžet, brez energije in vitalnosti.

Če se odločite spopasti s prvimi znaki staranja na obrazu in razmišljate o estetskem posegu, potem je brez dvoma najbolj učinkovito kirurško pomlajevanje obraza oz. facelift. A kirurški poseg ni primeren za vsakogar, pogosto zato, ker lahko imate do tega določene zadržke, še bolj pogosto pa zato, ker preprosto nimate časa za daljše okrevanje, ki ga običajno terja kirurški poseg. Pomladitev obraza z napravo Ultraformer III je tako odlična rešitev za to, da s svojega obraza izbrišete utrujenost in mu spet povrnete tonus, napetost in čvrstost, s tem pa energijo, vitalnost in bolj mladosten izgled. Z Ultraformerjem III, ki deluje po načelu fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound), lahko namreč izvedemo nekirurški lifting obraza in zgladimo gube na obrazu, vratu in v predelu dekolteja.

Ultraformer III je trenutno najbolj vroča naprava na trgu za nekirurško pomlajevanje obraza. Predstavili smo ga tudi v oddaji Preverjeno na Pop TV, in sicer s pomočjo modne vplivnice Pike Zrim. Na kratko vse o tem nekirurškem liftingu izveste v videu:

Za koga je primerna terapija z aparatom Ultraformer III?

Če vas skrbijo znaki staranja na vašem obrazu, ali pa menite, da obstaja možnost za osvežitev izgleda vašega obraza, potem ste prava kandidatka za terapijo z napravo Ultraformer III. Ultraformer III namreč predstavlja neinvazivno rešitev za drobne ali večje gube na obrazu, vratu in v predelu dekolteja, obenem pa tudi povečuje odpornost kože.

Prava kandidatka za terapijo z napravo Ultraformer III ste, če se prepoznate v katerem izmed spodnjih opisov:

 • soočate se z znižano linijo v predelu obrvi,
 • soočate se s povešeno kožo na obrazu,
 • motijo vas starostne gubice na obrazu, vratu in v predelu dekolteja,
 • vaša koža na obrazu ima slab tonus,
 • si ne želite kirurškega posega – facelifta, ker se ga bojite, bodisi imate do tega zadržke,
 • ne morete si privoščiti dolgotrajnega okrevanja, ki ga zahteva kirurški poseg,
 • želite z enim samim tretmajem doseči osvežen videz obraza, ki bo trajal dlje časa.

Lorella Flego preizkuša napravo Ultraformer III za nekurirško pomlajevanje obraza

Ultraformer III je preizkusila tudi priljubljena televizijska voditeljica Lorella Flego. Njeno izkušnjo lahko preberete v njenem blogu na tej povezavi.

Tretma ultrazvočne terapije z aparatom Ultraformer III ni primeren:

 • za nosečnice in doječe matere,
 • za osebe s kovinskimi vsadki/električnimi napravami,
 • če imate odprte rane ali izpuščaje na področju, ki bi ga tretirali,
 • če imate cistične akne,
 • če imate vneto kožo.

 Terapija se izvaja glede na stanje kože in mišičnega tonusa vsakega posameznika, običajno pa po 40 letu starosti.

Kako deluje ulterapija z aparatom Ultraformer III?

Z izbranim nastavkom, s katerim terapevt s pomočjo fokusiranega ultrazvoka visokih moči deluje na določeno mesto obraza ali telesa, se ultrazvočna energija usmeri v točno določeno plast kože ali podkožja. S segrevanjem teh tkiv pride do stimulacije nastajanja novega kolagena in zategovanja tkiv.

V videu, ki smo ga z modno vplivnico Piko Zrim posneli posebej za oddajo Preverjeno na Pop TV, poglejte, kako deluje Ultraformer III:

Nastavki za globine 1,5 mm, 2 mm, 3 mm, 4,5 mm, omogočajo najpreciznejše delo na obrazu glede na individualnim potrebe posameznika:

 • Nastavek globine 4,5 mm se uporablja za zategovanje povrhnjega mišičnoaponevrotičnega sistema (SMAS), ki se skrči in povzroči učinek liftinga lic, podbradka ali vratu. SMAS imenujemo plast tkiva pod kožo obraza, v kateri je prisotno maščobno in/ali mišično-vezivno tkivo, ki tvori globlja mehka tkiva obraza.
 • Nastavek 3 mm pod površino kože zmanjša maščobno tkivo, ki se nahaja na spodnjem delu lic in podbradku.
 • Nastavek 2 mm deluje na globoko usnjico, kar povzroča glajenje večjih gub.
 • Nastavek 1,5 mm pod kožo deluje na povrhnji del usnjice in gladi drobne gube okoli čela, oči ter lic.

 

Na Ultraformer III lahko namestimo tudi nastavke za globine 6 mm, 9 mm in 13 mm, ki pa predstavljajo makrofokusiran ultrazvok in omogočajo tudi tretmaje oblikovanja telesa.

Kako poteka postopek ulterapije z Ultraformer III?

Na pregledu se določijo deli obraza, ki bodo predmet pomlajevanja z aparatom Ultraformer III. Narišejo se anatomska področja in določi vrsto sonde, ki se bo uporabljala na posameznem področju. Na tanki koži se opravlja terapija s sondami do 2 mm, za podkožje, SMAS ali podbradek pa sonde z globljimi fokusi. 

Kako poteka terapija?

Za tretma z napravo Ultraformer III ne potrebujete nobenih predpriprav, ki bi vključevale morebitne diete, posebna oblačila ali kakršno koli drugo posebno stanje. Ultraformer III deluje po načelu fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound), in sicer s posebnimi nastavki segrevamo globok dermis in spodaj ležeče subdermalno povezovalno tkivo (SMAS) na 60°C do 70°C. S segrevanjem teh tkiv pride do stimulacije nastajanja novega kolagena in zategovanja tkiv. Pri terapiji ne poškodujemo površine kože.

Terapijo z aparatom Ultraformer III zaznavate kot prehoden občutek toplote. Če imate precej nizek prag bolečine, je možen tudi nekoliko manj prijeten občutek, ki pa ga je mogoče ublažiti na različne načine.

Na področjih, kjer delujemo le na kožo, to storimo z uporabo sond s plitkejšim fokusom. Na področjih, kjer je tkiv več in jih želimo zategniti, na primer v liniji čeljusti ali na podbradku, pa to storimo z uporabo sond z globljim fokusom – učinek je enak kot pri liftingu, le da brez uporabe kirurškega noža. Posamezen tretma traja približno pol ure.

Kakšni so rezultati?

Že po eni terapiji z aparatom Ultraformer III vaša koža prične postopoma postajati bolj gladka in napeta. Učinek tretmaja se stopnjuje, končni rezultat pa je viden po treh mesecih do pol leta. Ker je učinek obnavljanja in remodelacije obraza z uporabo aparata Ultraformer III dolgotrajen, za mlajši in bolj svež izgled obraza potrebujete le eno terapijo, ki jo je smiselno obnavljati enkrat na leto.

Aparat Ultraformer III beleži odlične rezultate na področju pomlajevanja obraza, vendar pa se morate zavedati, da gre za nekirurško pomlajevanje, ki se še vedno ne more kosati z učinkovitostjo pomlajevanja obraza s kirurškim posegom – faceliftom. Kljub temu boste z rezultatom, ki ga prinaša Ultraformer III, zelo zadovoljne – še zlasti, če se bojite tiste prave lepotne operacije in če si ne morete privoščiti veliko časa za okrevanje.

 

Kako poteka okrevanje?

Pomlajevanje obraza z ultrazvočno terapijo, pri kateri uporabimo aparat Ultraformer III, je neinvaziven lepotni postopek, zato okrevanja po terapiji ni. Takoj po njej se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom. Učinek terapije je zelo podoben liftingu obraza – vaš obraz bo spet svež in mladosten, saj mu bo zaradi nove tvorbe kolagena povrnjen tonus, koža pa bo spet napeta.

Kakšni so stranski učinki?

Med terapijo so lahko prisotni občutki toplote, ki pa so zaradi tretje generacije naprav, ki delujejo po metodi fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU), najmanj izraženi. Po posegu je lahko prisotna blaga rdečica ali blaga oteklina, ki po nekaj urah izgine. Morebitne modrice, podplutbe oz. otrplost po posegu so le začasni. Po posegu tudi ne potrebujete časa za okrevanje.

Kaj je Ultraformer III?

Ultraformer III je naprava, ki bo s pomladitvijo vašega obraza povečala vaše zadovoljstvo in izboljšala kakovost vašega življenja. Z njim na naši kliniki izvajamo najnovejšo terapijo na področju nekirurškega pomlajevanja in učvrščevanja kože. S terapijo s pomočjo fokusiranega ultrazvoka visokih moči učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

Zelo učinkovit je pri: 

 • dvigu (liftingu) obraza,
 • zmanjševanju in glajenju gub na obrazu, vratu in dekolteju,
 • oblikovanju telesa z novo MMFU (mikro in makro fokusiran ultrazvok) tehnologijo.

Ultraformer III je naprava tretje generacije fokusiranega ultrazvoka visokih moči (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound) najvišje kakovosti. V Evropi postaja najbolj zaželena naprava HIFU in ustreza vsem kliničnim in mednarodnim regulativam in standardom, ki zagotavljajo varne in učinkovite postopke za pomlajevanje obraza ter oblikovanje telesa. 

Zakaj za pomlajevanje obraza izbrati Ultraformer III?

 • nekirurški facelift
 • učinkovit tudi pri povešeni koži na vratu, trebuhu, rokah, dekolteju
 • trajanje terapije: 30 minut
 • okrevanje: 0 dni
 • starost: 40+
 • vidne takojšnje spremembe
 • minimalna bolečina
 • minimalni stranski učinki
 • dolgo trajajoči rezultati
 • zelo varen

Cena tretmajev

Od 230 € naprej, odvisno od tega, kateri del obraza ali telesa tretiramo.

Želite izvedeti več o tretmaju?

Za več informacij tretmajih z Ultraformerjem III ter za točne cene za določen del obraza ali telesa nam pišite ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67