InMode Morpheus 8: Nekirurški lifting s frakcionirano bipolarno radiofrekvenco

InMode Morpheus 8 trenutno predstavlja najnovejšo, najsodobnejšo in najnaprednejšo radiofrekvenčno tehnologijo za zdravljenje kože in pomlajevanje videza. Najbolj zaželeni tretma zvezdnic svetovnega formata, kot so Chrissy Teigen, Kim Kardashian, Cynthia Bailey, Emma Roberts in Paula Abdul, vam je odslej na voljo tudi na naši kliniki!

Kaj je InMode Morpheus 8?

InMode Morpheus 8 temelji na frakcionirani bipolarni radiofrekvenci, s katero dosežemo optimalno pomlajevanje kože. Z radiofrekvenčnim tokom, ki ga dovajamo v podkožna tkiva, spodbudimo in pospešimo tvorbo kolagena in preoblikujemo tkiva na celični ravni, z mikroiglicami, s katerimi prebadamo kožo, pa spodbudimo obnavljanje celic kože na površini.

Frakcionirana bipolarna radiofrekvenca InMode Morpheus 8 je odlična metoda za izboljšanje videza brez kirurškega posega, ki zahteva relativno kratek čas okrevanja. S to visokotehnološko napravo izjemno učinkovito delujemo v primerih, kot so glajenje drobnih gub na zgornji ustnici in okoli ust, glajenje gub na čelu, zategovanje kože na povešenih licih in v predelu podbradka, glajenje drobnih in srednje globokih gub na obrazu, vratu in dekolteju. S terapijo gladimo tudi brazgotine po aknah in strije. InMode Morpheus 8 je varen in učinkovit na vseh tipih kože.

Prednosti terapije s frakcionirano bipolarno radiofrekvenco InMode Morpheus 8:

  • temelji na najsodobnejši tehnologiji, ki se uporablja v estetski medicini: frakcionirani bipolarni radiofrekvenci, ki tretira tkiva iz notranje strani in ne kot do sedaj iz zunanje strani kože.
  • s tretiranjem podkožne maščobe, stimulacijo kolagena in elastina preobrazi starajoče se poteze obraza v bolj mladosten videz,
  • s kontroliranim segrevanjem podkožnih tkiv učinkovito doseže zategovanje in dvig kože in tkiv na obrazu,
  • učinkovito zmanjšuje nepravilnosti na koži, kot so brazgotine po aknah in druge brazgotine,
  • z zategovanjem in dvigom tkiv učinkovito gladi drobne linije in drobne gube,
  • izboljšuje tonus kože,
  • tretmaji so minimalno boleči in zahtevajo le kratek čas okrevanja,
  • je primerna in tudi varna za večino tipov kože, tudi za občutljivo kožo.

Zakaj za InMode Morpheus 8 izbrati našo kliniko?

Terapijo s frakcionirano bipolarno radiofrekvenco InMode Morpheus 8 na naši kliniki izvajajo za to usposobljeni strokovnjaki. Z izbiro različnih globin in energij se prilagodimo željam in potrebam glede učinka in okrevanja.  Lahko izberemo več tretmanov nižjih energij, kjer ni potrebno okrevanje, kar ustreza aktivnim posameznikom, ki si ne morejo privoščiti odsotnosti z dela. Izbiramo lahko tudi med agresivnejšimi tretmani, pri katerih je potrebno okrevanje, in so primerni za posameznike, ki želijo hitrejši učinek.

Kako deluje InMode Morpheus 8?

Nekirurški lifting s frakcionirano bipolarno radiofrekvenco InMode Morpheus 8 dejansko združuje dve napredni tehnologiji v eni: t. i. microneedling in frakcionirano bipolarno radiofrekvenco. Med terapijo mikroskopske igle predrejo kožo in spodbudijo naravno pomlajevanje kože s postopkom, znanim kot nadzorovano celjenje ran. Rezultat postopka je, da telo ustvari več kolagena in elastina. To sta strukturirani beljakovini, ki kožo ohranjata mlado in zdravo.

InMode Morpheus 8 s pomočjo mikroiglic v podkožna tkiva dovaja frakcionirano radiofrekvenčno energijo. Toplota povzroči, da se tkivo skrči in zategne, s čimer se še poveča proizvodnja kolagena.

Za razliko od drugih primerljivih postopkov, ki zgolj površinsko prodrejo v kožo, ima InMode Morpheus 8 možnost, da zahvaljujoč različnim nastavitvam globin iglic cilja na najgloblje plasti podkožnega tkiva. Naprava je odobrena s strani FDA (ameriška Uprava za hrano in zdravila) za pomlajevanje kože s subdermalnim maščobnim preoblikovanjem, torej preoblikovanjem maščobe pod površino kože za doseganje optimalnih rezultatov.

Obnova podkožnega maščobnega tkiva je še posebej učinkovita za oblikovanje spodnjega dela obraza in vratu. Terapija se običajno uporablja za izboljšanje oblike čeljusti, izboljšanje videza gub, izboljšanje tonusa upadle in uvele kože ter zmanjšanje kopičenja maščobe v predelu vratu in brade.

Katera stanja kože lahko izboljšamo s frakcionirano bipolarno radiofrekvenco InMode Morpheus 8?

Frakcionirana bipolarna radiofrekvenca InMode Morpheus 8 lahko pomladi kožo in odpravi pogoste nepravilnosti kože na obrazu in telesu:

  • izboljša videza finih linij obraza in zmanjša drobne gubice,
  • zateguje kožo,
  • zmanjša videz brazgotin (po aknah, operaciji, opeklinah …),
  • zmanjša videz strij,
  • izboljša tonus kože,
  • izravnava teksturo kože,
  • konturira podbradek.

Kakšna je razlika med tretmajem InMode Morpheus 8 in klasičnim microneedlingom?

InMode Morpheus 8 je veliko bolj napreden, saj mikro iglice uporablja za oddajanje radiofrekvenčne energije v plasti kože, zaradi česar se segrevajo in zategujejo tudi podkožna tkiva. Dodana toplota v globljih plasteh kože spodbuja proizvodnjo kolagena, elastina in hialuronske kisline na veliko večji ravni kot klasičen microneedling.

Kako poteka tretma z InMode Morpheus 8?

Vsak tretma z InMode Morpheus 8 na naši kliniki izvaja usposobljeno osebje.

Tretirani del najprej očistimo in namažemo z anestetično kremo, s čimer zmanjšamo/preprečimo morebitno nelagodje med samim postopkom. Pred tretmajem kožo še razkužimo, nato pa z mikroiglicami v kožo dovajamo bipolarno frakcionirano radiofrekvenco, s katero spodbudimo ustvarjanje novega kolagena. Z dovajanjem toplote v podkožna tkiva povzročimo kontrolirane in zdrave spremembe tkiva. Med postopkom boste lahko občutili toploto, ki pa ne bo škodovala koži oz. povzročila neželenih nepravilnosti. Po tretmaju je koža pordela, zato odsvetujemo izpostavljanje soncu in solarijem še 4 tedne po posegu.

Najbolj plitva globina nastavitev iglic (0,5 mm) se uporablja na čelu in okolici oči, 1-4 mm pa na preostalih delih obraza. Pri najglobljih nastavitvah (4 mm) InMode Morpheus 8 doseže in deluje na sloj podkožne maščobe, kar se je pokazalo za najbolj učinkovito za obnavljanje tonusa kože. Globoko pregrevanje kože najbolj učinkovito ustvari novi elastin, ki izboljša elastičnost kože in odpravi njeno povešenost. To je učinkovit postopek za zmanjšanje povešene kože na licih, podbradku ali vratu.  

Kako poteka okrevanje po tretmaju InMode Morpheus 8 in kako dolgo traja?

  • Tretirani predel bo vroč še 24 ur po tretmaju.
  • Na tretiranem predelu se lahko pojavijo modrice, najpogosteje okoli oči ali na rokah.
  • Takoj po tretmaju bo koža na tretiranem predelu pordela, lahko so vidne tudi drobne praske (kraste). Takšno stanje kože je lahko prisotno do 14 dni po posegu pri najagresivnejših nastavitvah, sicer manj.
  • Takoj po posegu bo na tretiranem delu prisotna oteklina, ki lahko traja do tri tedne pri najagresivnejših tretmajih.
  • Celotno okrevanje po tretmaju traja od enega dne do dveh tednov, odvisno od uporabljenih parametrov zdravljenja in tipa kože pacienta.
  • Prisotnost bolečine po tretmaju ni običajna, saj učinek anestetične kreme, nanešene pred tretmajem, običajno traja še nekaj ur. Jemanje zdravil proti bolečinam po tretmaju ni običajno, vzame se jih v res skrajnih in redkih primerih.
  • Po tretmaju je na tretiranem delu mogoče občutiti srbenje (običajno na vratu). To je sestavni del zdravljenja kože po tretmaju. Ublažite ga lahko s hladnimi obkladki.
  • Če se poseg izvede na obrazu, se priporoča vsaj 2-7 dni odsotnosti od visokointenzivnih dnevnih aktivnosti (športna vadba).
  • V večini primerov lahko ličila na obraz ponovno nanesete 2 dni po terapiji.

Na kaj je potrebno paziti po terapiji?

  • Izogibajte se izpostavljanju intenzivnemu soncu.
  • Kožo na tretiranem delu vsak dan zaščitite z visokim zaščitnim faktorjem.
  • Ponoči kožo na tretiranem delu telesa vlažite z bolj gosto vlažilno kremo.
  • Poskusite uporabljati čim manj ličil, da koža diha.
  • Šele dan po terapiji lahko tretirani predel umijete z blagim čistilnim gelom, ki nima učinka pilinga.

Najpomembneje je, da tretirani predel skrbno vlažite z vlažilno kremo in se izogibate intenzivnemu soncu. Ob tem pa vsak dan uporabljate zaščitno kremo z visokim zaščitnim faktorjem, ki tudi sicer zmanjšuje tveganje za kasnejši nastanek kožnega raka in upočasnjuje proces staranja kože zaradi prekomernega izpostavljanja UV žarkom.

Ob zaključku tretmaja vam bodo naši estetski strokovnjaki svetovali glede ustrezne nege po tretmaju in odgovorili tudi na vsa vprašanja v zvezi s tem.

Nasveti za nego kože po tretmaju:

Z vami delimo nekaj napotkov in priporočil za nego po tretmaju z InMode Morpheus 8. Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo na telefonski številki 041 33 10 67 ali e-naslovu info@bozikov.com.

  • V prvih 48 urah po tretmaju se izogibajte se dotikanju tretiranega predelau, še posebej z nečistimi rokami.
  • Morebitno oteklino in prisotno vročino na tretiranem predelu lahko blažite in hladite s hladnimi obkladki. Če je bil z InMode Morpheus 8 tretiran predel vratu, lahko pričakujete, da bo celjenje in okrevanje trajalo nekoliko dlje kot sicer navajamo.
  • Kožo na tretiranem delu lahko čistite z blagim čistilnim sredstvom, ki nima učinka pilinga, in posušite s čisto brisačo. Tretiranega dela ne drgnite.
  • V primeru pojava modric prvih 48 ur uporabljate hladne obkladke.
  • Pacienti redko poročajo o pojavu aken na tretiranem predelu. Zelo pomembno je, da predela, ki je tretiran, ne ličite dan pred tretmajem, na dan tretmaja in še dva dni po tretmaju. Ob ponovni uporabi ličil se prepričajte se, da so čopiči, blazinice in drugi pripomočki za nanos ličil čisti ali po možnosti novi.
  • Izogibajte se večji izpostavljenosti soncu ali solariju, dokler se koža ne normalizira, to je običajno najmanj 4 tedne po posegu.
  • V primeru tretiranja vratu se po tretmaju odsvetuje nošenje nakita (ogrlic), saj lahko draži tretirano področje.
  • Izogibajte se plavanju v bazenih s klorirano vodo, dokler se koža ne normalizira, to je običajno najmanj 4 tedne po posegu.

Kdaj so vidni rezultati terapije?

Učinek terapije s frakcionirano bipolarno radiofrekvenco InMode Morpheus 8 je pri nekaterih viden že takoj po upadu otekline (približno teden dni po posegu). Najpogosteje je viden po dveh tednih po terapiji in se stopnjuje do tri mesece po terapiji. Nekateri pacienti bodo morda za viden rezultat potrebovali več mesecev, saj je lahko proizvodnja kolagena dokaj počasen proces.

Koliko tretmajev je potrebnih za dober učinek?

Za najboljši možni učinek je običajno potrebnih več tretmajev. Število posegov je odvisno od več dejavnikov: stanja kože pred tretmajem, individualnih značilnosti in pričakovanj pacienta, jakosti uporabljene energije in števila prehodov kože z nastavkom.

InMode Morpheus 8 deluje na spodnje plasti dermisa, zato izboljšuje upadlost kože, konturo obraza in tonus, zato za dober rezultat priporočamo tri tretmaje v razmaku 2-6 tednov. Tako zastavljena terapija daje najboljše rezultate, saj koži omogoči dovolj časa, da si opomore in pomladi.

Pacienti, ki imajo akne ali podobna vnetja kožo bodo za dober rezultat morda potrebovali 4-6 tretmaje. Število tretmajev vam bodo glede na vaše specifike kože svetovali / predpisali naši estetski strokovnjaki.

Za pomlajevanje kože na obrazu vratu in dekolteju, izboljšanje tonusa in glajenje gub je običajno potrebnih od 1 do 3 tretmajev.

Za izboljšanje brazgotin in strij je lahko potrebnih tudi več tretmajev, zdravljenje pa pogosto kombiniramo tudi z drugimi postopki, kot na primer laserji.

Cena terapije

1 terapija InMode Morpheus8 pomlajevanje obraza = 490 EUR

Za optimalen rezultat se priporoča izvedba 3 terapij v razmaku približno mesec dni.

Paket 3 terapij InMode Morpheus8 pomlajevanje obraza = 1000 EUR

Doplačilo za vrat je 300 EUR/paket.

Terapijo InMode Morpheus8 izvaja tudi dermatolog ali kirurg. Specialist v tem primeru uporablja višje nastavitve in tretira specifičen del obraza. Cena za eno terapijo pri specialistu je od 790 EUR naprej.

Želite izvedeti več o posegu?

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali pa nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.