Dermapen 4 medicinska microneedling terapija za kožo obraza

Dermapen 4 medicinska terapija z mikroiglicami (microneedling) je popolna nega za kožo obraza, ki se sooča z izzivi današnjega načina življenja, ki ga zaznamujejo pospešen tempo življenja, stres in zunanji dejavniki. Pri Dermapen 4 medicinski terapiji z mikroiglicami stimuliramo kožo, da proizvaja kolagen in se obnovi. Hkrati zmanjšuje tudi vidnost brazgotin, strij, hiperpigmentacij in drobnih gub. Vaša koža po medicinski terapiji z mikroiglicami bo obnovljena, videz pa svež in pomlajen.

Kaj je microneedling oz. terapija z mikroiglicami?

(Dermapen 4) medicinska terapija z mikroiglicami oz. medicinski microneedling je minimalno invaziven pomlajevalni poseg, pri katerem s številnimi drobnimi iglicami prebadamo površino kože. Mikroskopsko majhne poškodbe spodbudijo izločanje rastnih dejavnikov in obnovo osnovnih gradnikov kože, kot sta kolagen in elastin.

Kaj je Dermapen 4?

Dermapen 4 je najnaprednejša medicinska naprava za microneedling, s katero izvajamo medicinsko terapijo z mikroiglicami, ki je namenjena pomlajevanju kože po naravni poti. Ima nastavek s 16 iglicami, pri katerih lahko natančno nadzorujemo globino (od 0,5 mm do 3 mm). Na minuto doseže do 1920 vbodov.  Mikroiglice, s katerimi prebadamo kožo, omogočajo vnos hialuronske kisline in aktivnih učinkovin (vitamini, peptidi, rastni dejavniki) v srednje plasti kože. S tem jo spodbujajo k obnavljanju in stimulaciji kolagena ter hkrati blažijo videz drobnih gub, strij in brazgotin. Rezultat je zategnjena in pomlajena koža.

Medicinska naprava Dermapen 4 v primerjavi z drugimi napravami za microneedling

Medicinska naprava Dermapen 4 vsebuje številne mikroiglice za enkratno uporabo z edinstveno vzmetjo, ki z avtomatiziranimi gibi vibrira in tako ustvarja bolj kontroliran rezultat. Za razliko od drugih izdelkov z mikroiglicami ima medicinska naprava Dermapen 4 poseben navpičen kot vboda, zaradi katerega dosežemo večji učinek terapije. Hkrati je terapija zato bolj varna in zmanjšuje možnost poškodb kože. Navpičen kota vboda z mikroiglicami omogoča tudi varnejše in boljše zdravljenje težko dostopnih mest, denimo okoli oči, nosu in ustnic.

Kako deluje medicinska naprava Dermapen 4?

Medicinska naprava Dermapen 4 deluje tako, da z mikroiglicami, katerih dolžina je nastavljiva glede na to, kako globoko v kožo želimo prodreti, doseže mikropoškodbe kože, s katerimi spodbudi njeno obnovo. Na ta način se spodbuja nastajanje kolagena in elastina v fibroblastih – celicah, ki so odgovorne za proizvodnjo snovi, bistvenih pri celjenju kože. Tako se koža z naravnim procesom regeneracije pomlajuje. Večkratno povečana struktura kolagena kožo tudi zgosti in na ta način zmanjšuje videz brazgotin, strij in drobnih gub.

Kdo je primeren kandidat za Dermapen 4 medicinsko terapijo z mikrogilicami?

Na Kliniki Božikov Dermapen 4 medicinsko terapijo z mikroiglicami priporočamo za:

  • Zmanjšanje oz. izboljšanje videza drobnih gub na obrazu.
  • Pomlajevanje kože obraza na splošno.
  • Zategovanje kože obraza.
  • Izboljšanje videza oz. zmanjšanje različnih brazgotin (po aknah, kirurških posegih, opeklinah …).
  • Glajenje in s tem izboljšanje videza strij.

Kakšni so učinki zdravljenja kože z medicinsko terapijo z mikroiglicami?

  • Obnavlja kožo in jo tako pomlajuje.
  • Izboljša videz finih linij in drobnih gub.
  • Pomirja akne.
  • Odstrani oz. zmanjšuje hiperpigmentacijo.
  • Zmanjšuje videz strij.
  • Korigira videz brazgotin po aknah, brazgotin po operaciji in drugih brazgotin po telesu.

Koliko tretmajev je potrebnih za viden rezultat?

Koliko Dermapen 4 medicinskih terapij z mikroiglicami je potrebnih za dosego vidnega rezultata, je odvisno od težave, ki jo naslavljamo. Rezultati so odvisni od pravilne izbire nastavitev ter tehnike za posamezno področje. V grobem lahko pričakujemo 10-15 % zmanjšanje brazgotin po aknah ali drobnih gub po vsakem posegu.

Za zdravljenje globljih brazgotin (npr. po kirurških posegih ali večje brazgotine na obrazu) je priporočljivo opraviti šest do osem tretmajev.

V primeru, ko Dermapen 4 terapijo izvajamo z namenom preprečevanja in zmanjševanja posledic staranja in obnove teksture kože, je prve rezultate mogoče pričakovati po treh tretmajih.

Če želimo doseči najboljše rezultate, je zdravljenje priporočljivo ponoviti na vsake 2-4 tedna, največ pa 10 krat, odvisno od potreb in želenega rezultata.

Kako poteka Dermapen 4 medicinska terapija z mikroiglicami?

Pred tretmajem kožo temeljito očistimo (odstranimo ličila in kreme za obraz) in razkužimo. Pri tem uporabljamo ustrezne izdelke, prilagojene tipu kože, ki se zdravi. Sledi encimski piling, s katerim se odstrani poroženel sloj kože in odmrle kožne celice, kar omogoča, da pripravki hitreje in učinkoviteje prodrejo v podkožje. Medicinska terapija z mikroiglicami začne z nanašanjem aktivnih serumov, ki molekulam hialuronske kisline omogoča, da prodrejo globoko v kožo. S krožnimi in horizontalnimi gibi mikroiglice prodrejo v kožo in spodbudijo nastajanje kolagena. Po tretmaju na kožo nanesemo vlažilno kremo, da kožo dodatno nahranimo in umirimo.

Pri Dermapen 4 medicinski terapiji z mikroiglicami uporabljamo sterilne mikroiglice za enkratno uporabo, da omogočimo najvarnejšo možno nego ter se na ta način izognemo morebitnim bakterijskim, glivičnim in ostalim infekcijam.

Okrevanje po Dermapen 4 medicinski terapiji z mikroiglicami

Takoj po tretmaju bo vaš obraz rdeč in vnet, koža pa bo na dotik toplejša kot ponavadi. To je normalna reakcija kože na prebadanje z mikroiglicami. V obdobju 1-2 ur bi se stanje moralo ublažiti, po 24 urah pa povsem normalizirati. Odvisno od globine vbodov se takoj po posegu lahko pojavijo rdečica, modrice in oteklina, ki praviloma izginejo v nekaj dneh. Naše terapevtke vam bodo svetovale ustrezno nego kože, ki se je morate držati, da bi se izognili morebitnim vnetjem.

Po Dermapen 4 medicinski terapiji z mikroiglicami se je potrebno izogibati sončenju in solariju vsaj še dva tedna, kožo pa pri izpostavljanju soncu ustrezno zaščititi z visokim zaščitnim faktorjem. Če imate na tretiranem predelu rane, terapije ne moremo izvesti. Prav tako terapije ne priporočamo na tik pred tem operiranih, poškodovanih ali opečenih področjih. Dermapen 4 medicinska terapija z mikroiglicami prav tako ni primerna za aknasto kožo, kot tudi ne za kožo z aktivnim herpesom.

Za sinergistični učinek poseg lahko kombiniramo s kemičnim pilingom, z ulterapijo z Ultraformerjem III, z zunanjo radiofrekvenco z Exilis Ultra, skin boosterji, botoksom in polnili.

Cena Dermapen 4 medicinske terapije z mikroiglicami

Dermapen Basic

Ena terapija     180 €          Paket treh terapij      450 €

Doplačilo za dekolte/vrat (1 terapija): 30 €

Doplačilo za vrat in dekolte (1 terapija): 50 €

Doplačilo za dekolte/vrat (paket 3 terapij): 90 €

Doplačilo za vrat in dekolte (paket 3 terapij): 150 €

Dermapen Antiage/Hyperpigmentation/AfterAcne

Osnovni medicinski terapiji Dermapen Basic se doda aktivni serum glede na specifiko kože: Antiage/Hyperpigmentation/AfterAcne

Ena terapija     230 €          Paket treh terapij      600 €

Doplačilo za dekolte/vrat (1 terapija): 30 €

Doplačilo za vrat in dekolte (1 terapija): 50 €

Doplačilo za dekolte/vrat (paket 3 terapij): 120 €

Doplačilo za vrat in dekolte (paket 3 terapij): 190 €

Zmagovalna kombinacija Dermapen 4 & PRX-T33!

Zmagovalna kombinacija za široke pore in fine gubice je kombinacija terapij z Dermapenom 4 in PRX-T33!

3X Dermapen 4 in 3X PRX-T33 = 810 €

Doplačilo za dekolte/vrat (paket 3 terapij): 120 €

Doplačilo za vrat in dekolte (paket 3 terapij): 190 €

Želite izvedeti več o Dermapen 4 medicinski terapiji z mikroiglicami?

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali pa nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.