Kriolipoliza: Vse, kar morate vedeti o zamrzovanju odvečne trdovratne maščobe

Trdovratnih odvečnih maščobnih oblog včasih ni mogoče odstraniti z rednim gibanjem in pravilno prehrano. Zato so strokovnjaki za estetsko medicino razvili vrsto postopkov za odstranjevanje odvečne maščobe, metoda kriolipolize s 360° CLATUU tehnologijo pa je trenutno najbolj priljubljena in tudi najsodobnejša med njimi.

Brez bolečin, brazgotin in brez potrebnega časa za okrevanje kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo vaše telo učinkovito reši lokalno nakopičenih maščob in vam povrne lepo obliko telesa. Vse, kar morate vedeti o tem lepotnem tretmaju, izveste lahko izveste v tem zapisu.

Trenutno na vse tretmaje kriolipolize s 360° CLATUU tehnologijo velja 30 % popust. Izkoristite ugodno ponudbo in svoje telo enkrat za vselej osvobodite  odvečnih trdovratnih maščob. Več o ponudbi preberite tukaj. 

Kaj je kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo?

Kriolipoliza je trenutno najsodobnejši estetski postopek za neinvazivno odstranjevanje trdovratnih lokaliziranih maščobnih oblog. 360-stopinjsko ohlajanje maščobnih tkiv je registrirana metoda in nudi celo boljše rezultate kot klasične metode zamrzovanja tkiv. Tehnološko napredni 360-stopinjski natančni aplikatorji omogočajo še bolj enakomerno ohlajanje na vseh delih telesa, ki jih tretiramo. Terapija lahko učinkovito nadomesti invazivne in boleče kirurške postopke, kot je liposukcija.

Po kakšnem principu deluje kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo?

Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo je postopek kontroliranega zamrzovanja maščob. Z uporabo aplikatorjev, ki jih namestimo na del telesa, kjer se nahaja lokalno nakopičena maščoba, maščobne celice zamrznemo, nato pa jih telo naravno izloči iz telesa.

Katere so prednosti kriolipolize s 360° CLATUU tehnologijo?

Kriolipoliza je neinvaziven in popolnoma varen estetski tretma, ki daje dolgoročne rezultate. V obdobju treh mesecev po tretmaju se na tretiranem delu telesa običajno trajno odstrani okoli 30 % maščobnih celic. Terapija je neboleča, ne terja okrevanja, na tretiranem delu telesa pa ne pušča brazgotin, ran ali kakršnih koli drugih sledi.

Kaj so maščobne celice?

Maščobne celice so specializirane celice v telesu, katerih naloga je shranjevanje odvečne energije v obliki maščobe. Vsak od nas ima določeno število maščobnih celic in njihovo število se skozi življenje ne povečuje.

Če zaužijemo več energije, kot jo porabimo, to ne bo povzročilo nastanka novih maščobnih celic. Obstoječe se bodo namreč razširile in sprejele več maščob. Prav zato z odstranjevanjem maščobnih celic trajno rešimo problem kopičenja odvečne maščobe na tretiranih delih telesa.

Kako kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo uničuje maščobne celice?

Maščobne celice ne prenašajo mraza. Če so izpostavljenje nizkim temperaturam zamrznejo in odmrejo. V nekaj tednih do treh mesecih po tretmaju, na katerem jih zamrznemo, jih tako telo izloči skozi krvni in limfni obtok in trajno odstrani iz telesa.

Ali je tretma kriolipolize s 360° CLATUU tehnologijo boleč?

Postopek ni boleč, saj gre za neinvazivno terapijo. Lahko pa v prvih nekaj minutah obravnave, ko vam na tretirani del telesa namestimo aplikator, med počasnim ohlajanjem tkiva in delovanjem vakuma, ki ustvarja maščobno gubo, čutite rahlo neprijeten občutek, ki pa kmalu izgine.

V čem se kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo razlikuje od klasične liposukcije?

Liposukcija je kirurški postopek, kar pomeni, da se odvečne maščobe odstranijo kirurško. Ta postopek zahteva lokalno ali splošno anestezijo in vključuje nekajtedensko okrevanje. Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo pa je neinvazivna metoda oblikovanja telesa. Posebne priprave na poseg niso potrebne, postopek ne zahteva okrevanja, prav tako ne pušča brazgotin, oteklin ali drugih neželenih učinkov na telesu.

Kdo je kandidat za kriolipolizo s 360° CLATUU tehnologijo?

Kriolipoliza ni metoda za zmanjšanje telesne teže. Namenjena je ljudem z idealno telesno težo ali blizu idealne telesne, ki želijo zmanjšati maščobno tkivo na katerem od področij telesa, ki so dovzetna za kopičenje trdovratne odvečne maščobe:

  • trebuh
  • boki
  • zgornji del hrbta
  • notranja stran stegen
  • zunanja stran stegen
  • notranja stran kolen
  • zadnjica
  • nadlahti

Kriolipoliza pa ni primerna za nosečnice, doječe mamice, osebe z diabetesom, obolenji ledvic in jeter, tudi ni primerna za osebe, ki so preobčutljive na mraz. Prav tako ni primerna za osebe s srčnim spodbujevalnikom, za osebe, ki se soočajo s kardio-vaskularnimi obolenji, bolnike z rakom, dermatitisom, za mamice, ki so imele carski rez, ali osebe z večjimi brazgotinami.

Ali je tretma varen?

Da. Več milijonov že opravljenih tretmajev kripolipolize širom po svetu je dokazalo popolno varnost in neškodljivost tega postopka.

Ali je tretma učinkovit?

Da. Metoda delovanja kriolipolize je dobro preučena in vedno vodi do želenih rezultatov. Uspešni rezultati milijonov ljudi po vsem svetu, ki so preizkusili to terapijo, potrjujejo, da je tretma varen in zanesljiv.

Kakšni so stranski učinki?

Neželeni učinki pri kriolipolizi so redki in so običajno zelo blagi. Po terapiji se lahko na tretiranem delu pojavijo začasne rdečice, otekline, zategovanje in pekoč občutek, ki pa izzvenijo. Možni so tudi rahli krči, bolečina, srbenje ali občutljivost kože.

Kdaj so vidni rezultati kriolipolize?

Rezultati so vidni po treh do sedmih tednih, ko telo izloči odmrle maščobne celice. Med postopkom se običajno odstrani okoli 30 % maščobnih celic.

Ali so rezultati trajni?

Da. Maščobne celice se ne obnavljajo, zato ko telo zamrznjene oz. odmrle celice telo izloči, se ponovno ne pojavijo. Na kritičnih točkah telesa se tudi zmanjša sposobnost kopičenja maščobe.

Kako pogosto izvajamo tretma in koliko ponovitev je potrebnih?

Tretma, ki traja od 40 do 60 minut, izvajamo enkrat do največ trikrat, v večtedenskih razmikih. Število tretmajev je odvisno od količine in vrste maščobe. Na posameznih mestih zadostuje že en tretma, na nekaterih pa bo ga potrebno do trikrat ponoviti.

Kdo na naši kliniki izvaja tretmaje kriolipolize?

Zdravljenje izvaja ustrezno usposobljeno osebje, ki je opravilo številna izobraževanja na temo kriolipolize.

Ali je mogoče kriolipolizo s 360° CLATUU tehnologijo kombinirati z drugimi lepotnimi tretmaji za oblikovanje telesa?

Da. Kriolipoliza s 360° CLATUU tehnologijo je ena izmed metod za preoblikovanje telesa, ki jih izvajamo na naši kliniki. Naši estetski strokovnjaki vam bodo glede na vaše želje in potrebe svetovali kombinacijo tretmajev, s katerimi je mogoče doseči optimalne rezultate za vas.

Želite izvedeti več o zamrzovanju odvečne trdovratne maščobe s kriolipolizo s 360° CLATUU tehnologijo?

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.