Microneedling: 5 stvari, ki jih morate vedeti o tem tretmaju

Serumi in kreme so le redko rešitev za to, da se na obrazu znebite hiperpigmentacij, brazgotin po aknah in drobnih gubic. Povečini pa to ni dovolj in v tem primeru je najpogostejša izbira naših strank terapija z mikroiglicami oz. microneedling, s katero stimuliramo kožo, da proizvaja kolagen in se obnovi. Ker je microneedling ena izmed najpogosteje izvajanih terapij za obnovitev kože in pomladitev videza, v nadaljevanju preberite pet stvari, ki jih morate vedeti o tem tretmaju.

1. Kaj je microneedling?

To je estetski postopek, pri katerem s posebno napravo – na naši kliniki uporabljamo najsodobnejši aparat za microneedling na trgu v tem trenutku Dermapen 4 –  ustvarjamo drobne vbode v koži. Marsikoga lahko misel na prebadanje kože z iglicami odvrne od tretmaja, a skrb je odveč, saj je aterapija z mikroiglicami le minimalno invazivna. Mikroskopsko majhne poškodbe v koži spodbudijo izločanje rastnih dejavnikov in obnovo osnovnih gradnikov kože, kot sta kolagen in elastin v fibroblastih – celicah, ki so odgovorne za proizvodnjo snovi, bistvenih pri celjenju kože. Tako se koža z naravnim procesom regeneracije pomlajuje. Večkratno povečana struktura kolagena kožo tudi zgosti in na ta način zmanjšuje videz brazgotin, drobnih gub, na telesu pa tudi strij.

2. Ugotovite, ali ste pravi kandidat oz. kandidatka za microneedling

Microneedling  je načeloma primeren za vse tipe kože, a vendar se lahko zgodi, da niste primeren kandidat oz. kandidatka za ta tretma. Če se želite prepričati o tem, se lahko naročite na BREZPLAČEN posvet pri naših estetskih strokovnjakih. 

Na Kliniki Božikov sicer Dermapen 4 terapijo z mikroiglicami priporočamo za:

  • Zmanjšanje oz. izboljšanje videza drobnih gub na obrazu.
  • Pomlajevanje kože obraza na splošno.
  • Zategovanje kože obraza.
  • Izboljšanje videza oz. zmanjšanje različnih brazgotin (po aknah, kirurških posegih, opeklinah).
  • Glajenje in s tem izboljšanje videza strij.

3. Microneedling ni neboleč

Microneedling ni neboleč tretma, ni pa tudi zelo boleč. Bolečina pri postopku je povsem sprejemljiva. Občuti se rahlo zbadanje na koži, ki pa je vzdržno tudi za tiste z nižjim pragom bolečine.

4. Kdaj so vidni rezultati microneedlinga?

Koliko terapij z mikroiglicami je potrebnih za dosego vidnega rezultata, je odvisno od težave, ki jo naslavljamo.

Za zdravljenje globljih brazgotin (npr. po kirurških posegih ali večje brazgotine na obrazu) je priporočljivo opraviti šest do osem tretmajev.

Če Dermapen 4 terapijo izvajamo z namenom preprečevanja in zmanjševanja posledic staranja in obnove teksture kože, je prve rezultate mogoče pričakovati po treh tretmajih.

Za dosego najboljših rezultatov je tretma priporočljivo ponoviti na vsake 2-4 tedna, največ pa 10 krat, odvisno od potreb in želenega rezultata.

5. Po microneedlingu se morate osredotočiti na vlaženje kože

Vaša koža po tretmaju microneedlinga bo rdeča in občutljiva, zato jo je v dveh tednih po tretmaju potrebno zaščititi s kremo za sončenje širokega spektra s SPF najmanj 30. Pri negi po posegu se je potrebno izogibati tudi retinolu in kislinam, kot sta denimo glikolna in salicilna. Te sestavine so namreč premočne za vašo kožo takoj po microneedlingu. Ključnega pomena je, da po tretmaju skrbite za ustrezno vlažilno nego, da bo koža dovolj navlažena. Izogibati se je potrebno tudi najrazličnejšim pilingom.  

Novo na naši kliniki: Dermapen 4 - preverite posebno ponudbo!

Na naši kliniki microneedling izvajamo z najnaprednejšo napravo za microneedling Dermapen 4. Za razliko od drugih izdelkov z mikroiglicami ima Dermapen 4 poseben navpičen kot vboda, zaradi katerega dosežemo večji učinek terapije. Hkrati je terapija zato bolj varna in zmanjšuje možnost poškodb kože. Navpičen kota vboda z mikroiglicami omogoča tudi varnejše in boljše zdravljenje težko dostopnih mest, denimo okoli oči, nosu in ustnic.

Več o Dermapenu 4 in posebni paketni ponudbi izveste na tej povezavi.

Posebno jesensko razvajanje: Microneedling v kombinaciji z zunanjo radiofrekvenco

V naši posebni jesenski ponudbi je za osvežitev obraza in pomladitev videza po poletju microneedling na voljo tudi v kombinaciji z zunanjo radiofrekvenco, ki jo izvajamo z napravo Exilis Ultra. Več o tem lahko preberete tukaj.

Želite izvedeti več o microneedlingu oz. tretmajih z Dermapenom 4?

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca.

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.