Miti in resnice o laserskem odstranjevanju dlak

Vsakodnevni boj z britvicami, voskom ali kremo za depilacijo so vsako žensko vsaj enkrat brez dvoma že pripeljali do tega, da si je zaželela, da bi se enkrat za vselej znebila nadležnih dlak. Še do nedavnega je bilo to res nemogoče, dandanes pa se je dlak po telesu zahvaljujoč najsodobnejšim laserskim platformam mogoče rešiti neboleče in – kar je zelo pomembno – (dolgo)trajno.

Trenutno za vse tretmaje laserskega odstrajevanja dlak na naši kliniki velja izjemno ugodna cena. Paketi 6 terapij so na voljo s 60 % popustom, mini paketi 3 terapij pa s 50 % popustom. Preverite ponudbo na tej povezavi!

Veliko žensk in moških se odloči za lasersko odstranjevanje dlak, da bi se znebili neprijetnosti, ki jih imajo z rednim britjem ali depilacijo. Pri tem se seveda opirajo na informacije, ki jih najdejo na najrazličnejših spletnih straneh ali od prijateljic in prijateljev. Kot estetski strokovnjaki nemalokrat opažamo, da je zelo težko ločevati informacije, ki so resnične, od tistih, ki veljajo za mite. Prav zato smo se odločili, da razbijemo nekaj mitov o laserskem odstranjevanju dlak.

Mit št. 1: Dlake lahko trajno odstranimo že z enim samim dovolj dolgim tretmajem

Resnica: Dlak trajno ni mogoče odstraniti le z enim laserskim tretmajem. Čeprav se za lasersko odstranjevanje dlak uporablja vrhunska laserska tehnologija, pa je za dolgoročne in dolgotrajne rezultate potreben več kot le en tretma. Dlake namreč rastejo v ciklih, ki se delijo na tri faze: anagena faza (faza aktivne rasti), katagena faza (vmesna faza, v kateri se folikli pripravijo na fazo počitka) in telogena faza (faza mirovanja, v kateri izpadajo stare dlake). Dlake lahko učinkovito odstranjujemo le v anageni fazi. Po tretmaju je seveda možno, da se pojavijo novi dlačni mešički, vendar se bo rast dlak po nekaj tretmajih znantno zmanjšala. Naši strokovnjaki za lasersko odstranjevanje dlak bodo na prvem brezplačnem posegu ocenili rast dlak, njihovo debelino in gostoto ter vam na podlagi tega priporočili ustrezno in potrebno število tretmajev za dosego rezultata, ki vam bo prinesel zadovoljstvo.

Mit št. 2: Lasersko odstranjevanje dlak lahko okrepi rast dlak

Resnica: Če bi bil ta mit resničen, bi pravzaprav poznali zdravilo za plešavost. Nemogoče je namreč, da bi laser izboljšal in pospešil rast dlak. Treba je upoštevati, da se naše telo nenehno spreminja; tako nekateri ljudje s staranjem izgubljajo dlake, pri drugih pa se dlakavost pojavi na novih mestih na telesu. Laser lahko uniči dlačne mešičke, ne more pa povzročiti in pospešiti rasti novih dlak.

Mit št. 3: Lasersko odstranjevanje dlak deluje enako pri vseh vrstah dlak

Resnica: Učinkovitost laserskih tretmajev je odvisna od barve in debeline dlačic ter globine njihovih korenin. Rezultat je odvisen tudi od možnih endokrinoloških težav in pacientovega genotipa. Da bi dosegli najboljši možni rezultat, je pomembno, da se o načrtu terapij pogovorite s strokovnjakom, ki bo upošteval vaš tip kože in las. Na naši kliniki to sodi v okvir prvega brezplačnega posveta pred začetkom terapij.

Mit št. 4: Lasersko odstranjevanje dlak je zelo boleče

Resnica: Kar nekaj let je minilo, da je laserje potrdil tudi ameriški vladni urad za prehrano in zdravila (FDA), ki deluje pod okriljem ministrstva ZDA za zdravje. Laserski tretmaji so dandanes bistveno manj boleči kot včasih. Bolečina je primerljiva z bolečino, ki bi jo občutili, če bi kožo frcali z elastiko, vendar pa ni enaka na vseh delih telesa. Na nekaterih delih telesa je lasersko odstranjevanje dlak skoraj neboleče, na nekaterih manj (ali bolj?), odvisno tudi od občutljivosti posameznika. Kljub vsemu pa so laserski tretmaji odstranjevanja dlak bistveno manj boleči od tistih z voskom. Laserska platforma, ki jo uporabljamo na naši kliniki, ima že vgrajen sistem za lajšanje bolečine s predhodnim hlajenjem. Bolečino po potrebi blažimo tudi s hlajenjem med samim postopkom. Okrevanja po terapijah ni, po njih se lahko takoj vrnete k vsakodnevnim opravilom.

Mit št. 5: Laserskega odstranjevanja dlak se ne sme izvajati poleti

Resnica: V resnici ne gre za letni čas ampak za UV žarke, ki jim koža na delih telesa, na katerih izvajamo lasersko odstranjevanje dlak, ne sme biti izpostavljena. Tako velja, da se štiri tedne pred terapijo ne izpostavljate sončnim žarkom – na zagoreli koži laserskih tretmajev ne izvajamo, saj laser reagira z obarvano, porjavelo kožo. Prav tako se vam lahko koža obarva, če ste takoj oziroma do 48 ur po posegu neposredno izpostavljeni sončnim žarkom. Za lasersko odstranjevanje dlak se seveda lahko odločite tudi poleti, a le, če boste ustrezali že opisanim pogojem in striktno upoštevali navodila specialista za pravilno nego kože pred in po tretmaju.

Mit št. 6: Laserji lahko poškodujejo notranje organe

Resnica: Večina ljudi zmotno misli, da lahko energija, ki jo oddaja laser, doseže najgloblje plasti kože in škoduje notranjim organom. Med zdravljenjem laser prodre do globine četrt milimetra zunanje plasti kože. Energija, ki jo ustvarja, se razprši okoli dlačnih mešičkov in uniči sposobnost rasti dlak.

Mit št. 7: Lasersko odstranjevanje dlak je edini način, da se trajno znebite dlak

Resnica: Metode, s katero bi dosegli popolnoma trajno odstranitev dlak, ni, ji je pa lasersko odstranjevanje trenutno najbližje. Lahko bi rekli, da so rezultati laserskega odstranjevanja dlak dolgotrajni, niso pa trajni.

Mit št. 8: Laserskega odstranjevanja dlak si ne morem privoščiti, saj je zelo drago

Resnica: Čeprav gre za revolucionarno tehnologijo, je lasersko odstranjevanje dlak postalo zelo priljubljeno, posledično pa tudi cenovno bolj dostopno. Če primerjate ceno in pogostost depilacije z voskom, boste hitro ugotovili, da vam lasersko odstranjevanje dlak lahko prihrani veliko denarja.

Potem ko ste se seznanili z najpomembnejšimi dejstvi o laserskem odstranjevanju dlak, se zdaj lahko samozavestno prepustite rokam naših strokovnjakov za lasersko odstranjevanje dlak. Pred prvim posegom vam je na voljo brezplačen posvet, na katerem boste prejeli informacijo o priporočenem (in potrebnem) številu tretmajev glede na vaš tip kože in gostoto, barvo in količino dlak. Prav tako boste prejeli odgovore na vsa morebitna dodatna vprašanja, navodila za pripravo na tretmaje in informacije o previdnostnih ukrepih. Naši estetski strokovnjaki so vam na voljo tudi pri reševanju kakšnih drugih estetskih težav na obrazu in telesu.

Trenutno za vse tretmaje laserskega odstrajevanja dlak na naši kliniki velja izjemno ugodna cena. Paketi 6 terapij so na voljo s 60 % popustom, mini paketi 3 terapij pa s 50 % popustom. Preverite ponudbo na tej povezavi!

Rezervirajte brezplačen termin za posvet o laserskem odstranjevanju dlak!

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.