Pomarančna koža: Kako zmanjšati videz celulita?

Pomarančna koža, kot pogosto imenujemo celulit, je nočna mora vsake ženske. Redko katera ženska na svetu je tista, ki nikoli ni posegla po res nobenem sredstvu za boj proti celulitu. Po nekaterih podatkih se namreč s celulitom v blažji ali hujši obliki sooča kar približno 80 % žensk, ne glede na starost, postavo in telesno težo. Pomarančno kožo je zelo težko nadzorovati, ker je  pogojena z genetiko, življenjskimi navadami, stresom, pa tudi s hormoni. Celulit ne samo, da poslabša videz kože, pogosto vpliva tudi na pomanjkanje samozavesti. Še posebej poleti, ko telo razgalimo in so zato tudi problematični deli s celulitom vred na ogled vsem radovednim očem.

Kaj je pomarančna koža?

Pomarančna koža oz. celulit je podkožna plast maščobnega tkiva z značilnimi vozlički in vdolbinicami. Ko se maščobno tkivo v podkožju zadebeli, se zmanjša pretok limfe med celicami, zato odpadne snovi in prosti radikali zastajajo v podkožju. Zaradi kopičenja maščob in toksinov pod kožo oslabi vezivno tkivo, ki kožo povezuje z mišicami in ustvari značilno gubo zgornje plasti kože. Celulit je tako bolezen vezivnega tkiva in v prvi vrsti posledica delovanja hormona estrogena. Nekateri deli telesa so bolj nagnjeni k celulitu, na primer trebuh, zadnjica, boki in stegna, pa tudi nadlahti in predel pod brado.

Tudi pri vitkih ženskah ... in moških

Nastanek celulita je v prvi vrsti povezan z delovanjem hormona estrogena, ki povzroča nalaganje maščobnih celic v podkožju. Zato celulit oz. pomarančna koža ni nujno pogojen z debelostjo, ampak se z njim spopadajo tudi vitke ženske. Puberteta, ko začne količina estrogena v telesu naraščati, je pri dekletih najbolj kritično obdobje za začetek razvoja celulita. Če te hormonske spremembe spremlja še nezdrava in nepravilna prehrana in premalo gibanja, bo rezultat še slabši. Čeprav je celulit pogojen z ženskim hormonom estrogenom, pa lahko prizadene tudi fante. Zaradi čedalje slabših prehranjevalnih navad in slabe telesne aktivnosti pa predstavlja čedalje večji izziv pri vseh odraslih ljudeh na splošno.

Kaj vpliva na razvoj pomarančne kože?

Poleg genetskih in hormonskih predispozicij za nastanek celulita na njegov razvoj in širjenje vplivajo tudi nekateri drugi dejavniki. Na primer stres, nekakovostna in nezdrava prehrana, preskakovanje obrokov, pomanjkanje spanja in izčrpanost.

Dejstvo je, da imajo celulit prav vse ženske, pa vendar je to, ali se bo res razvil, odvisno predvsem od genetskih predispozicij posameznice. Brez dvoma pa k temu poleg že prej naštetih dejavnikov negativno pripomorejo še sedeč način življenja, kajenje in nezadosten vnos vode v telo.

Pomarančne kože ni mogoče popolnoma odpraviti, lahko pa zmanjšate njen videz

Celulita žal ni mogoče popolnoma odpraviti, saj je pomarančna koža pogojena z naravo ženskega podkožja. Je pa mogoče omiliti oz. zmanjšati videz pomarančne kože in preprečiti njen nadaljnji razvoj. Pomembno je, da se tega projekta lotite čim prej. V boju za zmanjšanje videza celulita boste brez dvoma bolj uspešni, če se ga boste na primer lotili v zgodnji fazi njegovega razvoja. Torej takrat, ko pomarančno kožo vidite le, če kožo stisnete med prsti.

Kako v boj za zmanjšanje videza pomarančne kože?

Ključni pogoj za uspešen rezultat je celosten pristop, ki terja spremembo načina življenja. Spremeniti boste morali način prehranjevanja, začeti piti veliko vode, biti redno telesno aktivni, se naučiti obvladati stres, kot dodatek k vsemu temu pa tudi redno masirati problematične dele telesa. Z vsemi temi dejavnostmi boste povzročili boljšo prekrvavljenost telesa in tkiv, posledično pa bolj enakomerno razporeditev medcelične tekočine, rezultat česar bo manj viden celulit.  

Pomarančna koža in anticelulitne kreme

Test anticelulitnih krem, ki ga je pred nekaj leti izvedla Zveza potrošnikov Slovenije, je pokazal, da je njihov učinek v boju proti pomarančni koži minimalen. Zakaj? Ker njihove učinkovine ne morejo doseči najglobljih tkiv, prav tako pa jih na telo nanašamo z masažo, kar pomeni, da je izboljšan videz celulita pravzaprav posledica masaže, ne pa učinkovine kreme.   

Nad celulit z Exilis Ultra in LPG endermologijo

Na naši kliniki izgled celulita, pa tudi ohlapno ali slabo tonizirano kožo na trebuhu, stegnih, zadnjici ali nadlahteh, izboljšujemo s tretmaji z aparatom Exilis Ultra, ki ga imamo edini v SlovenijiPosebni nastavki na aparatu delujejo s kombinacijo radiofrekvence in ultrazvoka, ki dosežeta globja tkiva. Ko tako kontrolirano segrevamo in ohlajamo problematične dele telesa, kožo učvrstimo in toniziramo. Rezultat je zmanjšan oz. izboljšan videz celulita.

Za še boljši rezultat tretmaje z Exilis Ultra kombiniramo s sistemom LPG endermologija, pri katerem z mehansko stimulacijo kože dosežemo ponovno aktivacijo mirujoče celične aktivnosti. S tem se v telesu ustvari novo vezivno tkivo, pospeši se metabolizem, iz telesa se izločijo toksini, maščobne obloge in videz celulita pa se zmanjšajo.

Ker poletje tudi letos bo, smo za vas pripravili poseben predpoleten paket kombinacije treh tretmajev Exilis Ultra in treh tretmajev LPG po prav posebni ceni. Preverite ponudbo in rezervirajte termin!

Želite izvedeti več o naših tretmajih za zmanjšanje videza celulita?

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.