Polnila s hialuronsko kislino

Povečanje ustnic s polnilom s hialuronska kislina

Namen dermalnih polnil je povečati volumen globljih plasti kože. Prvi je dosegel popularnost kolagen, ki se je zelo pogosto uporabljal v zadnjih 15 letih. Ker je kolagen proizvod živalskega izvora, je bila visoka verjetnost alergičnih reakcij (kar 2 %). V današnjem času nastajajo novi sintetični proizvodi, ki temeljijo na hialuronu, to je hialuronski kislini, in ki imajo enak učinek kot kolagen, le brez tveganja alergij.

Hialuronska kislina idealna za obraz

Polnila s hialuronsko kislino najpogosteje uporabljamo za korekcijo obraza, in sicer za dodajanje volumna različnim delom obraza, od ličnic, brade in temporalnih kotanj. S polnili mehanično zapolnimo prostor pod gubami in jih zato zmanjšamo, s čimer dosežemo pomlajen in svež videz obraza.

Srednje gosto hialuronsko kislino uporabljamo za povečanje volumna ustnic, korekcijo podočnjakov, odpravljanje nepravilnosti linij obraza.

Najmehkejša hialuronska kislina v injekciji je rezervirana za zelo plitvo injiciranje in s tem za podlaganje in korekcijo manjših gubic. Cene polnil s hialuronsko kislino so odvisne od velikosti predela, ki ga korigiramo, ter količine polnila, zato nam za točne cene posegov pišite na info@bozikov.com ali nas pokličite na 041 33 10 67.

Hialuronska kislina kot nadomestek za druga polnila

Za dosego dobrih rezultatov danes običajno kombiniramo različne tipe hialuronske kisline. Z injiciranjem v različne dele obraza izvajamo t. i. nekirurške liftinge. Sodobna dermalna polnila so različnih gostot.

Katero polnilo je pravo za vas?

Vrsto, gostoto in količino polnila, ki je najbolj primerna za vas, da bo rezultat še naraven, na prvem pregledu svetuje dr. Božikov, izbira pa je odvisna od stanja predelov, ki jih želite korigirati, ter od rezultata, ki ga želite doseči. Na posvet se lahko naročite na info@bozikov.com ali na 041 33 10 67.

Kako poteka poseg z dermalnimi polnili?

Postopek opravimo ambulantno, brez anestezije. Običajno na mestu, ki ga želimo korigirati, uporabimo anestetično mazilo, gel ali pršilo, saj je občutek ob injiciranju lahko neprijeten. S sterilno tehniko nato opravimo injiciranje polnila izbrani del obraza, kjer si želimo korekcije. Celoten postopek v povprečju traja od 30 minut do največ 1 ure.

Kako poteka okrevanje?

Takoj po postopku se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom. Korigirani del lahko takoj po posegu nekoliko oteče, zato je volumen korigiranega dela v prvih dneh po posegu nekoliko večji kot ste morda želeli. Ko oteklina izgine, pa dobi svoj pravi volumen. Dva tedna po posegu se morate izogibati vročini (savna) in intenzivnim UV-žarkom (solarij).

Kako dolgo traja učinek?

Učinek polnil s hialuronsko kislino traja od 4 do 10 mesecev, odvisno od  starosti in strukture kože, mesta aplikacije, načina življenja ter od vrste uporabljenega polnila. Telo namreč po določenem času hialuron razgradi. Redna uporaba hialuronskih polnil zagotavlja dolgotrajen učinek in mlajši in bolj svež videz.

Morebitna tveganja in zapleti

Ob pravilni uporabi kakovostnega dermalnega polnila so zapleti zelo redki. Stranski učinki, kot je oteklina, hematom ali občutek napetosti, so večinoma posledica zbadanja in hitro izzvenijo. Zaplet, ki si ga ne želimo, je alergijska reakcija na polnilo, ki se kaže v obliki granuloma, kar težko zdravimo.

Želite izvedeti več o polnilih s hialuronsko kislino?

Za dodatne informacije o neinvazivnem pomlajevanju z dermalnimi polnili nam pišite ali nas pokličite.

E-naslov: info@bozikov.com

Tel. št.: 041 33 10 67