Hialuronska kislina kot polnilo

Hialuronska kislina

Namen dermalnih polnilcev je povečati volumen globjih plasti kože. Prvi je dosegel popularnost kolagen, ki se je na veliko uporabljal zadnjih 15 let. Ker je proizvod živalskega izvora, je bila visoka verjetnost alergičnih reakcij (kar 2%). V današnjem času nastajajo novi sintetični proizvodi, ki temeljijo na hyalorunu, to je hialuronska kislina in imajo enak učinek kot kolagen, le brez tveganja alergije.

Hialuronska kislina idealna za obraz

Moderni dermalni polnilci so različnih gostot. Hialuronsko kislino najgostejše uporabljamo za korekcijo obraza in sicer dodajanje volumna različnim delom obraza, od ličnic, brade in temporalnih kotanj. Srednje gosto hialuronsko kislino uporabljamo za povečanje volumna ustnic, korekcijo podočnjakov, odpravljanje nepravilnosti linij obraza. Najmehkejša hialuronska kislina v injekciji je rezervirana za zelo plitvo injiciranje in s tem za podlaganje in korekcijo manjših gubic. Cene hialuronske kisline je odvisna od velikosti predela in količine, zato nas za cene injekcije hialuronske kisline prosimo pokličite.

Hialuronska kislina nadomestek za druga polnila

Danes ponavadi kombiniramo uporabo različnih tipov hialuronske kisline za dosego dobrih rezultatov. Z injiciranjem v različne dele obraza izvajamo tako imenovane nekirurške liftinge.

Obstajajo tudi tako imenovani »permanentni« polnilci, mnogi med njimi se ne uporabljajo več. Tako silikona ne uporabljamo več za injiciranje. Ostali stalni polnilci imajo stranski učinek, da jih v primeru, da postanejo tipni kot vozliček ali neravnina, ne moremo odstraniti.

Zato priporočam začasne polnilce na osnovi hyaluronske kisline, ki jih telo s časom samo razgradi.