Pregled kožnih znamenj z napravo FotoFinder ATBM

FotoFinder je nemški proizvajalec, ki velja za zlato referenco na področju digitalne dermatoskopije (pregledov kože). S svojim najnovejšim sistemom Fotofinder ATBM je naredilo še korak naprej v analizi in spremljanju kožnih znamenj in preventivnem pregledu kože celotnega telesa. Najnovejše študije kažejo, da kar 71 % vseh melanomov ne nastane iz obstoječih lezij, temveč se na novo razvijejo na zdravi koži. FotoFinder ATBM je tako vodilna naprava na svetu na področju zgodnjega odkrivanja kožnega raka, združuje pa več postopkov, ki jih sistem opravi sam: skeniranje celega telesa z avtomatizirano takojšnjo prepoznavo novo nastalih znamenj, digitalno dermatoskopijo, individualno analizo znamenj ter hrambo podatkov, s pomočjo katerih skozi leta sledimo razvoju novih pojavov na koži.

Največja prednost sistema FotoFinder ATBM je, da sam prepozna znamenja, ki so se od prejšnjega pregleda pričela spreminjati in nas na to opozori. Z našimi strokovnjaki boste lahko odslej z vsakoletnim skeniranjem znamenj na telesu natančno sledili vsem morebitnim spremembam na vaši koži!

Pregled kože in kožnih znamenj je priporočljivo opraviti enkrat na leto.

Kaj je FotoFinder ATBM?

FotoFinder ATBM je prvi sistem za digitalno avtomatizirano mapiranje kožnih znamenj na celem telesu (ATBM = Automated Total Body Mapping). Naprava postavlja nov standard v spremljanju novo nastalih kožnih znamenj: sistem namreč z vsakokratnim fotografiranjem in skeniranjem telesa spremlja vsako spremembo na vaši koži, saj generira visoko ločljivostne fotografije celega telesa.

Skeniranje celega telesa in digitalna dermatoskopija

Standardizirano skeniranje celega telesa v kombinaciji z digitalno dermatoskopijo je najboljša metoda za spremljanje tveganj za nastanek kožnega raka. Algoritmi umetne inteligence, vgrajeni v sistemu FotoFinder ATBM, ob pojavu nove spremembe takoj le to označijo in opozorijo zdravnika, kar zagotavlja najhitrejše odkrivanje novonastalih kožnih sprememb.

Kako deluje FotoFinder ATBM?

Pregled kože z napravo FotoFinder ATBM vključuje skeniranje vašega telesa s štirih strani. Za razliko od običajnih fotografij telesa ima FotoFinder ATBM popolnoma avtomatizirano pozicioniranje kamere, kar pomeni, da v približno 3 do 4 minutah posname celotno površino vaše kože od glave do pet. Po tem shrani 20 fotografij, ki jih nov sistem Bodyscan ATBM že samodejno primerja s prejšnjimi, če ste tak pregled že opravili. Nove in spremenjene lezije na koži so poudarjene, tako da so vidne na prvi pogled, kar omogoča takojšnjo diagnosticiranje znamenj že med pregledom.

Kako deluje FotoFinder ATBM, si oglejte v videu:

Zakaj je priporočljivo digitalno spremljanje kožnih znamenj z napravo FotoFinder ATBM?

Večina pigmentnih znamenj na telesu ni nevarnih, a jih je zaradi možnosti, da se iz njih razvije kožni rak, kljub temu potrebno redno spremljati. Zdravniki s pomočjo raznih povečevalnih leč – dermatoskopov znamenja pregledajo in ugotovijo, ali so nevarna ali ne. Poleg enkratnega pregleda znamenj se od modernega pregleda znamenj pričakuje tudi možnost spremljanja znamenj skozi časovno obdobje.

Zato so nastali sistemi, s pomočjo katerih skeniramo kožna znamenja, fotografije vsakokrat shranjujemo in jih tako skozi leta primerjamo z novejšimi, kar nam omogoča sledenje vsem morebitnim spremembam na vaši koži. Tako lahko ugotovimo, ali se je katero znamenje spremenilo in ga je potrebno odstraniti. FotoFinder ATBM je najnovejši sistem, ki zna samostojno skenirati celotno telo. To pomeni, da s pomočjo posebnih algoritmov sam prepozna znamenja, ki so se od prejšnjega pregleda spremenila, in o tem že ob skeniranju obvesti zdravnika. S tem se zmanjša možnost, da bi kakšno spremembo na koži spregledali, celoten postopek pa je bistveno hitrejši in elegantnejši.

Največja prednost sistema FotoFinder ATBM je, da sam prepozna znamenja, ki so se od prejšnjega pregleda pričela spreminjati in nas na to opozori.

Pomen hitrega prepoznavanja melonoma

Po podatkih dermatologov število malignih obolenj kože v zadnjih dveh desetletjih narašča. Še posebej pogosto se pojavlja melanom oz. kožni rak, ki se, če se razvije do te faze, da že povzroči metastaze, lahko konča s smrtjo. Zato sta hitro prepoznavanje melanoma ter njegov izrez v zgodnji fazi najbolj učinkoviti metodi zdravljenja te oblike kožnega raka. V zadnjih letih v Sloveniji in tudi v svetu odkrijemo vedo več primerov melanoma, kar je posledica zmanjšane plasti ozona v ozračju.

Za koga je priporočljivo redno spremljanje kožnih znamenj z napravo FotoFinder ATBM?

Zahvaljujoč FotoFinderju ATBM lažje odkrijemo spreminjajoča in nevarna znamenja ter jih odstranimo, še preden bi se lahko iz njih razvil kožni rak. Tudi zato vam priporočamo, da redno spremljate kožna znamenja, ki jih imate na telesu, še posebej, če se prepoznate v katerem izmed naslednjih opisov:

 • ste svetlopolti in vas sonce hitro opeče,
 • na koži imate veliko znamenj, denimo več kot 20,
 • je imel ali ima kdo od vaših bližnjih sorodnikov kožnega raka,
 • ste že imeli melanom,
 • imate eno ali več zelo velikih znamenj,
 • se vaša kožna znamenja spreminjajo,
 • ste imeli v otroštvu ali v mladosti hude sončne opekline.

Katere so prednosti digitalnega spremljanja kožnih znamenj z napravo FotoFinder ATBM?

 • Omogoča skeniranje celotnega telesa s samodejnim zaznavanjem sumljivih sprememb na koži; na osnovi teh podatkov vam zdravnik  specialist svetuje nadaljnjo obravnavo,
 • zaradi svoje natančnosti takoj zazna sumljive spremembe na koži in tako omogoča hitro in natančno diagnostiko rakavih in predrakavih kožnih vzbrsti,
 • shranjevanje fotografij omogoča sledenje razvoja kožnih znamenj skozi čas,
 • zahvaljujoč kombinaciji postopkov, kot so fotografiranje celega telesa, digitalna dermatoskopija in individualna analiza znamenj, omogoča zgodnje prepoznavanje melanoma, ki je najbolj nevaren kožni rak (če je odkrit v poznih stadijih, ogroža naše življenje),
 • omogoča opazovanje struktur kože, ki jih s prostim očesom, povečevalno lupo ali ročnim dermatoskopom ne vidimo,
 • je edinstvena rešitev za celovit pregled kože pri sumu na kožnega raka.
Najnovejša tehnologija omogoča skeniranje celotnega telesa in samodejno zaznava sumljive spremembe na koži.

Kako pogosto si je priporočljivo pregledati kožo?

Pregled kože celotnega telesa s FotoFinderjem ATBM je priporočljivo opraviti enkrat letno. Po pregledu se vaše fotografije shranijo v arhiv, FotoFinder pa bo jih bo ob vsakem naslednjem pregledu primerjal z novejšimi, s pomočjo česar bomo vodili natančno evidenco morebitnih sprememb na vaši koži.

Zahvaljujoč sistemu shranjevanja fotografij lahko s FotoFinderjem ATBM sledimo razvoju kožnih znamenj skozi čas.

Kaj sledi, če FotoFinder ATBM ugotovi spremembo na koži?

Z ustrezno usposobljenimi strokovnjaki in najsodobnejšo opremo smo na Kliniki Božikov vodilni v Sloveniji pri spremljanju, kot tudi odstranjevanju kožnih znamenj. Kožna znamenja glede na lastnost posameznega znamenja odstranjujemo bodisi kirurško bodisi lasersko, pri čemer uporabljamo najboljše laserje na tržišču.

Kako dolgo traja pregled z napravo FotoFinder ATBM?

Sam postopek digitalnega mapiranja kožnih znamenj traja tri do štiri minute. Skupaj s predpripravo in pregledom fotografij pregled traja približno pol ure.

Fotofinder ATBM z vsakokratnim fotografiranjem in skeniranjem telesa spremlja vsako spremembo na vaši koži, saj generira visoko ločljivostne fotografije celega telesa.

Koliko stane pregled kožnih znamenj z napravo FotoFinder ATBM?

Cena totalnega body mapinga in analize znamenj je 150 EUR.  Za eventualni akcijski popust ali paket ugodnosti nas kontaktirajte na info@bozikov.com ali na tel. št. 041 33 10 67.

Ne čakajte do poletja, ko boste spet izpostavljeni soncu, naročite se na pregled! Za rezervacijo termina za pregled kožnih znamenj z napravo FotoFinder ATBM nam pišite na info@bozikov.com ali nas pokličite na 041 33 10 67.

Promocijska ponudba

Trenutno je digitalni pregled kože z napravo FotoFinder ATBM na voljo po promocijski ceni 100 EUR (redna cena je 150 EUR). Ponudba vsebuje še dve dodatni ugodnosti. Kateri, preberite tukaj.