Prsni vsadki: Kako izbrati prave obliko, velikost in vrsto?

Prsni vsadki oz. izbira njihove ustrezne oblike, velikosti in vrste so ključnega pomena za uspešno povečanje prsi. In tukaj smo na vrsti mi, da vam s strokovnimi nasveti pomagamo pri odločitvi o tem, kakšne prsne vsadke izbrati. Okrogle, kapljičaste, gladke, hrapave, velikost 1, 3 ali 5? Več o tem izveste v nadaljevanju tega zapisa.

Prsni vsadki so neločljivo povezani s povečanjem prsi, ki je eden najbolj iskanih in najbolj izvajanih postopkov v estetski kirurgiji. Naše izkušnje kažejo, da številne pacientke zelo dobro vedo, kakšen rezultat povečanja prsi si želijo, nekoliko manj pa, kako takšen rezultat doseči.

Mnoge ženske se za operacijo prsi odločijo zato, ker želijo korigirati obliko dojk, njihovo velikost in simetrijo ter s tem polepšati svoj dekolte. Nemalokrat je odločitev za operacijo prsi tudi posledica reševanja problema prirojene deformacije dojk, s katero se v vsakodnevni praksi pogosto srečujemo.

Kandidatke za povečanje prsi si po naših izkušnjah najpogosteje postavljajo naslednje vprašanja: Kaj naj naredim naprej? Katerega estetskega kirurga naj izberem? Kakšno velikost prsnih vsadkov naj izberem? Kateri prsni vsadki so najboljši? Ali lahko dobim takšne prsi, kot jih ima moja prijateljica? Ali lahko dobim takšne prsi, ki sem jih videla v reviji? In seveda še številna druga.

Prvi in edini pravi način za pridobitev ustreznih odgovorov na vsa zgornja in še številna druga vprašanja o povečanju prsi je posvetovanje z estetskih kirurgom.

Posvet z estetskim kirurgom

Prihod na posvet in pregled pri estetskem kirurgu pri marsikateri kandidatki za povečanje prsi spremljata strah in nelagodje. To je popolnoma razumljivo, saj boste morali s kirurgom, ki ga – kljub temu, da vam ga je na primer priporočila prijateljica ali znanka – vidite prvič, deliti svojo intimnost, kar za marsikoga ni enostavno. Naj vam bo v pomoč informacija, da je strokovni posvet s kandidatkami za različne estetske posege vsakodnevna naloga estetskega kirurga. Vaše skrbi so tako odveč – brez dvoma boste na posvetu v varnih in izkušenih rokah.

Pomembno je, da na posvet pridete sproščeni in da se z estetskim kirurgom odkrito pogovorite o svojih željah in pričakovanjih. Če se boste počutili bolje, lahko s seboj pripeljete tudi svojo prijateljico ali partnerja. Estetski kirurg vam bo na posvetu pojasnil vse morebitne dvoumnosti, ki ste jih zasledili med iskanjem informacij o povečanju prsi na spletu in v drugih medijih, zato bodite pripravljeni tudi na to, da vam bo zastavil nekaj vprašanj, na podlagi katerih bo presodil, ali sta prava kandidatka za estetski poseg.

Kar je pri posvetu najpomembneje, je to, da je vaš pogovor s kirurgom odkrit in da se oba strinjata glede tega, kakšen rezultat si želite in kakšne so realne možnosti, da ga dosežete.

Kako izgleda posvet pri dr. Božikovu?

Dr. Krešimir Božikov se vam na prvem posvetu, ki traja približno eno uro, temeljito posveti, saj vas želi dobro spoznati. Vpraša vas po vaših željah in predstavah o tem, kako želite izgledati po posegu. Zaželeno je, da s seboj prinesete tudi kakšno fotografijo, kakšen rezultat si želite. Na podlagi vaših želja vam predstavi vse možnosti, ki v estetski kirurgiji obstajajo, da dosežete želeni rezultat, vse njihove pozitivne in negativne plati. Opiše vam tudi vsa tveganja, ki jih predstavlja izbrani poseg, ter postopek okrevanja, ki vas čaka po njem.

Na naši kliniki verjamemo, da vsak estetski poseg, ki ga opravimo, predstavlja medsebojno razumevanje in sodelovanje pacienta in kirurga. Le tako je mogoče doseči najboljši rezultat in obojestransko zadovoljstvo. Zato vam še enkrat polagamo na srce – naj vam nikar ne bo odveč vzeti si čas za posvet in poglobljen pogovor s strokovnjakom, ki mu boste zaupali vaše telo.

Kako izbrati prsne vsadke?

Eden glavnih izzivov, s katerim se srečujejo vse kandidatke za povečanje prsi, je vprašanje, kako izbrati prave prsne vsadke? Zakaj? V prvi vrsti zato, ker imajo kandidatke zelo različne želje.

Nekatere kandidatke, ki pridejo na posvet, kar naravnost povedo: »Želim si velike prsne vsadke, torej takšne, da bo rezultat povečanja viden in opazen.« Spet druge si želijo le tolikšno povečanje, da bo rezultat naraven in s tem praktično neopazen. Obstajajo pa tudi kandidatke, ki nimajo zanesljive predstave o tem, kakšen rezultat povečanja prsi si želijo. O posegu namreč šele razmišljajo oz. se o njem šele odločajo. Naš nasvet vsem, ki razmišljate o povečanju prsi, je – naj bo rezultat takšen, da bo lep in naraven, ne pa umeten.

Prsni vsadki: Katera velikost je prava?

Na naši kliniki za povečanje prsi uporabljamo prsne vsadke znamke vodilnega proizvajalca Mentor, ki je tako kot naša klinika zavezan k odličnosti. Njihovi vsadki imajo doživljenjsko garancijo.

Velikost prsnih vsadkov in njihova oblika določata vizualni rezultat povečanja prsi, pa tudi, kako se bodo dojke obnašale skozi čas, kakšen bo dolgoročni končni rezultat ter ali bo potreben dodaten popravek v smislu dodatne operacije.

Preveliki vsadki lahko na dolgi rok privedejo do zapletov, kar je lahko vzrok za razočaranje. Premajhni prsni vsadki pa lahko vodijo v željo po dodatni operaciji in vstavitvi večjih prsnih vsadkov. Zato je še kako pomembno, da se z izbranim estetskim kirurgom odkrito pogovorite in da glede na vaše želje in pričakovanja skupaj izbereta ustrezno velikost, obliko in vrsto prsnih vsadkov.

Ena od metod, ki se uporablja pri izbiri prsnih vsadkov, je test s t.i. sajzerji. Ti so različnih velikosti in oblik ter imajo različno težo. Na posvetu jih vstavite v nedrček in tako preverite, kakšen je potencialen rezultat povečanja z določenim prsnim vsadkom.

Prsni vsadki: Okrogli ali kapljičasti?

Prepričanje, da okrogli vsadki dajejo umetne rezultate, kapljičasti pa bolj naravne, ne drži. Na umeten ali naraven izgled prsi po povečanju vpliva velikost prsnih vsadkov: večji na manjšem telesu povzročijo umeten izgled, manjši bolj naravnega. Kapljica in krogla se razlikujeta le v zgornjem delu vsadka, ki je lahko malo manj ali malo bolj napet. Napetost dojke po povečanju pa je odvisna tudi od anatomije telesa ter od napetosti kože pred posegom. Tako lahko v večini primerov tudi okrogel vsadek naredi lep naraven rezultat.

Prsni vsadki: Hrapavi ali gladki?

V zadnjih letih se ugotavlja, da je izbor površine vsadkov zelo pomemben. Po več kot dvajsetih letih uporabe predvsem hrapavih vsadkov se je ugotovilo, da lahko hrapava površina povzroči limfoproliferativno bolezen (ALCL). Gre za zelo redko vrsto raka limfnih žlez. V svetu je v zadnjih 20 letih za to boleznijo zbolelo nekaj več kot 600 žensk, v Sloveniji takšnega primera nimamo. Ugotovljeno je tudi, da v primeru, da je površina vsadkov gladka, te bolezni ni mogoče dobiti. Zato je ob pogovoru s kirurgom potreben premislek, ali hočete kapljičaste prsne vsadke, ki so vedno v hrapavi izvedbi, in s tem prevzeti sicer zelo majhno tveganje za nastanek te bolezni (1:10.000), ali okrogle prsne vsadke, ki so lahko hrapavi in gladki, pri čemer pri uporabi slednjih te bolezni niti hipotetično ne moremo dobiti. Čeprav gre za zelo majhno tveganje, je o tem potrebno spregovoriti in se odločiti glede na dejstva in želje.

Menjava prsnih vsadkov

Povečanje prsi skoraj brez izjem za seboj potegne tudi operacijo zamenjave prsnih vsadkov. Čeprav proizvajalci zagotavljajo doživljenjsko garancijo na prsne vsadke, morate vedeti, da je povečanje prsi dinamičen proces. Prsni vsadki se namreč vseskozi prilagajajo razvoju telesu. Tako se okoli vsadkov sčasoma naredi ovojnica oz. kapsula, zaradi katere dojke postanejo trše ali izgubijo obliko. Običajno se to zgodi nekje po 10 ali 20 letih, pri redkih pacientkah tudi prej. Zamenjava prsnih vsadkov je bolj kompleksen poseg kot povečanje dojk, saj terja večjo kirurško spretnost, natančnost in izkušenega zdravnika. Traja nekoliko dlje, zaradi česar je tudi poseg nekoliko dražji od povečanja dojk. Okrevanje po zamenjavi prsnih vsadkov traja enako dolgo kot pri povečanju dojk: mirovanje vsaj 10 dni po posegu, nato izogibanje dvigovanju težkih bremen, k športnim aktivnostim pa se boste lahko vrnili po šestih tednih.

Strokovna ekipa

Pri vseh postopkih, skozi katere se skupaj podata pacient in kirurg, da dosežeta rezultat, ki bo obema v zadovoljstvo, pa je najpomembnejši človeški faktor. Torej izkušnje kirurga, pa tudi celotne ekipe, ki bo sodelovala pri posegu. Na naši kliniki zato nenehno vlagamo v usposabljanje. Naši estetski strokovnjaki se izobražujejo na vseh večjih in najbolj znanih kongresih o estetski kirurgiji. Za estetske posege uporabljamo le materiale najvišjih kakovostnih razredov. Naši prostori so opremljeni z najsodobnejšo  opremo. Vse s ciljem, da našim pacientom zagotovimo storitev na najvišji strokovni in kakovostni ravni.

Kdaj je pravi čas za povečanje prsi?

Pravi čas za povečanje prsi je, ko se za to odločite. Če o tem razmišljate že nekaj časa, je morda prav zdaj priložnost, da se naročite na posvet in se o tem pogovorite z dr. Božikovom. Svoj termin lahko rezervirate prek obrazca spodaj, na info@bozikov.com oz. po telefonu 041 33 10 67.

Želite izvedeti več o povečanju prsi s prsnimi vsadki?

Pokličite nas na 041 33 10 67

ali nas kontaktirajte prek spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Preberite tudi