Ustnice: 10 stvari, ki jih morate vedeti o povečanju ustnic

Lepe ustnice brez dvoma pritegnejo poglede. In dandanes je mnogo njih rezultat uporabe dermalnih polnil s hialuronsko kislino. Nekatere izgledajo čudovito naravno, pri drugih pa je rezultat manj posrečen, saj izgledajo umetno. Kako torej doseči popoln rezultat polnila za ustnice? Izjemno veliko je odvisno od občutka estetskega strokovnjaka, realne pa morajo biti tudi želje pacientk. Preberite 10 dejstev, ki jih morate vedeti, preden rezervirate svoj termin za povečanje ustnic.   

1. Izberite ustrezno usposobljenega in izkušenega estetskega strokovnjaka

Izbira estetskega strokovnjaka je nadvse pomembna, ne glede na to, za kakšen estetski poseg ali tretma se odločate, še posebej pa je to pomembno pri tem, kjer gre za vbrizganje snovi, kot je hialuronska kislina, v vaše telo. Preverite njegove kvalifikacije, izkušnje, reference in katera polnila za ustnice uporablja. Zelo pomembni so tudi rezultati, zato poiščite rezultate prej potem na spletni strani klinike ali družbenih omrežjih, da se prepričate, ali vam je njegovo delo všeč. V zadnjem času je bilo mogoče zaslediti veliko zgodb o neustreznem polnjenju ustnic, ki so jih opravili ljudje, ki zato niso usposobljeni. Torej, naj vas ne zavede nizka ali nižja cena posega v najrazličnejših lepotnih salonih, če se boste odločili za to, naj to stori za to usposobljen strokovnjak.

2. Katere so najpogostejše vrste polnil za ustnice?

V preteklosti je bil kolagen sinonim za polnjenje ustnic. Toda težava pri njegovi uporabi je bila, da je bilo takšno povečanje ustnic trajno, kar se morda sliši zelo privlačno, vendar pa v resnici ni, še posebej če se kdaj kasneje odločite, da pa poudarjenih ustnic ne bi imeli več. Tako se danes za povečanje ustnic uporabljajo polnila s hialuronsko kislino. To je naravna snov, ki jo najdemo v telesu in ki se sčasoma v telesu razgradi. To olajša vašo odločitev o tem, ali boste s tretmajem nadaljevali ali pa boste morda po povečanju želeli ohraniti “svoje ustnice”. Na naši kliniki uporabljamo najkakovostnejša polnila za ustnice s hialuronsko kislino Juvederm, Restylane in Belotero.

3. Kdaj je viden rezultat polnjenja ustnic?

Po prvem tretmaju bodo vaše ustnice otečene, kar pomeni, da bodo videti daleč od želenega rezultata. Na mestih injiciranja lahko opazite pordelost ali modrice, kar je normalno. Oteklina in modrice običajno izzvenijo po petih dneh do enem tednu. Nemalokrat se po dobrem tednu do 10 dni po posegu vrnete na kliniko, da estetski strokovnjak vidi rezultat oz. v primeru, da prvič namenoma uporabi manj polnila, le-tega po tem, ko oteklina izgine, po potrebi in na vašo željo še doda. V tednu do dveh po posegu bi že moral biti viden pravi, končni rezultat ustnic.

4. Ali so polnila za ustnice varna?

Polnila s hialuronsko kislino je odobrila FDA (US Food and Drug Administration; ameriška uprava za hrano in zdravila) in dokler jih izvaja ustrezno usposobljen zdravnik, so varna. Če imate kakršne koli težave s polnili za ustnice, se obrnite na svojega zdravnika, ki vam bo najbolje svetoval, kaj storiti. Dermalna polnila s hialuronsko kislino je mogoče po potrebi tudi raztopiti in s tem izničiti njihov rezultat. Tudi to se kdaj zgodi, a res izjemoma.

Spretnost, izobrazba, izkušenost in občutek za estetiko estetska strokovnjaka prav tako pomembno vpliva na to, kako varen je postopek polnjenja ustnic. Če je vaš estetski strokovnjak kirurg ali dermatolog, zelo dobro pozna anatomijo obraza in točno ve, v katere predele ustnic injicirati polnilo in koliko. Povečanje ustnic je lahko v napačnih rokah nevarno, zato bodite previdni pri tem, koga boste izbrali za ta poseg. Vaš obraz je preveč dragocen, da bi ga zaupali nekomu, ki ne ve, kaj počne.

5. Ali je postopek injiciranja polnila v ustnice boleč?

Prag bolečine se razlikuje od posameznika do posameznika. Za mnoge pacientke je injiciranje polnil v ustnice prej neprijetno kot boleče. Na naši kliniki običajno pred posegom ustnice namažemo z anestetično kremo, s katero jih omrtvičimo in tako ublažimo bolečino. Sam postopek je zato neboleč ali pa zelo malo boleč. Pogovorite se s svojim zdravnikom o tem, katere možnosti so vam na voljo. Po tretmaju s polnilom za ustnice bodo vaše ustnice nekaj dni otečene in boleče, kar je povsem normalno.

6. Koliko polnila se uporabi za polnjenje ustnic?

Količina polnila je odvisna od videza, ki ga želite doseči, še prej pa od tega, kakšne so vaše ustnice pred posegom. Na splošno je 0,5 ml do 1 ml polnila pogosto dovolj za prvi tretma, s katerim boste dosegli naraven videz. Če se nato odločite, da želite več polnila, se o tem pogovorite s svojim zdravnikom, ki vam bo svetoval najbolj primerno količino polnila za rezultat, ki ga želite. Vsekakor pa velja zasledovati nasvet, da pri povečanju ustnic ne pretiravajte, da ne postanete karikatura samega sebe. Pravilo manj je več brez dvoma velja, če želite ohraniti naraven videz ustnic.

7. Kako dolgo traja učinek polnila za ustnice?

Učinek dermalnih polnil običajno traja od 6 do 10 mesecev. Trajanje je v veliki meri odvisno od tega, kako dolgo traja, da vaše telo presnovi hialuronsko kislino. Pri nekaterih ljudeh je to tudi v manj kot šestih mesecih, pri nekaterih pa ta proces traja precej dlje.

8. Koliko stanejo polnila za ustnice?

Cena polnila za ustnice je odvisna od vrste uporabljenega polnila in porabljene količine. 0,55 ml polnila na naši kliniki stane 200 EUR, 1 ml pa 340 EUR. Ker je na trgu veliko blagovnih znamk polnil, pred rezervacijo termina preverite, katera polnila uporablja estetski strokovnjak, h kateremu ste namenjeni. Izogibajte se poceni polnilom za ustnice, ustrezno usposobljen estetski strokovnjak brez dvoma uporablja varno in ugledno znamko polnila za ustnice. Kot že zapisano, na naši kliniki uporabljamo najkakovostnejša polnila za ustnice s hialuronsko kislino Juvederm, Restylane in Belotero.

9. Kateri so neželeni učinki polnila za ustnice?

Kot smo že omenili: ker so ustnice zelo občutljive, bodo v prvih dneh po prejemu polnila precej otekle in boleče. Pri nekaterih pacientkah lahko to traja le en dan, pri drugih pa od dva do pet dni. Ker se hialuronska kislina injicira z iglo ali kanilo, se na mestih vboda lahko pojavijo modrice in pordelost. Kot pri vsakem zdravljenju, tudi na dermalna polnila obstaja možnost alergijske reakcije. S celotnim spektrom neželenih učinkov vas pred injiciranjem sezani vaš estetski strokovnjak.

10. Ali se je potrebno na povečanje ustnic pripraviti?

Približno teden dni pred injiciranjem polnil za ustnice se izogibajte jemanju aspirina (seveda se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali estetskim strokovnjakom, če jemljete katerokoli zdravilo, ki vsebuje aspirin), ibuprofena, vitamina E in dodatkom ribjega olja. Ker so to naravna sredstva za redčenje krvi, lahko po tretmaju povzročijo več modric. V tem času lahko še vedno jemljete paracetamol. Tudi pitju alkohola se je priporočljivo izogibati teden dni pred tretmajem, vsekakor pa dan prej. Tudi alkohol lahko namreč povzroči dodatne neželene modrice.

Dodatni nasvet: Nega ustnic po povečanju

  • Po postopku bodo vaše ustnice otekle. Na mestih injiciranja lahko opazite pordelost ali modrice, kar je normalno. Večina stranskih učinkov je minimalnih in izzvenijo po nekaj dneh.
  • Ustnice si lahko hladite z ledom, zavitim v krpo. S hlajenjem boste zmanjšali možnost otekline, srbenje, nastanek modric in tudi morebitne bolečine.
  • 24 ur do 48 ur po tretmaju se je priporočljivo izogibati naporni telesni vadbi. Privoščite si raje lahkoten sprehod.
  • Uživajte veliko tekočine in poskrbite za ustrezno hidracijo telesa.
  • Jejte sadje in zelenjavo, ki vsebujejo veliko vode, in se izogibajte slanim jedem, ki lahko pospešijo otekanje.
  • 48 ur po povečanju ustnic ne hodite v savno ali solarij ali v zelo vroče prostore. Visoke temperature lahko pospešijo otekanje.
  • Po tretmaju je priporočljivo spanje z dvignjenim vzglavjem. Ne spite na trebuhu oz. na obrazu.
  • 24 ur po tretmaju se izogibajte ličenju ustnic.

Velja si zapomniti

Ustnice po povečanju svojo pravo obliko dobijo približno teden do dva tedna po posegu. Če razmišljate o povečanju ustnic za nek določen dogodek, tretma načrtujte tako, da bo med tretmajem in dogodkom minilo dovolj časa, da bo oteklina izginila in bodo ustnice dobile svojo pravo, želeno in čudovito obliko.

Želite izvedeti več o povečanju ustnic?

Pokličite nas na 041 33 10 67

nam pišite na info@bozikov.com ali nas kontaktirajte s pomočjo spodnjega obrazca

Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.